بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

فچ ای آی

FET




اطلاعات بازار
قیمت فچ ای آی به تتر ۱.۳۸
قیمت خرید به تومان ۸۶,۱۲۵
قیمت فروش به تومان ۸۵,۵۷۳
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۳.۰۲% -
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
FET
۳۴,۵۲۱,۲۵۴
نمودار بازار جهانی

 

با توجه به گستردگی و تنوع ارزهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال باید برای دستیابی به سود بیشتر به افزایش آگاهی خود در مورد ویژگی ارزها پرداخت. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در شناخت هر ارز باید به آن توجه کرد نوع فناوری‌هایی است که آن ارز دیجیتال از آن بهره می‌برد.

این مقاله به ارز دیجیتال Fetch.ai می‌پردازد که از چندین فناوری پیشرو برای ارائه خدمات متنوع و جهانی استفاده می‌کند. Fetch.ai به زبان ساده در حال تلاش برای تسهیل سازی ارتباطات در ابعاد گسترده است و به زبان تخصصی‌تر Fetch.ai تلاش می‌کند به غیرمتمرکز سازی سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بپردازد.

برای رسیدن به پیش‌فرضی در مورد کارکرد این پلتفرم فکر کنید اگر این امکان وجود داشت جای پارک اتومبیل خود را از قبل مشخص کنید چقدر به صرفه جویی وقت و انرژی شما کمک می‌کرد؟ این پروژه از توانایی حل بسیاری از مشکلات روزمره انسان‌ها، به روشی امن برخوردار است. 

گسترش وسعت کارکرد این شبکه به کاربرد آن در شاخه‌های گوناگون تکنولوژی و همچنین حوزه‌های مختلف کسب و کار بستگی دارد؛ ولی با توجه به کارکرد جهانی و تیم متخصص این پروژه می‌توان به آینده FET خوش‌بین بود.

ما در ادامه به بررسی بیشتر Fetch.ai و توکن‌ آن می‌پردازیم. حال اگر برای شما سؤال پیش آمده که چگونه FET بخریم یا چطور بفروشم و یا اینکه از کجا FET بخریم با ما همراه باشید زیرا در این مقاله به مطالبی در مورد چگونگی خرید FET و نحوه فروش FET نیز پرداخته شده است.

 

نگاهی کلی به Fetch.ai

فعالیت‌های اقتصادی بدون دخالت انسان شعار اصلی پلتفرم Fetch.ai یا فچ ای آی است. این پلتفرم قصد دارد فعالیت‌های مختلفی، از رزرو بلیط گرفته تا تحویل داده، را از حالت متمرکز خارج سازد و در همین راستا از ترکیب دو فناوری هوش مصنوعی و بلاک‌چین بهره می‌برد. 

هوش مصنوعی یکی از انواع یادگیری ماشین است که به طور کامل الگوها و روندها را مورد بررسی قرار داده و نتایج را به‌صورت کارآمد استخراج می‌کند. چارچوب اقتصاد باز (OEF) مورد نظر فچ آی ای می‌کوشد عملکردی پربازده ای را در کنار هزینه کم فراهم سازد.

بلاک‌چین و اینترنت اشیا هر دو از جمله فناوری‌هایی هستند که می‌توان در آینده، شاهد رشد گسترده آنها باشیم. اینترنت اشیا در روند رشد خود نیاز دارد که برای حفظ امنیت داده‌ها از یک سیستم غیرمتمرکز مانند بلاک‌چین بهره ببرد و از طرف دیگر اینترنت اشیا فرایند ذخیره سازی و نیازهای محاسباتی در بلاک چین را تسهیل می‌سازد.

از همکارهای این پروژه می‌توان به شرکت لوازم خانگی بوش (BOSCH)، شرکت مخابراتی تلکام (Telekom)، دانشگاه Warwick در انگلستان و صرافی بایننس (binance) اشاره کرد.

 

ویژگی‌های پلتفرم Fetch.ai

 این پلتفرم تلاش می‌کند بستری را برای گردآوری دستگاه‌ها و الگوریتم‌های اینترنت اشیا (IoT) در کنار هم فراهم سازد. هدف از این کار، دسترسی به راه حل‌هایی برای مسائل پیچیده است. 

