مشکلات مقیاسپذیری بلاکچین یکی از معضلات مهم حوزه ارزهای دیجیتال است. این مشکل در بسیاری از بلاکچینهای معروف مانند بیت کوین و اتریوم دیده میشود.
استفاده از فناوری بلاکچین در حوزههایی مانند بازی، تبلیغات دیجیتال، بازارهای مالی و پرداختهای الکترونیکی نیز با همین مشکل مقیاسپذیری مواجه شده است.
با توجه به کارکردهای فراوان بلاکچین در حوزه وسیعی از فعالیتها بهتر است که برای حل مسائل و پیشرفت آن تلاش شود. سهگانه مقیاسپذیری که توسط ویتالیک بوترین مطرح شد اشاره به همین مسئله دارد.
این مفهوم اشاره به این مسئله دارد که یک بلاکچین نمیتواند هر سه ویژگی مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی که مفاهیم ایدهآل یک بلاکچین هستند را به طور همزمان داشته باشد.
در واقع اگر بخواهیم مقیاسپذیری یک بلاکچین را حل کنیم باید از تمرکززدایی و امنیت آن چشمپوشی کنیم. زیلیکا یکی از ارزهایی است که به حل این مشکل پرداخته است.
در صورت ادامه همکاری زیلیکا با پروژههای دیگر و با توجه به محصولات آن در بازار NFTها میتوان نرخ ارز زیلیکا در آینده خوشبین بود.
ما در ادامه به بررسی بیشتر زیلیکا و توکن آن میپردازیم. حال اگر برای شما سؤال پیش آمده که چگونه زیلیکا بخریم یا چطور بفروشیم و یا اینکه از کجا زیلیکا بخریم با ما همراه باشید زیرا در این مقاله به مطالبی در مورد چگونگی خرید زیلیکا و نحوه فروش زیلیکا نیز پرداخته شده است.
شاردینگ زیلیکا (Ziliqa)
برای بررسی شاردینگ زیلیکا ابتدا باید با خود شاردینگ آشنا شویم.
شاردینگ
مفهوم شاردینگ راهحل بهصرفه و مطلوب سهگانه مقیاسپذیری است. برای فهم نحوه کار شاردینگ بد نیست که معنی لغوی این مفهوم را بدانیم. شارد (Shard) به معنای تکه یا قطعه است و شاردینگ اشاره به تکهتکه یا قطعهقطعه کردن دارد.
وقتی یک پردازش بزرگ تبدیل به اجزای کوچکتری شود و به عبارتی تکهتکه شود، بهتر و سریعتر میتوان بخشهای خاص آن را بررسی کرد و این دقیقاً کاری است که شاردینگ انجام میدهد.
در واقع تعداد زیادی از کامپیوترهای مستقل که نود یا گره نامیده میشوند اطلاعات ثبت شده در بلاکچین را بررسی میکنند و در مورد برخی از ویژگیهای آن باید به اجماع برسند.
این کاری است که در هر تراکنش جدید تکرار میشود. در شاردینگ این اطلاعات ثبت شده کوچکتر میشوند و گروههایی از نودها به بررسی هر شارد میپردازد.
پس میتوان گفت که بلاکچینی که به اجرای شاردینگ بپردازد از مزایایی چون افزایش ظرفیت تراکنشها، گسترش تمرکززدایی و افزایش امنیت برخوردار میشود.
نحوه ارتباط شاردینگ با زیلیکا (Ziliqa)
حال اگر بخواهیم ربط زیلیکا به شاردینگ را بفهمیم باید اشاره کنیم که زیلیکا اولین بلاکچین عمومی است که به اجرای شاردینگ پرداخت. پروژههای دیگری مانند QuarkChain و MultiVac نیز به استفاده از این شیوه پرداختهاند.
هر اعتبار سنج در شارد خودش به استخراج «ریز بلاک» (Micro-block) میپردازد. این ریز بلاکها زمانی به بلاکچین زیلیکا ارسال میشوند که تبدیل به یک واحد شده باشند. یک گروه جداگانه از نودها در فواصل زمانی تعریف شده این اطلاعات را به یک واحد تبدیل میکنند.
تعداد بیشتر نود برای اعتبارسنجی در زیلیکا به معنای افزایش تعداد شاردها است. همین فرایند است که در نهایت موجب افزایش ظرفیت تراکنش میشود طوری که هزاران تراکنش در ثانیه در زیلیکا امکانپذیر است.
همچنین امکان اجرای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و اجرای قراردادهای هوشمند با حل مشکل مقیاسپذیری در زیلیکا امکانپذیر میشود.
