آبان تتر
Loading...
DOT
DOT

پولکادات

DOT

-2.89%

USDT

5.675

قیمت خرید به تومان

400,542

قیمت فروش به تومان

397,477

حجم کل بازار

USDT

2,043,605.5

امکان برداشت این رمزارز وجود ندارد.

 

با گسترش رمز ارزها پروژه‌های متعددی پا به عرصه گذاشتند که کاستی‌های پروژه‌های قبلی را جبران می‌کردند. مشکلاتی نظیر مقیاس‌پذیری، امنیت و سرعت از جمله مواردی هستند که در پروژه‌های مختلف به آن‌ها توجه شده است. یکی از پروژه‌هایی که در زمینه مقیاس‌پذیری بسیار مؤثر بوده، پروژه پولکادات است. این شبکه یک پلتفرم قوی و مقیاس‌پذیر است که امکان تعامل با بلاکچین‌های دیگر را برای کاربران فراهم می‌کند. پولکادات با این روش توانسته انتقال اطلاعات را آسان‌تر کند و امکان ساخت سرویس‌ها و برنامه‌های قدرتمند را ایجاد کند. در ادامه این مقاله پروژه پولکادات و توکن DOT را معرفی می‌کنیم و اطلاعاتی در خصوص‌ نحوه خرید و نحوه فروش DOT و نگهداری این ارز دیجیتال را در اختیار شما قرار دهیم.

 

 

شبکه پولکادات (Polkadot) چیست؟

پلتفرم پولکادات یک شبکه بلاکچینی نسل جدید است که توانسته بلاکچین‌های مختلف را به هم پیوند دهد. این شبکه این اجازه را می‌دهد تا هر نوع داده‌ای میان انواع بلاکچین‌ها منتقل شود. در واقع این پلتفرم توانسته تا از ویژگی‌های مثبت شبکه‌های بلاکچینی مختلف بهره ببرد و یک بازار غیرمتمرکز را ایجاد کند. شبکه پولکادات سعی دارد تا مزایایی را به کاربران ارائه دهد که موجب جذب افراد بیشتری به فناوری بلاکچین شود.

شبکه پولکادات برای حل مشکل کند بودن ارتباط میان بلاکچین‌های عمومی و خصوصی طراحی شده است. در اصل بلاکچین‌ها پس از هماهنگ شدن روی شبکه پولکادات می‌توانند به صورت موازی با یکدیگر عمل کنند و به عبارتی نقاط قوت آن‌ها باهم ترکیب و نقاط ضعف آن‌ها کاهش می‌یابد. پولکادات به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا بلاکچین اختصاصی خود را بسازند و همچنین نوع کارمزد و سرعت تائید تراکنش‌های داخل بلاک را نیز خودشان تعیین کنند.

 

شبکه پولکادات و اینترنت نسل سوم web3

بنیاد اینترنت نسل سوم یا web3 یکی از پروژه‌هایی بود که تغییرات وسیعی را در زمینه اینترنت ایجاد کرد. هدف از تأسیس این بنیاد ایجاد اینترنت غیر متمرکز بود.

ظهور اینترنت دنیای پیرامون ما و نحوه ارتباط و انتقال اطلاعات را دگرگون کرد. صفحات وب یکی از روش‌های برقراری ارتباط در اینترنت است. با این حال در نسل اول وب به موضوع تعامل به اندازه کافی توجه نشده بود. از نسل دوم وب می‌توان شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام و فیس‌بوک را نام برد که بیشتر روی موضوع تولید محتوای کاربران تمرکز کرده است. اینترنت نسل سوم در زمینه جدیدی پا به عرصه گذاشت. از وب-۳ در فناوری بلاکچین، نرم‌افزارهای متن باز، واقعیت مجازی و اینترنت اشیا استفاده می‌شود.

 

درباره پروژه پولکادات بیشتر بدانیم.

بنیاد نسل سوم اینترنت توسط گوین وود یکی از بنیان‌گذاران پولکادات تأسیس شد تا با سلطه‌گری و تمرکزگرایی در فضای اینترنت مقابله کند‌. در ساخت این پروژه نیز از فناوری بلاکچین و رمز ارزها استفاده شده است.

پلتفرم پولکادات یک پروژه متن باز است و بنیاد اینترنت نسل سوم web3 آن را ایجاد کرده است. این بنیاد با هدف حمایت و پرورش فناوری‌ها و اپلیکیشن‌های حوزه دیفای ایجاد شده است‌. web3 از اپلیکیشن‌ها و پروتکل‌هایی که با استفاده از روش‌های رمزنگاری سعی در تمرکززدایی دارند، حمایت می‌کند. بنیاد اینترنت نسل سوم از این پروژه‌ها حمایت مالی می‌کند. پولکادات یکی از پروژه‌هایی است که توانسته توجه این بنیاد را به خود جلب کند.

