در دنیای بلاک چین، پروژههای بسیار متنوعی با اهداف و ساختارهای مخصوص خود ساخته شدهاند و هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
یکی از محبوبترین پروژههای ارز دیجیتال، نم (NEM) است. این پروژه بلاک چین از یک الگوریتم خاص به نام الگوریتم اثبات اهمیت (PoI) استفاده میکند. ارز دیجیتال اختصاصی این شبکه، زِم (XEM) نام دارد.
صرافیهای معتبر بسیاری در سراسر جهان به عرضه ارز دیجیتال نم پرداختهاند. در این مقاله ابتدا به آموزش پروژه ارز دیجیتال نم (NEM) و اجزا و سازوکار آن خواهیم پرداخت. سپس، شما را به طور کامل با شیوه خرید و فروش این ارز دیجیتال آشنا خواهیم کرد.
با پروژه ارز دیجیتال نم (NEM) آشنا شوید
نم (NEM) یک پروژه مبتنی بر بلاکچین است که با کدنویسی کاملاً اختصاصی به بازار عرضه شده است. این پروژه، مانند لایتکوین یا بیتکوین کش با ایجاد تغییرات در کدنویسی بیتکوین به وجود نیامده است.
نام این پروژه به طور کامل، New Economic Movement یا جنبش اقتصادی نوین است که بهاختصار، NEM نامیده میشود.
پروژه ارز دیجیتال نم از الگوریتم اثبات اهمیت (PoI) استفاده میکند. الگوریتم اجماع اثبات اهمیت تا حدود زیادی به الگوریتم اثبات سهام شباهت دارد.
استفاده از الگوریتم اثبات اهمیت (PoI) در این شبکه، فواید بسیاری داشته است؛ مانند بالارفتن سرعت انجام تراکنشها، کمشدن کارمزدها، جلوگیری از هدررفتن انرژی و شفافیت تمام فعالیتهای شبکه.
پروژه ارز دیجیتال نم (NEM) قصد دارد بهعنوان یک پلتفرم رایج در سراسر جهان برای انجام معاملات به کار گرفته شود و بتواند بر روی بلاکچین خود، میزبان پروژههای بلاکچینی دیگر نیز باشد.
زمان لازم برای تأیید هر تراکنش بر روی شبکه بلاکچین نم (NEM) در حال حاضر حدوداً 20 ثانیه است. بهعلاوه، این شبکه قادر است در هر ثانیه 3000 تراکنش را به انجام برساند.
شبکه بلاکچین نم (NEM) یک ارز اختصاصی نیز معرفی کرده است. ارز بومی این شبکه، زِم (XEM) نام دارد.
تاریخچه پروژه ارز دیجیتال نم (XEM)
در مارس 2015، یکی از کاربران بیتکوین تاک که از نام کاربری UtopianFuture استفاده میکرد، شبکه بلاکچین نم را راهاندازی کرد.
هدف اولیه این کاربر، انجام تحقیقاتی برای بهبود شبکه NXT بود اما بهمرورزمان، تصمیم او و همکارانش بر این شد که بلاکچین اختصاصی خود را بسازند.
در روند راهاندازی و معرفی شبکه نم (NEM)، 15 توسعهدهنده و 30 بازاریاب مشارکت داشتهاند. اعضای تیم توسعهدهنده این پروژه، از نام مستعار استفاده میکنند و در سنگاپور ساکن هستند.
الگوریتم اثبات اهمیت (PoI) در شبکه نم چگونه کار میکند؟
شبکه ارز دیجیتال نم (XEM) از یک الگوریتم ویژه به نام الگوریتم اثبات اهمیت (Proof of Importance) استفاده میکند. این الگوریتم، تفاوتهایی با الگوریتم اثبات سهام (PoS) دارد.
در شبکههایی که از الگوریتم اثبات سهام استفاده میکنند، هر چه یک کاربر دارایی بیشتری داشته باشد، شانس بیشتری برای مشارکت در تأیید تراکنشها و کسب سود از این مسیر دارد.
اما الگوریتم اثبات اهمیت، علاوه بر میزان دارایی، عوامل دیگری را نیز دخیل میکند. در الگوریتم اثبات اهمیت، اینکه یک کاربر دارایی خود را چه مدت در کیف پول خود نگه داشته است و میزان معاملات آن کیف پول نیز مؤثر است.
به طور مثال اگر یک کاربر برای انجام پرداختهای خود از شبکه نم (NEM) استفاده کند، هم با بالارفتن تعداد تراکنشهایش، شانس بیشتری برای تأیید تراکنشها خواهد داشت و هم به این طریق، باعث فراگیرتر شدن شبکه نم میشود.
