بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

یونی سواپ

UNI




اطلاعات بازار
قیمت یونی سواپ به تتر ۷.۸۱۵
قیمت خرید به تومان ۴۴۸,۹۷۱
قیمت فروش به تومان ۴۴۵,۰۶۴
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۱.۳۶%
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
UNI
۱۶,۱۶۵,۲۶۵
نمودار بازار جهانی

در دنیای ارز دیجیتال و شبکه‌های بلاک چینی باتوجه‌به ارائه خدمات و امکانات متنوع، بهتر است قبل از خرید هر یک از ارزهای دیجیتال، درباره آن به اندازه کافی اطلاعاتی را کسب کنید. در ادامه این مطلب سعی می‌کنیم اطلاعاتی را درباره صرافی و ارز دیجیتال یونی سواپ ارائه  دهیم.

 یونی سواپ (UNI) توکن اختصاصی صرافی یونی سواپ است. این توکن برای اولین بار در سال 2020 توسط هایدن ادامز تولید شد. این ارز با نماد اختصاری UNI، یک صرافی غیرمتمرکز است که امکان ایجاد بازار همتا به همتا را فراهم می‌کند. این پلتفرم به کاربران امکان می‌دهد بدون هیچ‌گونه دخالتی با یک شخص ثالث متمرکز، ارزهای دیجیتال را معامله کنند.

یونی سواپ (Uniswap) چیست؟

برای آشنایی با صرافی یونی سواپ (Uniswap) بهتر است ابتدا با انواع صرافی‌هایی که در صنعت مبادلات ارزهای دیجیتال وجود دارند آشنا شوید.

مهم‌ترین پلتفرم مبادلاتی در صنعت ارزهای دیجیتال، صرافی‌ها هستند. صرافی‌ها به دو نوع متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می‌شوند. در ادامه به معرفی هر یک از این دو می‌پردازیم؛

صرافی متمرکز 

صرافی متمرکز مانند یک بانک معمولی عمل می‌کند. فضایی امن برای نگهداری دارایی شما در اختیارتان قرار می‌دهد و سپس شرایطی را محیا می‌کند تا بتوانید معاملات ارزی خود را انجام دهید. به عبارتی کنترل و نظارت کامل بر دارایی و فعالیت‌های شما دارد؛ بنابراین باوجوداینکه مشکل تبادل ارزهای دیجیتال با راه‌اندازی صرافی‌های متمرکز تا میزان زیادی حل شد، برخی از دغدغه‌های اساسی کاربران این حوزه، همچنان بی‌پاسخ ماند؛ دغدغه‌هایی مانند امنیت حریم خصوصی، غیرمتمرکز بودن، کنترل کاربر بر دارایی‌های خود. این دغدغه‌ها مقدمات را برای به‌وجودآمدن صرافی‌های غیرمتمرکز فراهم کردند.

صرافی غیرمتمرکز

در سال 2014 یعنی 5 سال پس از زمانی که بیت کوین برای اولین بار راه‌اندازی شد، صرافی‌های غیرمتمرکز (Decentralized Exchange)شکل گرفتند. صرافی غیرمتمرکز (DEX) پلتفرمی است که روی بلاک چین ساخته شده است و همه کارها به طور خودکار و بدون نیاز به‌واسطه و مجوز انجام می‌شود. صرافی‌های غیرمتمرکز اصطلاحاً همتا به همتا هستند؛ به این معنا که دارایی‌های دیجیتال در این پلتفرم‌ها مستقیماً و بدون هیچ واسطه‌ای میان خریداران و فروشندگان مبادله می‌شوند.

صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ (Uniswap)

یونی سواپ یک صرافی غیرمتمرکز مبادله ارزهای دیجیتال است که برخلاف صرافی‌های متمرکز، تحت نظارت شرکت یا نهاد واحدی نیست و لزومی ندارد که کاربران کلید خصوصی ارزهای خود را در اختیار صرافی قرار دهند. این قضیه به امنیت سرمایه کاربران کمک زیادی میکند. به این شکل که اگر صرافی ای که شما در آن ارزهای دیجیتال خود را نگه داری می‌کنید هک شود، دارایی دیجیتال شما از بین نمی‌رود.

پلتفرم یونی سواپ روی بلاک‌چین اتریوم ساخته شده است؛ اتریوم یک پلتفرم برای اجرای برنامه‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند بدون دخالت واسطه‌ها است.

یونی سواپ (UNI) کاملاً منبع باز است، یعنی هرکسی می‌تواند کد را برای ایجاد صرافی‌های غیرمتمرکز خود کپی کند. همچنین از مزیت‌های دیگر این صرافی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که کاربران می‌توانند توکن‌ها را به صورت رایگان لیست کنند.

تاریخچه پلتفرم یونی سواپ (Uniswap)

این پروتکل مالی غیرمتمرکز در سال 2018 توسط فردی به نام هایدن آدامز (Hayden Adams) راه‌اندازی شد.

هایدن آدامز فارغ‌التحصیل رشته کامپیوتر و کارمند سابق شرکت زیمنس است. او بعد از اخراج‌شدن از شرکت زیمنس تصمیم گرفت که در مورد مبادله‌های غیر متمرکز و بازارهایی که به صورت خودکار فعالیت می‌کنند، تحقیق کند. از نظر خود هایدن اخراج او از شرکت زیمنس شروعی برای موفقیت وی در این راه بود.

