تکنولوژی بلاک چین و ارزهای دیجیتال یک بحث نوظهور در دنیا است و نسبت به جمعیت کره زمین در حال حاضر کاربران زیادی ندارد. از این رو پروژههای متعددی با هدف گسترش این فناوری در دنیا به وجود آمده است. یکی از این پروژهها سلو CELO نام دارد. از آنجا که استفاده از تلفنهای هوشمند یک مسئله فراگیر است، بنیاد سلو با راهاندازی شبکه سلو سعی کرده است تا برنامههای غیرمتمرکز سازگار با گوشیهای هوشمند را گسترش دهد. در این مقاله ما قصد داریم تا شبکه سلو و ارز دیجیتال CELO را به شما معرفی کنیم و اطلاعاتی در خصوص اهداف و نقشه راه و همچنین نحوه خرید و نحوه فروش CELO و نگهداری این ارز دیجیتال را در اختیار شما قرار دهیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
شبکه سلو (Celo) چیست؟
در آوریل سال ۲۰۲۰ شبکه اصلی سلو شروع به کار کرد. پروتکل سلو با هدف راهاندازی و گسترش برنامههای غیرمتمرکز سازگار با گوشیهای هوشمند ایجاد شده است تا با استفاده از امکانات آنها، کاربران سراسر دنیا بتوانند به خدمات مالی دسترسی داشته باشند و بتوانند به مخاطبین خود پول انتقال دهند و یا کالایی را خرید و فروش کنند. پروتکل سلو یک پلتفرم بلاکچینی متن باز و غیرمتمرکز است که خدمات متعددی را به کاربران خود ارائه میکند که در ادامه به آنها میپردازیم.
پروتکل سلو (celo) چه ویژگیهایی دارد؟
میتوان گفت مهمترین ویژگی سلو، تمرکز آن بر روی گوشیهای هوشمند است. این پروژه معتقد است که استفاده از گوشیهای هوشمند روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است که سرعت رشد تعداد افرادی که از ارزهای دیجیتال استفاده میکنند بسیار کمتر است. در واقع ارزهای دیجیتال حتی برای مناطقی مفیدند که بسیاری از مردم به سیستمهای بانکی دسترسی ندارند اما حداقل گوشیهای هوشمند را در اختیار دارند این پروژه توانسته تا با ترکیب کردن فناوری بلاکچین و گوشیهای هوشمند فرصت بهتری را در اختیار کاربران سراسر دنیا قرار دهد.
یکی از ویژگیهای مهم سلو امکان استفاده از قراردادهای هوشمند است. این قراردادهای هوشمند با ماشین مجازی اتریوم سازگارند و حتی کدهای بهکار رفته در طراحی معماری این شبکه با کدهای شبکه اتریوم مشابهت دارد. با این وجود سلو یک شبکه کاملاً مجزا از اتریوم است و امکان دسترسی به داراییهای سلو در شبکه اتریوم وجود ندارد.
شبکه سلو برای بهبود قابلیتهای خود و ارائه خدمات به کاربرانی که از اینترنت ضعیف و پهنای باند کم و یا موبایلهای قدیمی استفاده میکنند، تدابیری اندیشیده است. برای حل این مشکلات، این پروژه از فناوری اثبات با دانش صفر(Zero Knowledge Proof) و امضای دیجیتال استفاده میکند. با این روش همگام سازی سریع و امنی بین شبکه سلو و گوشیهای موبایل هوشمند صورت میگیرد و از این طریق تمام کاربران در تمام شرایط میتوانند از این پلتفرم استفاده کنند.
نحوه کار شبکه سلو
شبکه سلو که یک شبکه بلاکچینی مبتنی بر سهام (PoS) است که تراکنشها را با سرعت بیشتر و هزینهی کمتری نسبت به بلاکچینهایی مانند اتریوم و بیتکوین که مبتنی بر گواه اثبات کار (PoW) هستند، پردازش میکند. در پلتفرم سلو هر کاربری میتواند با قفل کردن توکنهای سلو در بررسی پروپوزالهای حاکمیتی و انتخاب گرههای تایید کننده مشارکت کند. در شبکه سلو دستگاههایی که نرمافزار بلاکچین سلو را اجرا میکنند بر اساس توانایی خود نقشهای متفاوتی را برعهده میگیرند.