 

 

شبکه پولکادات چه ویژگی‌هایی دارد؟

 

زنجیره‌های بلاکچینی متعدد

در حال حاضر بلاکچین‌های تخصصی مختلفی ارائه شده‌اند که هرکدام کاربرد ویژه‌ای دارند. پروژه پولکادات شرایطی را فراهم کرده تا این بلاکچین‌های تخصصی به هم پیوند داده شوند و کاربران بتوانند از ویژگی‌های آن‌ها بهره ببرند و در یک زمان به همه‌ی آن‌ها دسترسی داشته باشند.

پولکادات برای این هدف از یک مدل شاردینگ ناهمگن استفاده می‌کند و از این طریق تعداد زیادی زنجیره را برای تعامل و ارتباط جمع کرده است. پولکادات توانسته تا امنیت لازم برای پردازش تراکنش‌ها و مبادلات را نیز فراهم کند.

حل مشکل مقیاس‌پذیری

بلاکچین‌های نسل‌های گذشته با مشکلات متعددی روبه‌رو بودند. یکی از این مشکلات مسئله مقیاس‌پذیری است. این بلاکچین‌های قدیمی تراکنش‌ها را به صورت یک به یک پردازش می‌کردند؛ اما شبکه پولکادات توانسته با فناوری شاردینگ خود مشکل مقیاس‌پذیری را برطرف کند. شبکه پولکادات توانسته با استفاده از پردازش تراکنش‌ها به صورت موازی و در چند زنجیره مشکل مقیاس‌پذیری بلاک‌چین‌ها را برطرف کند. این امر سبب می‌شود تا تکنولوژی بلاک چین مورد پذیرش افراد بیشتری در سراسر دنیا قرار بگیرد و به عنوان یک تکنولوژی جهانی مطرح شود.

حل مسئله به‌روزرسانی

به‌روزرسانی بلاکچین‌ها مسئله بسیار جدی و زمان‌بری است. گاهی ماه‌ها برای به‌روزرسانی یک بلاکچین زمان لازم است. پروژه پولکادات توانسته امکانی را فراهم آورد تا بدون نیاز به فورک کردن به‌روزرسانی سریع و آسان انجام شود. این پروژه با سیستم مدیریتی شفاف خود این موضوع را عملی کرده است. در گذشته هارد فورک‌ها مانع بزرگی برای ورود شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ به عرصه بلاکچین‌ها می‌شد؛ که شبکه پولکادات توانسته این مانع را از میان بردارد.

مدیریت مبتنی بر جامعه

در بلاکچین‌های قدیمی ساز و کار مدیریتی به گونه‌ای بود که افراد جامعه نمی‌توانستند درباره تغییرات اظهار نظر کنند و یا در مورد نحوه اداره آن پیشنهادات خود را مطرح کنند. شبکه پولکادات رویه مدیریتی متفاوتی را در پیش گرفت. به این صورت که تصمیمات مدیریتی این شبکه با استفاده از توکن بومی این شبکه که DOT نام دارد گرفته می‌شود و همه افراد جامعه در این تصمیمات دخیل هستند. درواقع تمام کسانی که توکن دات را دارند، می‌توانند در مورد تغییرات شبکه اظهار نظر کنند و یا پیشنهادات جدیدی ارائه دهند. دارندگان توکن دات می‌توانند در انتخاب اعضای شورا که نمایندگان کاربران غیرفعال هستند نیز نقش دارند.

حل مشکل انزوای بلاکچین‌ها

 عدم ارتباط بلاکچین‌ها با هم موجبات منزوی شدن آن‌ها را فراهم می‌کند. پولکادات توانسته با از بین بردن این مشکل و ارتباط دادن بلاکچین‌ها به یکدیگر، آن‌ها را از این انزوا خارج کند.

 

همه چیز درباره‌ی توکن DOT

توکن بومی شبکه پولکادات، توکن DOT است. از این توکن برای اهداف مدیریتی استفاده می‌شود. در بسیاری از شبکه‌های بلاکچینی دیگر ماینرها بر شبکه کنترل کامل دارند؛ اما در پولکادات این کنترل در اختیار دارندگان توکن DOT است. این افراد می‌توانند در ارتقا یا اصلاح این شبکه نقش مهمی ایفا کنند. ضمنا از این توکن برای پاداش دادن به کاربرانی که این توکن را استیک می‌کنند نیز استفاده می‌شود.

دارندگان توکن‌های دات مکانیسم اجماع این شبکه را آسان‌تر می‌کنند و با حفظ یکپارچگی اجماع و مشارکت خود احتمال حملات را به این شبکه کاهش می‌دهند. ارز دیجیتال دات را نمی‌توان استخراج کرد. این شبکه از الگوریتم مشابه الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌کند. البته این الگوریتم با روش POS تفاوت‌های ساختاری دارد.

