بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

استلار

XLM




اطلاعات بازار
قیمت استلار به تتر ۰.۱۱
قیمت خرید به تومان ۶,۲۷۲
قیمت فروش به تومان ۶,۲۱۷
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۰.۰۴%
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
XLM
۹۱۹,۹۰۱
نمودار بازار جهانی

 

پروژه‌های متن باز و مبتنی بر بلاک چین از محبوب‌ترین پروژه‌های دههٔ اخیر هستند. این پروژه‌ها با استفاده از فناوری بلاک چین، به ارائه راهکارهایی نوین برای دنیای مدرن می‌پردازند. یکی از این پروژه‌ها، پروژهٔ ارز دیجیتال استلار (stellar) است.

ما در این مقاله قصد داریم درباره نحوه خرید استلار و نحوه فروش استلار، چگونگی خرید استلار و نرخ ارز استلار صحبت کنیم. اگر دنبال کردن پروژه‌های مربوط به حوزه کریپتوکارنسی برایتان جذاب است، و یا اگر قصد سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال استلار (XLM) را دارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

 

معرفی پروژهٔ استلار (Stellar)

استلار یک شبکهٔ غیر متمرکز مبتنی بر بلاک چین (Blockchain) و همتا به همتا (P2P) است. وقتی در مورد غیر متمرکز بودن یک پروژه صحبت می‌کنیم یعنی هیچ نهاد، سازمان، دولت یا ارگانی بر روی آن پروژه نظارت ندارند و همهٔ فعالیت‌های بدون واسطه و مستقل انجام می‌شوند. بر روی این شبکه کد تمام تراکنش‌ها ثبت می‌شود و اطلاعات تراکنش‌ها بر روی آن ذخیره می‌شود. این اطلاعات از آنجایی که بر روی شبکه بلاک چین ذخیره می‌شوند، به هیچ عنوان قابل دست‌کاری یا تغییر نیستند. پروژهٔ استلار یک پروژهٔ منبع باز یا اصطلاحاً متن باز (Open Source) است. بر روی شبکه استلار، امکان توسعه و ساخت اپلیکیشن‌های غیر متمرکز (Dapps) نیز فراهم شده است که این خود کاربران زیادی را به سمت این شبکه سوق می‌دهد. 

برخی کدهای استلار را بسیار شبیه به کدهای پروژه ریپل (Ripple) می‌دانستند و همین موضوع باعث شد تا بسیاری از افراد به اشتباه استلار را فورکی از ریپل بدانند. تراکنش‌های پروژهٔ استلار بسیار سریع انجام می‌شوند و کارمزد تراکنش‌ها نیز در این شبکه بسیار پایین است. کارمزد هر تراکنش در شبکه استلار 0.0001 دلار است. این کارمزد در این شبکه برای جلوگیری از تورم به شبکه باز می‌گردد و در کل کارمزد پایینی محسوب می‌شود.

جزئیات تمام تراکنش‌ها بر روی شبکهٔ استلار در یک دفتر کل ذخیره می‌شود و اطلاعات آن هم قابل دسترسی و مشاهده است. وظیفهٔ تأیید تراکنش‌ها و تأمین امنیت شبکه هم بر عهدهٔ نودهای (Node) شبکه است. درضمن اطلاعاتی که بر روی دفتر کل ذخیره می‌شوند، هر 2 الی 5 ثانیه یک بار، به‌روزرسانی می‌شوند.

 

در مورد تاریخچهٔ پروژهٔ استلار چه می‌دانید؟

پروژهٔ استلار در اصل توسط جد مک کالب (Jed McCaleb) خلق شد. مک کالب قبل از این پروژه، بر روی پروژهٔ ریپل فعالیت می‌کرد و یکی از مهره‌های اصلی ارز دیجیتال (XRP) بود. کد این پروژه در سال 2015 زده شد که شباهت‌های زیادی با پروژهٔ ریپل داشت اما پس از مدتی تفاوت‌های آن با ریپل هم آشکار شد. جویس کیم (Joyce Kim) هم از شرکای اصلی جد مک کالب در این پروژه است.