اینترنت اشیا به اکوسیستمی از برنامه‌ها و دستگاه‌ها و لوازم خانگی اشاره دارد که از طریق اینترنت با انسان و با یکدیگر تعامل برقرار می‌کنند. در واقع به هر شیئی که بتواند پروتکل اینترنتی (IP) بگیرد و قادر به انتقال داده‌ها از طریق شبکه باشد، اینترنت اشیا گفته می‌شود. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2025 حدود 21.5 میلیارد دستگاه به آن متصل شوند.

همچنین این پلتفرم به‌ واسطه استفاده از قراردادهای هوشمند خدمات زیادی را برای کاربران فراهم می‌سازد. اتصال به منبعی از اطلاعات و همچنین Software Agent یا عامل نرم‌افزاری از جمله این خدمات است. نماینده یا عامل اقتصادی خود مختار یکی از مفاهیم جدید هوش مصنوعی است که می‌تواند توجه زیادی را به سمت خود جلب کند.

فچ ای آی با استفاده از فناوری Machine Learning یا یادگیری ماشین این امکان را برای عاملان اقتصادی فراهم می‌سازد که بدون واسطه و به طور مستقل و بر اساس آمار و تحلیل‌های به‌دست‌آمده به تصمیم‌گیری بپردازند. یادگیری ماشین یکی از زیر مجموعه‌های هوش مصنوعی است که به سیستم‌ها این امکان را می‌دهد تا به صورت خودکار و بدون نیاز به یادگیری پیشرفت داشته باشند.

 

منبع باز بودن پلتفرم فچ ای آر

تصمیم‌گیری مستقل عاملان اقتصادی امکان ایجاد تغییرات بدون نیاز به مداخله عوامل خارجی را به همراه خود فراهم می‌سازد. پس نکته مهم در مورد فعالیت پررنگ عاملان اقتصادی در این نکته نهفته است که از ایجاد یک هسته مرکزی قدرت برای تصمیم‌گیری‌های مختلف جلوگیری می‌کند.

یکی از مزایای مهم پلتفرم Fetch.ai استفاده از ابزار منبع باز یا Open Source Tool است که امکان استفاده از این نوع ابزارها برای همه توسعه دهندگان و برنامه نویسان وجود دارد. منبع باز بودن این پلتفرم موجب شده که کاربران به داده‌هایی که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی به دست آمده‌اند، متصل شوند.

دفتر کل هوشمند ارز دیجیتال Fetch.AI از قابلیت انجام میلیون‌ها تراکنش در ثانیه برخوردار است. ترکیب زنجیره‌های تراکنش با قابلیتی به نام گراف جهت‌دار غیر مدور (DAG) منجر به دستیابی از این میزان تراکنش است.

استفاده از فناوری دفتر کل توزیع‌شده (DLT) با مقیاس‌پذیری بالا موجب شده که فچ ای آی از قابلیت پشتیبانی از نسل جدیدی از هوش مصنوعی برخوردار باشد.

 

اجزای تشکیل دهنده پلتفرم Fetch.Ai

ساختار پلتفرم Fetch.Ai از سه لایه تشکیل شده است:

 لایه اول متشکل از عوامل اقتصادی مستقل است که اطلاعات مربوط به اعتماد و شهرت، برای به حداقل رساندن ریسک انجام معاملات، در آن وجود دارد.

لایه دوم چارچوب اقتصادی بازی است که زیربنای آن دفترکل اساسی است. دفترکل اساسی، بستر ارز دیجیتال FET و تراکنش‌های غیرمتمرکز است.

لایه سوم فچ ای آی دفتر کل هوشمند است که اطلاعات بازار را مدیریت می‌کند. نمایندگان فچ ای آی باید به کارآمدترین روش دسترسی داشته باشند که این روش‌ها شامل استفاده از یادگیری ماشینی برای کشف ارتباطات و نحوه تعامل بازارها می‌شود.

 

موارد کاربرد شبکه Fetch.ai

پلتفرم fetch.ai با همکاری خود با زیرساخت‌های حمل و نقل در کشور انگلستان، به ارائه سازوکاری پرداخته است که در آن جابه‌جایی مسافرین توسط تاکسی‌های اینترنتی غیرمتمرکز می‌شود.

