در دنیای امروز پلتفرمهای پخش ویدیو نقش پررنگی را ایفا میکنند. همه روزه تعداد بسیار زیادی از کاربران زمان خود را در این پلتفرمها سپری میکنند و حتی به نوعی برای برخی از آنها حکم منبع درآمد را دارد. با این حال این پلتفرمها زیرساختهای سنتی و متمرکزی دارند و همین موضوع مانع از این شده که این شبکههای متمرکز پا به پای رشد فناوری جلو بروند. بعد از معرفی تکنولوژی بلاک چین، پروژههای زیادی در زمینههای مختلف شروع به کار کردند.
بعضی از آنها در زمینه صنعت ویدیو و زیرساختهای آن فرصتهای تازهای را به وجود آوردند یکی از این پلتفرمها، شبکه تتا (Theta) است که با بهرهگیری از شبکهای از نودهای غیر متمرکز تغییراتی را در صنعت ویدیو رقم زده است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شبکه تتا و ارز دیجیتال تتا فیول (Theta Fuel) را معرفی کنیم و همچنین اطلاعاتی در خصوص نحوه کار این شبکه، توسعهدهندگان، اهداف این شبکه و نحوه خرید و نحوه فروش TFUEL و نگهداری این ارز دیجیتال در اختیار شما قرار دهیم.
شبکه تتا (Theta) چیست؟ درباره آن چه میدانید؟
شبکه تتا (Theta Network) با هدف ایجاد تغییرات گسترده در زمینه زیرساختهای پخش محتوای ویدیویی راهاندازی شده است. تتا شبکهای غیرمتمرکز با پهنای باند زیاد را برای پخش محتوای ویدیویی رایگان ارائه میکند. این شبکه برای تامین پهنای باند زیاد، از کاربران دیگر کمک میگیرد. به این صورت که کاربرانی که ویدیوها را تماشا میکنند، بخشی از پهنای باند خود را در اختیار سایر کاربرانی قرار میدهند که همان ویدیو را تماشا میکنند. آنها در ازای این همکاری پاداش دریافت میکنند. شبکههای پخش ویدیو نیز میتوانند از امکاناتی که شبکه تتا در اختیار کاربران قرار میدهد استفاده کنند و از این طریق هزینههای استریم ویدیو را کاهش دهند و از طرف دیگر کیفیت و سرعت پخش ویدیوها را افزایش دهند.
بهعلاوه شبکه تتا یک شبکه متن باز است که توسعهدهندگان میتوانند، برنامههای غیرمتمرکز خود را با استفاده از قراردادهای هوشمند بر بستر این شبکه ایجاد کنند.
هدف از ایجاد شبکه تتا چیست؟
شبکه تتا با هدف توسعه پلتفرمهای غیرمتمرکز پخش ویدیو طراحی شده است. این شبکه میخواهد با بهرهگیری از فناوری بلاکچین تحولی بزرگ در زمینه سرویسهای پخش محتوای ویدیویی ایجاد کند. در حال حاضر سرویسهای متمرکز مانند یوتیوب کارایی مورد نیاز کاربران را فراهم نمیکند.
علت این موضوع محدودیت سرورهای این شبکه است. در واقع کاربران با وجود پرداخت هزینه از طریق مشاهده تبلیغات و یا خرید حسابهای کاربری، امکانات و کیفیت درخور را دریافت نمیکنند. از این رو تتا برای حل این مشکل پیشقدم شده است و با استفاده از قدرت پردازشی و پهنای باند اضافی کاربران توانسته تا سرعت و کیفیت استریم ویدیو را افزایش دهد. از این رو هر چه تعداد کاربرانی که از این شبکه استفاده میکنند بیشتر باشد پهنای باند و بهتبع آن سرعت و کیفیت خدمات پخش ویدیو نیز بیشتر میشود.
نحوه کار شبکه تتا
شبکه تتا با استفاده از الگوریتم اجماع تحمل خطای بیزانس چندمرحلهای(Multi Byzantine Fault Tolerance) یا به اختصار Multi BFT زیرساختهای لازم برای توزیع کمهزینه محتوای ویدیویی برای پلتفرمهای مختلف ایجاد کرده است. مکانیسم BFT که توسط جیی لانگ و مدیر اجرایی تتا و ریبائو دی سرپرست بخش توسعه طراحی شده است، یک مکانیسم چندمرحلهای است که امکان مشارکت هزاران نود در فرایند اجماع و پردازش حجم بالایی از تراکنشها را فراهم میکند. اگر دوست دارید راجع به این مکانیسم بیشتر بدانید، ادامه مقاله را از دست ندهید.