هدف اصلی این پروژه، ایجاد یک ارتباط سراسری بین سیستم‌های پرداختی در کل دنیا است. این پروژه، پلتفرمی را فراهم کرده است که افراد بتوانند در کمترین زمان ممکن و با کمترین کارمزد، پرداخت‌های خود  را انجام دهند.

 

در مورد ارز XLM چه می‌دانید؟

ارز دیجیتال شبکهٔ استلار، لومن (Lumen) نام دارد که با نماد اختصاری XLM در بازار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود و مورد خرید و فروش واقع می‌شود. این ارز دیجیتال در سال 2014 شروع به کار کرد و در سال 2015 تغییر نام داد و از آن روز به بعد با نام لومن در بازار ارزهای دیجیتال شناخته شد.

ارز دیجیتال لومن کاربردهای مختلفی در شبکهٔ استلار دارد. به‌عنوان‌مثال برای استفاده از این شبکه لازم است توکن لومن پرداخت کنید. یا اینکه کارمزد تراکنش‌ها در این شبکه لازم است با استفاده از توکن‌های XLM پرداخت شوند.

تعداد کل توکن‌های استلار 100 میلیارد واحد است و همین محدودیت در عرضه توکن می‌تواند بر روی قیمت این ارز دیجیتال تاثیر گذار باشد.

 

سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال استلار

هم اکنون که ما در حال نگارش این مقاله هستیم، این ارز دیجیتال در جایگاه 27 در بین سایر ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و مارکت کپ آن ارزشی نزدیک به $3,035,164,710.13 دلار دارد.

برای اینکه بتوانید سرمایه گذاری خوب و مطمئنی داشته باشید، لازم است ابتدا درک درستی از پروژه‌ای که قصد سرمایه گذاری بر روی آن دارید را، پیدا کنید. پس از اینکه به طور کامل از وایت پیپر (White paper) پروژهٔ مورد نظرتان آگاه شدید، استفاده از تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال بهترین راه برای سنجیدن صحت سرمایه گذاری‌تان است. 

یکی از نکاتی که استلار را گزینه‌ای امن برای سرمایه گذاری می‌کند، سابقهٔ امنیتی این ارز دیجیتال است. تا کنون هیچ هکری نتوانسته است کارنامهٔ این ارز دیجیتال را خراب کند و به امنیت این شبکه نفوذ کند. این شبکه در مقابل جلوگیری از حملات هک DDos هم بسیار ایمن است و این نکته¬ی مثبتی برای این پروژه محسوب می‌شود.

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند به اعتبار یک پروژه کمک کند، حامیان آن پروژه است. شرکت‌ها و سازمان‌های مطرحی مثل IBM از این شبکه حمایت کرده‌اند و این خود مهر تأییدی بر صحت اعتبار پروژهٔ استلار است.

 

پیش بینی قیمت ارز دیجیتال استلار XLM

برای پیش‌بینی‌کردن قیمت ارزهای دیجیتال، تنها استفاده از تحلیل‌های بنیادی و تحلیل رفتارهای یک ارز دیجیتال در گذشته کافی نیست. در پیش‌بینی‌کردن قیمت ارزهای دیجیتال، هیچ صددرصدی وجود ندارد. هیچ کس نمی‌تواند با قطعیت راجع به آیندهٔ یک ارز دیجیتال صحبت کند و هر صحبت قاطعانه‌ای در این مورد، بوی کلاهبرداری می‌دهد. اما برخی سایت‌های ارز دیجیتال هستند که با استفاده از اندیکاتورها و با استفاده از تحلیل رفتارهای گذشته یک ارز دیجیتال، اعداد تقریبی برای قیمت یک ارز دیجیتال در آینده ارائه می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال با توجه به پیش‌بینی‌های سایت دیجیتال کوین پرایس (Digital coin price)، ارز دیجیتال استلار ممکن است تا سال آینده به قیمت 0.18 دلار برسد و ممکن است تا پنج سال آینده قیمت 0.29   دلار را رد کند. البته هیچ گاه نباید با استناد به این اعداد و ارقام، به سرمایه گذاری بر روی یک ارز دیجیتال اقدام کرد.