هاروست در شبکه نم (NEM) به چه معناست؟
تأیید تراکنشها در شبکه نم (NEM) هاروست نامیده میشود. همانطور که به فرایند تأیید تراکنشها در شبکه بیتکوین، ماینینگ میگویند. در این شبکه، اگر کاربری ارز دیجیتال XEM را خریداری کرده باشد و آن را در اختیار شبکه قرار دهد، میتواند در سود حاصل از تراکنشها نیز شریک شود. به چنین افرادی در شبکه نم، هاروستر میگویند.
با هاروسترها در شبکه نم (NEM) آشنا شوید
هر یک از کاربرانی که 10.000 واحد XEM داشته باشد میتواند با ذخیره دارایی خود در کیف پول رسمی شبکه نم (NEM)، دست به تأیید تراکنشها بزند و از این راه، سود به دست آورد.
میزان سودی که هاروسترها میتوانند از این راه به دست آورند بسته به این است که چه مقدار ارز XEM دارند و توکنهای XEM خود را چه مدت در کیف پول خود ذخیره کردهاند.
این موضوع، همان مزیتی است که الگوریتم اثبات اهمیت برای شبکه نم به همراه آورده است.
هاروسترها برای فعالیت در این شبکه، نیازی به سختافزارهای قوی و پیچیده ندارند و تمام نیروی پردازش موردنیازشان، توسط شبکه تأمین میشود.
به این منظور، تنها لازم است که هاروسترها به شبکه سوپر نودها وصل شوند و با تأیید تراکنشها، درآمد کسب کنند. سوپر نودهای شبکه نم (NEM) در واقع کامپیوترهایی بسیار قدرتمند، با توان عملیاتی بالا و حجم اینترنت نامحدود هستند.
این سوپر نودها باید دارای حداقل 3 میلیون واحد ارز دیجیتال نم (XEM) باشند. آنها با قراردادن امکانات خود در اختیار شبکه، میتوانند سود بسیار زیادی کسب کنند.
اعضای اکوسیستم ارز دیجیتال نم (NEM)
دو عضو مهم و بنیادی در اکوسیستم نم (NEM)، نام فضاها (NameSpaces) و موزاییکها هستند. در این بخش از آموزش ارز دیجیتال نم (XEM) به توضیح این دو عضو از اکوسیستم نم خواهیم پرداخت؛
•نام فضا (NameSpace): نام فضاها در شبکه نم در واقع چیزی شبیه به دامنه اینترنتی هستند. هر نام فضا در شبکه نم، منحصربهفرد است و به طور مثال اگر شما یک نام فضا با نام A بسازید، شخص دیگری نمیتواند از این نام استفاده کند.
نام فضاها باهدف بهبود تجربه کاربران در فعالیتهای اقتصادیشان ساخته میشوند.
•موزاییک (Mosaic): موزاییکها در واقع داراییهای دیجیتالی هستند که کاربران میتوانند بر روی شبکه نم (NEM) بسازند. توکن زم (XEM) اولین موزاییکی است که بر روی شبکه نم ساخته شده.
کاربران میتوانند با استفاده از کیف پول رسمی نم توکنهای اختصاصی خود یا همان موزاییکهای خود را بسازند و حتی مشخص کنند که آن توکن، در چه تعدادی ساخته شود.
ساخت موزاییکها، کارمزدهای سنگینی دارد. به همین دلیل بیشتر ساختارهای تجاری بزرگ و پیشرفته هستند که قادر به این کارند و میتوانند از این قابلیت در شبکه نم استفاده کنند.
این قابلیت در شبکه نم (NEM) میتواند برای صنایع مختلف در بخش کنترل زنجیره تولید مفید واقع شود. به طور مثال، وزارت کشاورزی در ژاپن، بهمنظور کنترل زنجیره تولید فراوردههای دامی از این قابلیت در شبکه بلاکچین نم استفاده میکند.
ویژگیهای بلاکچین نم (NEM)
تیم توسعهدهنده پروژه ارز دیجیتال نم (XEM) دو شبکه بلاکچین مجزا برای این پروژه راهاندازی کردهاند. شبکه بلاکچین اصلی که با همان نام نم (NEM) شناخته میشود، شبکهای عمومی است که تمام کاربران میتوانند از آن استفاده کنند.
شبکه بلاکچین نم (NEM) ازآنجهت که متنباز و 100 درصد شفاف است، در بین شرکتهای بزرگ و بازرگانان بسیار محبوب است.
تأیید هر تراکنش در شبکه بلاکچین نم (NEM) تنها 20 ثانیه زمان میبرد. بهعلاوه، شبکه نم میتواند در هر ثانیه تا 3000 تراکنش را به انجام برساند.