هایدن در واقع یکی از توسعه دهندگان اصلی اتریوم است. آدامز می‌گوید که منبع الهام این ارز یکی از پست‌های خالق اتریوم یعنی بوترین  بوده است.هایدن بعد از چندین شکست بالاخره در سال 2018 توانست شبکه قدرتمند یونی سواپ (UNI) را راه‌اندازی کند. در نهایت توکن این ارز در سپتامبر سال 2020 ایجاد شد.

نحوه عملکرد یونی سواپ  (Uniswap)

یونی سواپ بر اساس دو قرارداد هوشمند کار می‌کند؛ قرارداد مبادله (Exchange) و قرارداد کارخانه (Factory). این دو قرارداد،  نرم‌افزارهای کامپیوتری خودکاری هستند که درصورتی‌که کاربران شرایط خاص آنها را پذیرفته و رعایت کنند، می‌توانند عملکردهای مختلفی را ارائه دهند.

 قراردادهای هوشمند کارخانه برای افزودن توکن‌های جدید به پلتفرم مورد استفاده قرار می‌گیرند، در حالی که می‌توان از قرارداد مبادله یا اکسچینج برای تسهیل مبادلات توکن‌ها یا معاملات استفاده کرد.

کاربران می‌توانند با استفاده از این ویژگی هرگونه توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 را بدون‌ نیاز به دفتر سفارشات با یکدیگر مبادله کنند. به‌عبارت‌دیگر، این پروتکل نیاز به واسطه‌ها را از بین می‌برد، در برابر سانسور مقاوم است و امنیت بالاتری نسبت به پلتفرم‌های متمرکز دارد.

توکن یونی سواپ (UNI)

صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ بعد از مدتی توانست توکن‌های حاکمیتی خود را با نماد UNI معرفی کند. دارندگان این توکن‌ها در واقع همان سهام‌داران صرافی یونی سواپ هستند که می‌توانند در روند تصمیم‌گیری دررابطه‌با تغییرات کلیدی پروتکل این مجموعه مشارکت کنند. این سهام‌داران همچنین می‌توانند کمک‌های مالی، مشارکت‌ها، استخرهای نقدینگی و پیشنهادات دیگر را تأمین کنند. به‌زودی تیم سازنده یونی سواپ دیگر دخالتی نخواهد داشت و صرفاً دارندگان توکن UNI کلیه تصمیمات مربوط به آن را اتخاذ خواهند کرد .

این توکن برای اولین بار در سال 2020 عرضه شد و صرافی یونی سواپ برای توزیع این توکن‌ها از یک شیوه جدید ایردراپ (Airdrop) استفاده کرد. سپس به تمام آدرس‌های اتریومی که تا آن زمان از یونی سواپ استفاده کرده بودند، 400 توکن یونی ارسال کرد.

برای ذخیره یونی سواپ (UNI) از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید یونی سواپ و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید؛ اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.

این کیف پول‌ها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پول‌ها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به دارایی‌های دیجیتالی یک کیف پول است.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به‌این‌علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود. کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال UNI:

کیف پول نرم افزاری تراست (Trust Wallet)

کیف پول نرم افزاری کوین بیس (CoinBase)

کیف پول نرم افزاری  متامسک (MetaMask)

کیف پول نرم افزاری اتمیک (Atomic Wallet)

کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال یونی سواپ

خرید یونی سواپ و فروش یونی سواپ، کار چندان پیچیده‌ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال یونی سواپ UNI از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد یونی سواپ که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش یونی سواپ به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد UNI  که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. 

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال یونی سواپ  UNI می‌پردازند؟

صرافی‌های معتبر بسیاری در سراسر جهان به عرضه ارز دیجیتال یونی سواپ در لیست خود پرداخته‌اند. برخی از معتبرترین این صرافی‌ها را به نقل از وب‌سایت معتبر coinmarketcap.com نام می‌بریم؛

Binance

Kraken

Gemini

Coinbase Exchange

KuCoin

Uniswap (v2)

Bitfinex

البته یک نکته که باید مدنظر داشته باشید این است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، کاربران داخل ایران نمی‌توانند به سادگی از صرافی‌های خارجی استفاده کنند و در صورت امکان نیز، هر زمان ممکن است به دلیل فعالیت غیرقانونی، حسابشان از سمت آن صرافی بین‌المللی مسدود شود؛ بنابراین یک راه بهتر، استفاده از یک صرافی معتبر ایرانی است.

سایت خریدوفروش یونی سواپ UNI

صرافی آبان‌تتر می‌تواند بهترین سایت خرید یونی سواپ در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان‌تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان‌تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال UNI، امکان خریدوفروش بیش از 300 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش یونی سواپ  UNI هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان‌تتر خرید  UNI با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید یونی با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان‌تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش یونی سواپ بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبان‌تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال  یونی و قیمت UNI  به تومان را مشاهده کنید. 

پشتیبانی 24 ساعته آبان‌تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم می‌زند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.