تاریخچه، همکاریها و خدمات زیلیکا (Ziliqa)
ظهور پروژه زیلیکا به سال 2017 برمیگردد. یکی از مزیتهای زیلیکا داشتن یک تیم مجرب و حرفهای است. این تیم دربرگیرنده بیش از 50 نفر از دانشمندان و مهندسان است.
از اعضای این تیم میتوان به شینسو دانگ، یاوقی جیا، امریت کومار، ایلیا سرگی، پراتیک ساکسنا اشاره کرد. آمریت کومار که رئیس و مدیر ارشد علمی پروژه زیلیکا است، یکی از پژوهشگران ملی دانشگاه سنگاپور است.
دکتر ایلیا سرگی طراح ارشد زبان سیلا است. ساکسنا سابقه همکاری با لویی لو، مدیر کل و بنیانگذار شبکه Kyber را داشته است. همچنین گفته میشود که ساکسنا ایده پرداز اصلی زیلیکا بوده است.
از همکاریهای مهم زیلیکا میتوان به همکاری با چین لینک اشاره کرد. دسترسی بیشتر به دادههای دنیای واقعی دلیل این همکاری بوده است. دسترسی به صرافیهای غیرمتمرکز (DEX)، پلتفرمهای معاملاتی و سایر خدمات مالی ادغام شده میتواند به واسطه این همکاری برای کاربران امکانپذیر شود.
از دیگر همکاریهای زیلیکا میتوان به همکاری با بازار Mintable و پلتفرم سرمایهگذاری برای توکنیزه کردن داراییهای فیزیکی CommX اشاره کرد.
لازم به ذکر است که زیلیکا دسترسی به برنامههای دیفای (DeFi) از جمله خدمات وامدهی، صرافیهای غیرمتمرکز، استیبل کوینها و بازار داراییها را ممکن میسازد.
زیلیکا امکان ساخت NFTها را نیز برای کاربران فراهم میسازد و Mintable، ZilStars، DeMons، ARKY و Okimoto از جمله بازارهای زیلیکا در این زمینه هستند.
زبان برنامه نویسی زیلیکا
یکی دیگر از ویژگیهای زیلیکا استفاده از زبان مقیاسپذیر Scilla است. سیلا (Scilla) مخفف عبارت Smart Contract Intermediate Level Language به معنای زبان برنامهنویسی واسطه قرارداد هوشمند است. سیلا اولین زبان برنامهنویسی بازبینی شده به صورت همتا یا فردی است.
استفاده از شاردینگ و این زبان برنامه نویسی اختصاصی راههایی برای تأمین امنیت قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین زیلیکا است. در واقع سیلا را میتوان مکمل فعالیت شاردینگ در زیلیکا دانست.
شناسایی مسائل امنیتی، رفع خطر آنها و تسهیل فرایند تأیید قرار دادهای هوشمند در شبکه از کارکردهای این زبان برنامه نویسی است.
برای پشتیبانی از ساخت قرارداد هوشمند، زیلیکا یک لایه اسمارت کانترکت ارائه میدهد که این امر به لطف استفاده از سیلا امکانپذیر شده است. در واقع کاربران با استفاده از سیلا میتوانند برنامههای غیرمتمرکز دلخواه خود را عملی و راه اندازی کنند.
با توکن ZIL آشنا شوید!
ICO زیلیکا در دسامبر سال 2017 برگزار شد و حدوداً یک ماه طول کشید. از سرمایههای این ICO حدود 30 درصد بین کاربران اولیه و مشارکت کنندگان پروژه و 40درصد آن به عنوان پاداش برای استخراج تخصیص یافت.
ZIL قبل از اینکه توکن بومی زیلیکا شود، یک توکن ERC-20 در شبکه اتریوم بود. همچنین استخراج سریع ZIL و در نتیجه کاهش مصرف انرژی موجب شده که ZIL سازگار با محیط زیست باشد.
بلاک چین زیلیکا از دو نوع تراکنش انتقالی و ضرب توکنها استفاده میکند. تراکنش انتقالی، هنگام مبادلهٔ توکن و تراکنش ضرب در صورت ایجاد زنجیرههای جدید با بیش از 600 گره هش رخ میدهد.
هزینه تراکنش در زیلیکا 0.1 ZIL است. با توجه به الگوریتم خاص زیلیکا که برای اجرای قراردادهای هوشمند به دادههای بیشتری نیاز دارد، این مقدار منطقی است.