مکانیسم اجماع شبکه تتا
این مکانیسم اجماع شامل ۳ لایه است:
1. نودهای تأییدکننده سازمانی: این نودها شامل شرکتهایی هستند که به عنوان گره در این شبکه فعالیت میکنند و بلاکهای جدید را ایجاد میکنند. برای شروع فعالیت این گرهها باید حداقل ۱ میلیون رمز ارز THETA را سپردهگذاری کنند. در حال حاضر شرکتهای معروفی مانند سونی، گوگل، سامسونگ، بایننس و تتا لبز (Theta Labs) به عنوان نود تأییدکننده سازمانی فعالیت میکنند.
۲. نودهای نگهبان: این نودهای نگهبان نوعی لایه امنیتی برای شبکه هستند و کیفیت کار نودهای تأییدکننده سازمانی را بررسی و تأیید میکنند. کاربرانی که میخواهند به عنوان گره نگهبان فعالیت کنند باید حداقل هزار کوین تتا را در شبکه استیک کنند.
۳. نودهای حاشیه: این نودها همان مخاطبان پلتفرمها مبتنی بر شبکه تتا هستند که پهنای باند و قدرت پردازشی سیستمهای خود را در اختیار شبکه قرار میدهند و در ازای آن رمز ارز تتا فیول (TFUEL) پاداش میگیرند. این نودهای حاشیه تمام مدت یک ویدیو را استریم نمیکنند. یک ویدیو توسط مجموعهای از نودهای حاشیهای استریم میشود و مخاطب ویدیویی را تماشا میکند که مجموعهای از گرهها در پخش آن دخیل هستند.
امکانات شبکه تتا
شبکه تتا امکانات متعددی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
صرافی غیرمتمرکز تتا سواپ
اولین صرافی غیرمتمرکز بر بستر شبکه تتا، تتا سواپ است. این صرافی عملکرد مشابه صرافی یونی سواپ دارد و از قراردادهای هوشمند متن باز و روش بازار ساز خودکار (AMM) استفاده میکند. این صرافی به کاربران این امکان را میدهد تا توکنهای مبتنی بر استاندارد TNT20 را بدون واسطه مبادله کنند.
برای استفاده از این صرافی، کاربران باید افزونه کیف پول را در مرورگر خود فعال کنند. در این صرافی معامله تنها برای جفت ارزهای معاملاتی TFUEL امکانپذیر است و اگر کاربران برای معامله به ارز جدیدی که در این صرافی لیست نشده احتیاج داشته باشند، آنها میبایست استخر نقدینگی ایجاد کنند. برای این کار یکی از رمز ارزها باید TFUEL و دیگری توکنی با استاندارد TNT20 باشد. کاربرانی که استخر نقدینگی میسازند، در صورتی که سایر کاربران از این استخرها استفاده کنند ۰.۳ درصد از کارمزد تراکنشهای آن استخر به آنها تعلق میگیرد.
مرورگر تتا (Theta Explorer)
تتا اکسپلورر به کاربران این امکان را میدهد تا با وارد کردن آدرس یک تراکنش در بخش جستجو، اطلاعت مربوط به آن آدرس از جمله موجودی، مقدار و همه تراکنشهای انجام شده توسط آن آدرس را مشاهده کنند. بهعلاوه این مرورگر با ایجاد امکان جستجو هش تراکنش، به کاربران این امکان را میدهد تا اطلاعاتی مانند نوع تراکنش، اندازه بلاک و زمانی که تراکنش انجام شده است را ببینند. این مرورگر امکان بررسی درستی قراردادهای هوشمند را نیز فراهم کرده است.
تتا تیوی(Theta.tv)
پلتفرم تتا تیوی که اولین پلتفرم ویدیویی ساخته شده روی شبکه تتا است، شبانهروز به پخش محتوا هایی مانند مسابقات Esport یا مسابقات الکترونیکی ورزشی که دربازیهای ویدیویی برگزار میشود مانند فورتنایت (Fortnite) و کانتر استرایک (Counter-strike) و همچنین برترین کنفرانسهای ویدیویی کریپتو مانند کانسنسوس (Consensus) و هفته بلاکچین مجازی (Virtual Blockchain Week) میپردازد. تماشاگران در ازای پهنای باند و قدرت پردازشی خود TFUEL دریافت میکنند این برنامهها را میتوان از طریق Theta.tv و یا برنامه Littlstar مخصوص PS4 تماشا کرد.
رمز ارزهای TFUEL و THETA
شبکه تتا دو کوین بومی ارائه کرده است که کاربردهای متفاوتی در شبکه دارند:
از کوین TFUEL به عنوان پاداش گرههایی که قدرت محاسباتی و پهنای باند خود را در اختیار شبکه قرار میدهند استفاده میشود. از طرف دیگر از این کوین برای پرداخت هزینههای بهینهسازی و به کار بردن قراردادهای هوشمند و معامله NFT ها و همچنین استفاده از اپلیکیشنهای Defi ساخته شده بر بستر شبکه تتا کاربرد دارد.