شبکه بلاکچین نم (NEM) به دلیل استفاده از الگوریتم اثبات اهمیت، از نرخ کارمزد بسیار پایینی برخوردار است. هزینه تراکنشها در این شبکه، معادل 0.01 کل مبلغ مورد معامله است.
دومین شبکه بلاکچین مربوط به این پروژه، میژین (Mijin) نام دارد. میژین یک سیستم خصوصی است که شرکتهای بزرگ میتوانند از آن برای شخصیسازی فرایندهای خود استفاده کنند.
ازآنجهت که میژین یک شبکه بلاکچین است، کاربران آن میتوانند علاوه بر شخصیسازی فرایندهای خود، از امکان مخفی نگهداشتن اطلاعات تراکنشها نیز بهرهمند شوند. شبکه بلاکچین میژین در حال حاضر در بیش از 300 شرکت بزرگ در زمینه فرایندهای تجاریشان به کار گرفته میشود.
آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال نم (XEM)
خرید XEM و فروش XEM، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافیها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم میشوند که شما میتوانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافیها پایینتر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (بهعنوانمثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود میتوانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظهای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.
برای خرید ارز دیجیتال XEM از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد XEM که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش نم به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد نم که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که صرافیهای متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسبتر هستند یا صرافیهای غیر متمرکز؟
تفاوت صرافیهای متمرکز (Centralized EX) و صرافیهای غیر متمرکز (Decentralized EX)
صرافیهای متمرکز صرافیهایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر میشوند. این صرافیها میتوانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافیها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.
صرافیهای غیر متمرکز، صرافیهایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمیکنند. این صرافیها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرفداران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.
کدام صرافیها به خرید و فروش ارز دیجیتال نم XEM میپردازند؟
صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز بسیاری به عرضه ارز دیجیتال نم XEM پرداختهاند و امکان خرید و فروش ارز دیجیتال نم را برای کاربران خود فراهم کردهاند. در این بخش از مقاله به نقل از وبسایت coinmarketcap.con به معرفی 10 تا از بهترینِ این صرافیها میپردازیم؛
•Bithumb
•Binance
•Zaif
•Huobi Global
•KuCoin
•Gate.io
•Bittrex
•Poloniex
•BitMask
•FMFW.io
برای ذخیره نم XEM از کدام کیف پولها میتوانیم استفاده کنیم؟
بعد از آشنایی با نحوه خرید نم و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور میتوانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافیهای متمرکز کار میکنید میتوانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمیشود؛ مگر برای زمانهای کوتاه.
این کیف پولها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پولها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به داراییهای دیجیتالی یک کیف پول است.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری
کیف پولهای نرم افزاری یا کیف پولهای گرم (Hot wallet)، از محبوبترین کیف پولها در بین کاربران شناخته میشوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پولهای گرم، به این علت است که این کیف پولها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پولهای نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پولها بسیار آسان است. شما میتوانید این کیف پولها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحتترین و کوتاهترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکنها بر روی کیف پولهای نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پولها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی میکنند.
دستهٔ دوم کیف پولها، کیف پولهای سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پولهای نرم افزاری، این کیف پولها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پولهای سرد (Cold wallet) نیز گفته میشود. کیف پولهای سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پولهای نرم افزاری دارند. این کیف پولها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی میکنند و به همین دلیل بسیار محبوباند. در نظر داشته باشید که این کیف پولها گرانتر از کیف پولهای نرم افزاری هستند. این کیف پولها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) داراییهای دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب میشود.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال XEM:
•کیف پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi)
•کیف پول نرم افزاری اکسودوس (Exodus)
•کیف پول نرم افزاری الکتروم (Electrum Wallet)
•کیف پول نرم افزاری اتمیک (Atomic)
•کیف پول نرم افزاری تراست (Trust Wallet)
•کیف پول نرم افزاری مای اتر (MyEther Wallet)
•کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask)
•کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
•کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
•کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)
•کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger nano s)
سایت خریدوفروش نم XEM
صرافی آبانتتر میتواند بهترین سایت خرید نم در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبانتتر را از دیگر صرافیها متمایز میکند؟
اولین نکته این است که صرافی آنلاین آبانتتر، بهغیراز ارز دیجیتال XEM، امکان خریدوفروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافیهای ایرانی فوقالعاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش نم XEM هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.
صرافی آبانتتر خرید نم با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید نم با ریال را دارید میتوانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبانتتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش نم بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبانتتر میتوانید نرخ ارز دیجیتال نم و قیمت نم به تومان را مشاهده کنید.
پشتیبانی 24 ساعته آبانتتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، میتواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.