 

استخراج ارز دیجیتال استلار

ارز دیجیتال لومن یا همان توکن اختصاصی پروژه استلار را نمی‌توان با روش پروتکل اثبات کار (proof of work) استخراج کرد. این ارز دیجیتال مانند بیت کوین (Bitcoin) یا اتریوم نیست که بتوان آن را با استفاده از دستگاه‌های مخصوص استخراج کرد. ارز دیجیتال استلار و سایر ارزهای شبیه به آن، بر اساس پروتکل اثبات سهام یا همان (proof of stake) هستند. یعنی شما با قفل کردن تعداد مشخص شده‌ای از توکن‌های XLM بر روی شبکه استلار، می‌توانید پس از مدتی توکن‌های XLM به عنوان سود دریافت کنید. به این روش استیکینگ (staking) میگویند. استیک کردن به نسبت استخراج کردن به روش سنتی، طرف‌داران بیشتری دارد زیرا هم انرژی کمتری مصرف می‌کند، هم هزینه‌های کمتری را به دنبال دارد و هم برای محیط زیست انتخاب بهتری است.

 

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال استلار

خرید استلار و فروش استلار، کار چندان پیچیده‌ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال استلار از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد XLM که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش استلار به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد استلار که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

 

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

 

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال استلار XLM می‌پردازند؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم برای خرید یا فروش یا تبدیل ارز استلار می‌توانید از صرافی‌های متمرکز  یا غیر متمرکز معتبری استفاده کنید که این ارز دیجیتال را در لیست ارزهای خود، فهرست کرده‌اند. از این صرافی‌ها می‌توانیم به صرافی بایننس (Binance)، کوین بیس (Coin base)، بیترکس (Bittrex)، کوکوین (Kucoin)، کراکن (Kraken) و آبان تتر (Aban tether) اشاره کنیم. در نظر داشته باشید که ثبت نام و احراز هویت در برخی از این صرافی‌ها برای کاربران ایرانی ممنوع اعلام شده است و لازم است یا از IP کشورهای دیگر برای ثبت نام در این صرافی‌ها استفاده کنید و یا اینکه صرافی‌های متمرکز داخلی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید.

 

برای ذخیره استلار XLM از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید استلار و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.

این کیف پول‌ها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پول‌ها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به دارایی‌های دیجیتالی یک کیف پول است.

خود این پروژه دارای یک کیف پول اختصاصی است که با نام استلار دسکتاپ (Stellar wallet) شناخته می‌شود. این کیف پول یک کیف پول نرم افزاری است که برای سیستم‌عامل‌های لینوکس، مک و ویندوز طراحی شده است. این کیف پول نرم افزاری یکی از بهترین گزینه‌ها برای ذخیره ارز دیجیتال XLM است.

 

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود. کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

 

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال XLM:

کیف پول نرم افزاری استلار والت (Stellar wallet)

کیف پول نرم افزاری سنتروس (Centaurus)

کیف پول نرم افزاری  تراست والت (Trust wallet)

کیف پول نرم افزاری اتمیک والت (Atomic wallet)

کیف پول نرم افزاری سولار والت (Solar wallet)

کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)

کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)

کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger nano s)

 

سایت خریدوفروش استلار XLM

صرافی آبان‌تتر می‌تواند بهترین سایت خرید استلار در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان‌تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان‌تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال XLM، امکان خریدوفروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش استلار XLM هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان‌تتر خرید استلار با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید استلار با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان¬تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش استلار بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبان‌تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال استلار و قیمت استلار به تومان را مشاهده کنید. 

پشتیبانی 24 ساعته آبان‌تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.