کوین THETA دیگر کوین شبکه است که بر اساس استاندارد ERC20 و بر بستر شبکه اتریوم عرضه شده است. این کوین یک رمز ارز حاکمیتی است و برای گرفتن تصمیمات در خصوص مدیریت شبکه و برنامههای توسعه این شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. بهعلاوه نودهای تایید کننده سازمانی برای شروع فعالیت خود باید این رمز ارز را استیک کنند. برای جلوگیری از تورم، عرضه کوین تتا ۱ میلیارد واحد و ثابت است. تعداد کل توکنهای تتا فیول 5 میلیارد بوده و به صورت سالیانه طبق تنظیمات شبکه افزایش مییابد.
تیم توسعهدهنده تتا
پروژه تتا در سال ۲۰۱۷ راهاندازی شد. میچ لیو (Mitch Liu) یکی از بنیانگذاران و مدیر اجرایی این پروژه است که در راهاندازی پلتفرمهای استریم ویدیو مانند Topjoy و Sliver.tv مشارکت داشته است. او تحصیلات خود در رشته علوم کامپیوتر را در دانشگاه MIT گذرانده و در رشته MBA از دانشگاه استنفورد فارغالتحصیل شده است.
یکی دیگر از بنیانگذاران این پروژه جی لانگ (Jieyi Long) است که در تأسیس Sliver.tv نیز مشارکت داشته است. او در رشته دکترای مهندسی کامپیوتر از دانشگاه نورث وست یونی فارغالتحصیل شده است. جی لانگ در حال حاضر مدیر ارشد فناوری تتا است.
در میان اعضای تتا نام افرادی مانند ریبائو وی (Ribao Wei) توسعهدهنده بلاک چین، کینوی گونگ (Qinwei Gong) طراح پلتفرم و وس لویت (Wes Levitt) سرپرست استراتژی به چشم میخورد.
همکاریهای شبکه تتا با پروژههای دیگر
همکاری با چین لینک
همکاری تتا با چین لینک با هدف جلوگیری از کلاهبرداری از طریق تبلیغات اینترنتی شکل گرفت. این دو شبکه با افزایش شفافیت و اطمینان در زمینه عملکرد دادههای ویدیویی سعی کردند این مشکل را حل کنند. شبکه تتا با استفاده از پایگاه داده تحلیلی Big Query دادههای ویدیویی را که پردازش میکند و به استریمرها امتیاز میدهد. چین لینک نیز این امتیازات را به اتریوم منتقل میکند و آن را در اختیار تبلیغکنندگان آنلاین قرار میدهد.
همکاری با واقعیت مجازی سامسونگ (Samsung.VR)
پلتفرم واقعیت مجازی سامسونگ برای پخش ویدیوهای با کیفیت به پهنای باند گستردهای نیاز دارد که شبکه تتا این امکان را در اختیار آن قرار میدهد.
همکاری با Pandora.tv
پلتفرم تولید محتوای پاندورا که ماهیانه چیزی حدود ۱۵ میلیون مخاطب دارد هم برای نمایش ویدیوهای خود از راهحلهای زیرساختی تتا بهره میبرد.
سیر قیمت ارز دیجیتال تتا فیول و تتا
نرخ ارز TFUEL در زمان نگارش این مقاله 0.0582 دلار است و در جایگاه 107ام میان ارزهای دیجیتال قرار دارد. پیشبینی میشود که این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ به قیمت 0.0840دلار برسد و در سال ۲۰۲۵ قیمت 0.11 دلار را تجربه کند.
نرخ ارز THETA نیز در زمان نگارش این مقاله 1.24 دلار است و در جایگاه 43ام میان ارزهای دیجیتال قرار دارد. گمان میشود که این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ به قیمت 1.80دلار برسد و در سال ۲۰۲۵ قیمت 2.38 دلار را تجربه کند.
البته این پیشبینیها بهطور قطعی قابل اعتماد نیستند و باید فاکتورهای دیگری را در نوسان قیمتها در نظر گرفت و برای سرمایهگذاری با توجه و دقت بیشتری تصمیمگیری کرد. حالا با دانستن تمام اطلاعات مربوط به تتا فیول شاید بپرسید چطور TFUEL بخریم و یا از کجا TFUEL بخریم؟ در ادامه ما به شما چگونگی خرید تتا فیول از صرافی و فروش تتا فیول به صرافی را آموزش میدهیم.
آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال تتا فیول
خرید تتا فیول و فروش تتا فیول، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافیها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم میشوند که شما میتوانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافیها پایینتر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (بهعنوانمثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود میتوانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظهای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.