امکان نظارت لحظه‌ای بر دمای خودروهای جابه‌جایی مواد غذایی فاسد شدنی، امکان نظارت آنلاین و لحظه‌ای تمامی قطارها و ایستگاه‌ها، تحلیل الگوهای رفتاری مشتریان و پیش‌بینی الگوهای آتی آنها، اتصال علائم راهنمایی‌ و رانندگی به وسایل نقلیه و ارائه ابزار جدید و کارآمد در زمینه مدیریت دارایی و مدیریت ریسک توسط پلتفرم Fetch.ai امکان‌پذیر است. 

 

تاریخچه فچ ای آی

فچ ای آی پس از ادغام شرکت‌های uVue و ItzMe AI در سال 2017 و بر بستر لانچ پد صرافی بایننس راه‌اندازی شد. 

توبی سیمپسون، همایون شیخ و توماس هاین از بنیان‌گذاران این پلتفرم هستند و مدیرعامل فعلی فچ ای آی، همایون شیخ است. همایون شیخ مدیر عامل و بنیان‌گذار Mettalex ، uVue و itzMe نیز است.

توبی سیمپسون که مدیر ارشد Fetch.ai است سابقه مدیر فنی یا CTO در Ososim Limited و همچنین مدیریت تیم طراحی نرم افزار در DeepMind را در کارنامه خود دارد. همچنین توماس هاین مدیر ارشد علمی Fetch.ai است.

 

توکن FET

توکن فچ ای آی بر اساس استاندارد ERC20 پلتفرم اتریوم است. توکن‌های ERC20 به محض ساخت، به‌صورت خودکار با سرویس‌ها و نرم‌افزارهای پشتیبان استاندارد ERC-20 (مانند والت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری، صرافی‌ها و دیگر موارد) می‌توانند به تعامل بپردازند.

FET یک توکن غیر قابل استخراج است. این توکن‌ها از قبل در گردش هستند و کاربران فقط می‌توانند این توکن‌ها را با خرید از طریق صرافی یا ابزارهای دیگر به دست آورند. با استفاده از توکن FET می‌توان عامل نرم‌افزاری ساخت و به شبکه متصل شد. همچنین با استیکینگ توکن FET می‌توان به یک نود اعتبارسنج یا Validation node تبدیل شد.

سرمایه‌گذاران این پلتفرم با قفل کردن توکن‌های FET می‌توانند از سود سالیانه بهره ببرند و در طرح‌های مختلف مانند MTLX و ATMX شرکت کنند و به سود دست یابند.

متالکس Mettalex یک DEX یا صرافی غیرمتمرکز است که از Fetch.ai قدرت می‌گیرد. این سیستم ابزارهای بازار کالا را قادر می‌سازد تا در قالب توکن و سیستم‌های توکنایز مبادله انجام دهند و مجدداً امکان بازخرید توکن‌های FET فراهم باشد. متالکس توکن‌های MTLX را برای نگهدارندگان توکن FET در بایننس به صورت رایگان ایردراپ می‌کند. ایردراپ یا airdrops روشی است که تیم عرضه کننده یک توکن جدید به بازار، برای تشویق و تبلیغ توکن خود مقداری از آن را به رایگان توزیع می‌کنند.

ATOMIX‌ یک پلتفرم وام دهی است که بخش گسترده‌ای از آن بر روی بلاک چین قرار دارد. با استفاده از این پلتفرم دارایی‌های موجود در دنیای واقعی را می‌توان به توکن تبدیل کرد. با استفاده از استیبل کوین‌ها می‌توان این دارایی‌ها را تبدیل به یک وثیقه بانکی برای دریافت وام کرد.

  

مکانیسم اجماع فچ ای آی 

ارز دیجیتال Fetch.AI از مکانیسم اجماع اثبات کار مفید (UPoW) استفاده می‌کند. این روش تلفیق دو مکانیزم قدیمی اثبات کار و اثبات سهام است.

استخراج‌کنندگان در مکانیسم اثبات کار مفید با حل مشکلات دنیای واقعی مانند آموزش هوش مصنوعی و نه مسائل ریاضی تصادفی، یک بلاک‌چین را ایمن کنند. این مکانیسم از نظر مصرف انرژی بهینه است و از قدرت محاسباتی ماینرها به خوبی استفاده می‌شود.