با استیک ZIL میتوان به پاداشهایی دست یافت. همچنین بسته به میزان استیک ZIL ، میتوان به حق رأی دست یافت. حداقل مقدار قابل استیک زیلیکا 10 واحد ZIL است.
علاوه بر اینکه خرید و فروش ZIL مانند دیگر رمزارزها امکانپذیر است، کاربران برای کنترل عملکرد قراردادهای هوشمند و معاملات میتوانند از آن استفاده کنند.
فرایند استخراج ZIL
استخراج ZIL فرایند جالبی دارد. این فرایند با استفاده از یک پروتکل اجماع اثبات عملکرد ترکیبی انجام میشود. پس نمیتوان گفت که صرفاً از PoW استفاده میکند. پروتکل دیگری که در زیلیکا استفاده میشود آستانه عملی تحمل خطای بیزانسی (PBFT) نام دارد.
وقتی یک کاربر با چند حساب جعلی به مدیریت یک شبکه دست یابد، حملات سیبیل (Sybil Attack) رخ میدهد. ماهیت مبتنی بر اجماع بلاکچینها میتواند آنها را هدف این نوع حملات سازد. استفاده از دو مکانیسم PoW و PBFT عامل محافظی در برابر این نوع حملات است.
ایجاد زنجیرههای جدید به تأیید حداقل 66 درصد از فعالین شبکه نیاز دارد. قسمتهای کوچک به تأیید تراکنشها توسط قسمتهای بزرگتر و اعضا نیاز دارند. استخراج همراه با هزینه پایین محاسباتی نتیجه استفاده از این ترکیب در اجماع است.
گواه اثبات کار در زیلیکا نه برای دستیابی به اجماع بلکه برای ایجاد هویت نودها و اجرای فرایند شاردینگ استفاده میشود. این امر عامل محافظی در برابر هزینههای بالای انرژی گواه اثبات کار است طوری که یک نود زیلیکا به یکدهم هزینه نود اتریوم نیاز دارد.
نودهای اعتبارسنج با استفاده از مکانیزم حاکمیت PBFT است که مسئول یک شارد خاص میشوند. مکانیزم اجماع عملی آستانه تحمل خطای بیزانس از دولایه تشکیل میشود.
لایه اول تأییدکننده فرایند پردازش شاردها توسط میکرو بلاکچین و نه بلاکچینها و لایه دوم تأییدکننده بخش پایانی این فرایند و عدم وجود هارد فورک در شبکه است.
آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال ZIL
خرید ZIL و فروش ZIL ، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید.
صرافیها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم میشوند که شما میتوانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافیها پایینتر توضیح خواهیم داد).
بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (بهعنوانمثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید.
شما از طریق پنل خود میتوانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظهای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.
برای خرید ارز دیجیتال ZIL از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد ZIL که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش ZIL به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد.
کافی است هر چند واحد ZIL که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که صرافیهای متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسبتر هستند یا صرافیهای غیر متمرکز؟
تفاوت صرافیهای متمرکز (Centralized EX) و صرافیهای غیر متمرکز (Decentralized EX)
صرافیهای متمرکز صرافیهایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر میشوند.
این صرافیها میتوانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافیها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.
صرافیهای غیر متمرکز، صرافیهایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمیکنند.
این صرافیها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرفداران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.
کدام صرافیها به خرید و فروش ارز دیجیتال ZIL میپردازند؟
از جمله صرافی های بین المللی که به ارائه ZIL میپردازند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• صرافی متمرکز Binance
• صرافی متمرکز Kucoin
• صرافی متمرکز Huobi Global
• صرافی متمرکز MEXC
• صرافی متمرکز Bybit
• صرافی غیرمتمرکز ZilSwap
برای ذخیره ZIL از کدام کیف پولها میتوانیم استفاده کنیم؟
بعد از آشنایی با نحوه خرید ZIL و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور میتوانیم ذخیره کنیم.
برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافیهای متمرکز کار میکنید میتوانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمیشود؛ مگر برای زمانهای کوتاه.
این کیف پولها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد.
کیف پولها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به داراییهای دیجیتالی یک کیف پول است.
کیف پولهای اختصاصی ZIL
از جمله کیف پول های معرفی شده توسط زیلیکا برای ذخیره ZIL عبارت اند از:
• کیف پول ZilPay: از کیف پولهای مبتنی بر نسل سوم وب بلاک چین زیلیکا است که به صورت یک افزونه مرورگر و اپ موبایل وجود دارد. امکان اتصال به بلاکچین زیلیکا بدون اجرای نود کامل، امکان ادغام مستقیم قراردادهای هوشمند و برنامههای غیر متمرکز، اجرای برنامههای غیرمتمرکز با استفاده از مرورگر و بدون نیاز به واسطه و متن باز بودن از مزیتهای این کیف پول است.