برای خرید ارز دیجیتال تتا فیول از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد TFUEL که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش تتا فیول به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد تتا فیول که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که صرافیهای متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسبتر هستند یا صرافیهای غیر متمرکز؟
تفاوت صرافیهای متمرکز (Centralized EX) و صرافیهای غیر متمرکز (Decentralized EX)
صرافیهای متمرکز صرافیهایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر میشوند. این صرافیها میتوانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد مورد نیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافیها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.
صرافیهای غیر متمرکز، صرافیهایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمیکنند. این صرافیها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرفداران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.
کدام صرافیها به خرید و فروش ارز دیجیتال تتا فیول TFUEL میپردازند؟
برای خرید ارزهای دیجیتال میتوانید هم از صرافیهای داخلی و هم از صرافیهای خارجی استفاده کنید. البته به علت وجود تحریمها و احتمال بسته شدن حسابها، استفاده از صرافیهای خارجی ممکن است سرمایه شما را به خطر بیندازد؛ بنابراین برای اطمینان خاطر از امنیت سرمایه شما، صرافیهای داخلی گزینه مناسبتری به شمار میرود.
از صرافیهای معتبر خارجی برای خرید TFUEL میتوان صرافی بایننس (Binance)، بی کی اکس (BkEx)، هوبی گلوبال (Huobi Global)، آپ بیت (UpBit) و دیجی فینکس (DigiFinex) را معرفی کرد. از صرافیهای معتبر داخلی نیز میتوان به آبانتتر اشاره کرد که تمامی اطلاعات و امکانات لازم برای معامله رمز ارزها را در اختیار شما قرار میدهد. خرید TFUEL از صرافی آنلاین آبانتتر امنیت سرمایه شما را تأمین میکند. شما میتوانید در این صرافی از قیمت TFUEL به ریال آگاه شوید و حتی تتا فیول را به ریال و به بهترین قیمت خریداری کنید.
برای ذخیره تتا فیول TFUEL از کدام کیف پولها میتوانیم استفاده کنیم؟
بعد از آشنایی با نحوه خرید تتا فیول و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور میتوانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافیهای متمرکز کار میکنید میتوانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمیشود؛ مگر برای زمانهای کوتاه.
این کیف پولها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پولها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به داراییهای دیجیتالی یک کیف پول است.
کیف پول اختصاصی ارز دیجیتال تتا فیول
کیف پول بومی شبکه تتا والت (Theta Wallet) در ۳ نسخه اندروید، IOS و وب ارائه شده است. هدف از ساخت این کیف پول ذخیره کردن کوینها و از طرف دیگر ایجاد امکان اتصال به صرافی غیرمتمرکز تتا سواپ بوده است. این کیف پول قطعا یکی از بهترین انتخاب ها برای ذخیره ارز دیجیتال تتا فیول است.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری
کیف پولهای نرم افزاری یا کیف پولهای گرم (Hot wallet)، از محبوبترین کیف پولها در بین کاربران شناخته میشوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پولهای گرم، به این علت است که این کیف پولها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پولهای نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پولها بسیار آسان است. شما میتوانید این کیف پولها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحتترین و کوتاهترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکنها بر روی کیف پولهای نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پولها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی میکنند.
دستهٔ دوم کیف پولها، کیف پولهای سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پولهای نرم افزاری، این کیف پولها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پولهای سرد (Cold wallet) نیز گفته میشود. کیف پولهای سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پولهای نرم افزاری دارند. این کیف پولها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی میکنند و به همین دلیل بسیار محبوباند. در نظر داشته باشید که این کیف پولها گرانتر از کیف پولهای نرم افزاری هستند. این کیف پولها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) داراییهای دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب میشود.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال TFUEL:
کیف پول نرم افزاری تراست والت (Trust Wallet)
کیف پول نرم افزاری اتمیک والت (Atomic Wallet)
کیف پول نرم افزاری تتا والت (Theta Wallet)
کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)
کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger nano s)
سایت خریدوفروش تتا فیول TFUEL
صرافی آبانتتر میتواند بهترین سایت خرید تتا فیول در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبانتتر را از دیگر صرافیها متمایز میکند؟
اولین نکته این است که صرافی آنلاین آبانتتر، بهغیراز ارز دیجیتال TFUEL، امکان خریدوفروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافیهای ایرانی فوقالعاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش تتا فیول TFUEL هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.
صرافی آبانتتر خرید تتا فیول با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید تتا فیول با ریال را دارید میتوانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبانتتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش تتا فیول بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبانتتر میتوانید نرخ ارز دیجیتال تتا فیول و قیمت تتا فیول به تومان را مشاهده کنید.
پشتیبانی 24 ساعته آبانتتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، میتواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.