 

تیم توسعه‌دهنده پولکادات

گاووین وود مدیر پروژه پولکادات است که این شبکه را در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی کرد. او پیش از پولکادات با ویتالیک بوترین در توسعه اتریوم دست داشت. علاوه بر این او مخترع زبان برنامه‌نویسی solidity و منتشرکننده یلو پیپر ماشین مجازی اتریوم است. او شبکه پولکادات را به همراه بنیاد Web3 تأسیس کرد. در سال ۲۰۱۶ او از اتریوم جدا شد و تمام تمرکز خود را روی گسترش پولکادات گذاشت. در سال ۲۰۱۷ او با همراهی هابرمایر و چاپان پروژه پولکادات را وارد دنیای ارزهای دیجیتال کرد. این ارز دیجیتال توانست به واسطه ارتقا و بهبود اکوسیستم و کمک‌های مالی بنیاد web3 از یک دوره بحران که هکرها برای این شبکه ایجاد کرده بودند عبور کند و مسیر پیشرفت خود را ادامه دهد.

یکی از بنیان‌گذاران پولکادات رابرت هابرمایر (Robert Habermeier) است. او سابقه درخشانی در زمینه بلاکچین‌ها دارد و مدت زمانی طولانی عضو جامعه Rust بوده است. پیتر چابان (Peter Czaban) دیگر بنیان‌گذار این شبکه و مدیر فناوری بنیاد اینترنت نسل سوم است و در زمینه حمایت از نسل بعدی فناوری‌های توزیع شده فعالیت می‌کند

 

سیر قیمت دات

نرخ ارز DOT در زمان نگارش این مقاله 7.36 دلار است و در جایگاه 11 ام میان ارزهای دیجیتال قرار دارد. پیش‌بینی می‌شود که این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ به قیمت 10.47 دلار برسد و در سال ۲۰۲۵ قیمت 14.26 دلار را تجربه کند. البته این پیش‌بینی‌ها به‌طور قطعی قابل‌اعتماد نیستند و باید فاکتور‌های دیگری را در نوسان قیمت‌ها در نظر گرفت و برای سرمایه‌گذاری با توجه و دقت بیشتری تصمیم‌گیری کرد.

حالا با دانستن تمام اطلاعات مربوط به دات شاید بپرسید چطور DOT بخریم و یا از کجا دات بخریم؟ در ادامه ما به شما چگونگی خرید دات از صرافی و فروش دات به صرافی را آموزش می‌دهیم.

 

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال دات

خرید دات و فروش دات، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال دات از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد DOT که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش دات به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد دات که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

 

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد مورد نیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

 

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال دات DOT می‌پردازند؟

برای خرید ارزهای دیجیتال می‌توانید هم از صرافی‌های داخلی و هم از صرافی‌های خارجی استفاده کنید. البته به علت وجود تحریم‌ها و احتمال بسته شدن حساب‌ها، استفاده از صرافی‌های خارجی ممکن است سرمایه شما را به خطر بیندازد؛ بنابراین برای اطمینان خاطر از امنیت سرمایه شما، صرافی‌های داخلی گزینه مناسب‌تری به شمار می‌رود.

از صرافی‌های معتبر خارجی برای خرید DOT می‌توان بایننس (Binance) و بای بیت (Bybit) و دیپ کوین (Deepcoin) و OKX و BTCEX را معرفی کرد. از صرافی‌های معتبر داخلی نیز می‌توان به آبان‌تتر اشاره کرد که تمامی اطلاعات و امکانات لازم برای معامله رمز ارزها را در اختیار شما قرار می‌دهد. خرید DOT از صرافی آنلاین آبان‌تتر امنیت سرمایه شما را تأمین می‌کند. شما می‌‌توانید در این صرافی از قیمت DOT به ریال آگاه شوید و حتی دات را به ریال و به بهترین قیمت خریداری ‌کنید.

 

برای ذخیره دات DOT از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید دات و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.

این کیف پولها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پولها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به داراییهای دیجیتالی یک کیف پول است.

 

کیف پول اختصاصی پولکادات

کیف پول پولکا والت (Polka Wallet) کیف پول اختصاصی شبکه پولکادات است که به کاربران خود قابلیت استیکینگ و امکاناتی نظیر تاریخچه اعتبار‌سنجی و نمودارها را ارائه کرده است. به علاوه این کیف پول به کاربران این امکان را می‌دهد تا در تصمیمات حاکمیتی شبکه پولکادات مشارکت کنند و همچنین از طریق اعلانات همه‌پرسی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها را به کاربران این شبکه اطلاع می‌دهد.

 

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود. کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

 

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال DOT:

کیف پول نرم افزاری سیمپل هولد والت (Simplehold Wallet)

کیف پول نرم افزاری تراست والت (Trust Wallet)

کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask)

کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)

کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)

کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger nano s)

 

سایت خریدوفروش دات DOT

صرافی آبانتتر می‌تواند بهترین سایت خرید دات در ایران معرفی شود؛ اما چه چیزی آبانتتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبانتتر، به‌غیراز ارز دیجیتال DOT، امکان خریدوفروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش دات DOT هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبانتتر خرید دات با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید دات با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبانتتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش دات بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبانتتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال دات و قیمت دات به تومان را مشاهده کنید. 

پشتیبانی 24 ساعته آبانتتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.