• کیف پول Moonlet: این کیف پول که روی تمامی دستگاههای IPhone و اندروید قابل اجرا است امنیت بالایی دارد. همچنین امکان اتصال به آن با دستگاههای لجر نانو S یا X امکانپذیر است. رابط کاربری ساده و متن باز بودن از دیگر مزیتهای این کیف پول است.
• کیف پول Zillet: یک کیف پول تحت وب است که شباهت زیادی به مای اتر والت دارد. امنیت بالا و داشتن کلیدهای خصوصی، قابلیت اتصال به کیف پولهای سخت افزاری مانند لجر و سهولت در استفاده آن، از مزیتهای این کیف پول محسوب میشوند.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری
کیف پولهای نرم افزاری یا کیف پولهای گرم (Hot wallet)، از محبوبترین کیف پولها در بین کاربران شناخته میشوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پولهای گرم، به این علت است که این کیف پولها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید.
کیف پولهای نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پولها بسیار آسان است. شما میتوانید این کیف پولها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحتترین و کوتاهترین زمان به آن دسترسی داشته باشید.
البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکنها بر روی کیف پولهای نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پولها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی میکنند.
دستهٔ دوم کیف پولها، کیف پولهای سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پولهای نرم افزاری، این کیف پولها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پولهای سرد (Cold wallet) نیز گفته میشود.
کیف پولهای سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پولهای نرم افزاری دارند. این کیف پولها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی میکنند و به همین دلیل بسیار محبوباند.
در نظر داشته باشید که این کیف پولها گرانتر از کیف پولهای نرم افزاری هستند. این کیف پولها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) داراییهای دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب میشود.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال ZIL
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری معتبری وجود دارند که از زیلیکا پشتیبانی میکنند. این کیف پول ها عبارت اند از:
• کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask): این کیف پول در نسخههای اپلیکیشن اندرویدی، IOS و افزونه مرورگرهای کروم، فایرفاکس، بریو و Edge وجود دارد. از مزیتهای این کیف پول میتوان به امکان خرید رمزارز، سهولت استفاده، امنیت بالا، منبع باز بودن و عدم دسترسی مرورگر به اطلاعات کاربران اشاره کرد.
• کیف پول نرم افزاری اتمیک (Atomic Wallet): این کیف پول دارای نسخههای اندروید، آی او اس، ویندوز، مک و لینوکس است. از مزیتهای این کیف پول میتوان به رابط کاربری محبوب و داشتن یک صرافی داخلی اشاره کرد.
• کیف پول نرم افزاری تراست ولت Trust Wallet)): این کیف پول دارای نسخههای اپلیکیشن اندرویدی و IOS است. از مزیتهای این کیف پول میتوان امکان مشاهده قیمتها به صورت لحظهای، قابلیت swap ، داشتن مرورگر برای Dapps و امنیت بالا اشاره کرد.
• کیف پول نرم افزاری بایننس چین (Binance Chain Wallet): کیف پول رسمی بایننس است که از مرورگرهای کروم، فایرفاکس و بریو پشتیبانی میکند. امکان اتصال این کیف پول به کیف پول سخت افزاری لجر وجود دارد.
• کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor): چون ترزور یک والت HD است امکان کنترل کلیدهای خصوصی آن وجود دارد. این کیف پول از تعداد بسیار زیادی از کوینها و توکنها پشتیبانی میکند.
• کیف پول سخت افزاری کیف پول (Ledger Nano S): این کیف پول بهترین گزینه برای سرمایه گذاری طولانی مدت است. باید در نظر گرفت که این کیف پول قیمت نسبتاً بالایی دارد.
سایت خریدوفروش ZIL
صرافی آبان تتر میتواند بهترین سایت خرید ZIL در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان تتر را از دیگر صرافیها متمایز میکند؟
اولین نکته این است که صرافی آنلاین آبان تتر، بهغیراز ارز دیجیتال ZIL ، امکان خریدوفروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافیهای ایرانی فوقالعاده است.
علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش ZIL هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.
صرافی آبان تتر خرید ZIL با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید ZIL با ریال را دارید میتوانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش ZIL بپردازید.
در صفحهٔ اصلی سایت آبان تتر میتوانید نرخ ارز دیجیتال ZIL و قیمت ZIL به تومان را مشاهده کنید.
پشتیبانی 24ساعت آبان تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، میتواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.