DAG مخفف عبارت Directed Acyclic Graph است که نوعی فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT)  است که راه حل‌هایی را برای حل مسئله مقیاس‌پذیری مطرح می‌کند. DAG با اعتبارسنجی هم‌زمان تراکنش‌های متعدد با مشکل مقیاس‌پذیری مواجه شده است. سیستم DAG در فچ ای آی هرگونه معامله معتبر را پس از تأیید دو گره در نظر می‌گیرد و منابع محاسباتی را برای آموزش هوش مصنوعی آزاد می‌کند.

 

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال FET

خرید FET و فروش FET ، کار چندان پیچیده‌ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. 

صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). 

بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال FET از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد FET که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش FET به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد FET که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

 

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد مورد نیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

 

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال FET می‌پردازند؟

از جمله صرافی‌هایی که می‌توان در آن به خرید و فروش ارز دیجیتال FET پرداخت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صرافی بایننس  (Binance)

صرافی هیت بی تی سی (HitBTC)  

صرافی بی کی  (BiKi)

صرافی بی وان (BiONE)

 

برای ذخیره FET از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید FET و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. 

برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.این کیف پول‌ها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. 

کیف پول‌ها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به دارایی‌های دیجیتالی یک کیف پول است.

 

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. 

کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود. کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. 

در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

 

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال FET

از جمله کیف پول‌هایی که می‌توان ارز دیجیتال FET را در آن ذخیره کرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

کیف پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi): این کیف پول از دو نسخه موبایل و دسکتاپ برخوردار است. ناشناس بودن آدرس کیف پول و تراکنش‌ها، استفاده از کلمات بازیابی برای دسترسی دوباره به اکانت، ذخیره نکردن کلید خصوصی کاربر در سرورها، امکان اتصال به صرافی‌های چنجلی، کوین‌سوییچ و توتال سوآپ و رابط کاربری ساده از مزایای این کیف پول است.

کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask): متامسک کیف پول مناسبی برای ورود کاربران به اکوسیستم دیفای، توکن‌های غیرقابل‌تعویض و توکن‌های مبتنی بر استاندارد ERC-20 است. این کیف پول علاوه بر اینکه به صورت افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، بریو (Brave) و اج (Edge) وجود دارد، دارای اپلیکیشن موبایل در نسخه‌های اندروید و iOS  نیز است.

کیف پول نرم افزاری تراست والت (Trust wallet): این کیف پول در دو نسخه اندروید و iOS  قابل دسترس است. Swap یا امکان تبدیل ارز به یکدیگر، ذخیره شدن کلیدهای خصوصی بر روی دستگاه کاربر، امکان استیکینگ و مشاهده کامل دارایی‌ها به همراه قیمت لحظه‌ای رمزارزها از مزایای این کیف پول است.

کیف پول نرم افزاری اتمیک (Atomic Wallet): مهم‌ترین ویژگی‌ این کیف پول، Atomic Swaps است که با استفاده از آن دیگر نیازی به استفاده از صرافی‌های ارز دیجیتال برای مبادله‌ی کوین‌ها و توکن‌های مختلف نیست. اتمیک رابط کاربری آسانی دارد و از بیش از 500 کوین و توکن مختلف پشتیبانی می‌کند. نسخه‌های اندروید، iOS، ویندوز و لینوکس این کیف پول وجود دارد.

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S ): در مورد امنیت این کیف پول ذکر همین نکته کافی است که کیف پول لجر نانو اس از سمت سازمان امنیت سایبری فرانسه، تأییدیه گرفته است. این کیف پول از 1500 توکن را پشتیبانی می‌کند. از طریق یک کابل یو اس بی استاندارد میکرو، لجر نانو اس می‌تواند به هر کامپیوتری متصل شود و با اکثر کامپیوتر‌ها، لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها سازگار است.

 

سایت خرید و فروش FET

صرافی آبان تتر می‌تواند بهترین سایت خرید FET در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال FET ، امکان خرید و فروش بیش از  290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خرید و فروش FET هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان تتر خرید FET با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید FET با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خرید و فروش FET بپردازید. 

در صفحهٔ اصلی سایت آبان تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال FET و قیمت FET به تومان را مشاهده کنید. پشتیبانی  24 ساعت آبان تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم می‌زند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.