یکی از این نقشها، نودهای تایید کننده یا ولیدیتورها (Validators) است. این تاییدکنندگان تراکنشها را از نودهای دیگر دریافت میکنند و بلاکهای جدیدی را با استفاده از قراردادهای هوشمند اجرا میکنند. هر نود تایید کننده برای شروع به کار باید حداقل ۱۰ هزار کوین CELO را استیک کند.
گروه دیگر نودها، نودهای کامل هستند. بیشتر دستگاههایی که نرمافزار سلو را اجرا میکنند نمیتوانند به عنوان ولیدتور انتخاب شوند. در عوض میتوانند به عنوان گره کامل یا FullNode فعالیت کنند. این نودهای کامل درخواستها را از کاربران دریافت میکنند و در ارسال تراکنشها نقش دارند و کارمزد دریافت میکنند. این گرههای کامل میتوانند بخشی از تاریخچه بلاکچین را در سرورهای خود ذخیره کنند. همچنین آنها میتوانند هر وقت که بخواهند به شبکه بپیوندند و یا آن را ترک کنند.
گروه سوم دستگاههای متصل به شبکه سلو، کلاینتهای سبک (Light Client) هستند. این کلاینتهای سبک با اتصال به نودهای کامل درخواستهای حساب، دادههای تراکنشی، امضا و ثبت تراکنش جدید را برای آنها میفرستند. اپلیکیشنهایی مانند Celo Wallet که نرمافزارهای بلاکچینی روی دستگاه کاربران به حساب میآیند نوعی کلاینت سبک هستند.
استیبلکوینهای شبکه سلو
سلو از استیبل کوینهایی که ارزش آنها با پول فیات، کالاها و منابع طبیعی تأمین میشود پشتیبانی میکند. این پروژه از استیبلکوینهای سلو (CUSD) که ارزش خود را از دلار آمریکا و یوروی سلو (CEUR) که ارزش خود را از یورو میگیرد پشتیبانی میکند.
خدمات شبکه سلو
یکی از خدماتی که شبکه سلو به کاربران خود ارائه میکند حسابهای متصل به شماره تماس است. به این صورت که شماره تلفنها با یک روش غیرمتمرکز و امن در این شبکه ذخیره میشوند و کاربران میتوانند با استفاده از کیف پول خود با مخاطبین خود به مبادله رمز ارز بپردازند.
استفاده از قابلیت شناسه کمحجم یا Lightweight Identity این امکان را به کاربر میدهد تا مخاطبین خود را از طریق شماره تلفن شناسایی و با آنها به صورت مستقیم مبادله کند. در این شبکه برای انجام تراکنشها میتوان از استیبل کوینها استفاده کرد؛ یعنی کاربری که یورو سلو را ارسال میکند میتواند کارمزد تراکنش را هم با همان کوین پرداخت کند و نیازی به داشتن توکن CELLO نیست.
پروتکل سلو برای کاربرانی که نقدینگی شبکه را تأمین کنند، امکان کسب درآمد را ایجاد کرده است. برای این هدف کاربران میتوانند از صرافی غیرمتمرکز Ubeswap و پلتفرم وام Moola استفاده کنند. صرافی Ubeswap که اولین صرافی غیر متمرکز مبتنی بر بازارساز خودکار است و در واقع یک فورک از صرافی یونی سواپ به شمار میرود، امکان سواپ کردن سلو و کسب درآمد در ازای تأمین نقدینگی را فراهم کرده است.
پلتفرم وامدهی موولا یک پلتفرم متن باز تأمین نقدینگی غیر متمرکز است و خدماتی مانند وامدهی و وامگیری و وامگیری سریع یا Flash Loan را به کاربران ارائه میدهد. این پروتکل در ازای تأمین نقدینگی با استفاده از توکنهای mToken مانند mcUSD، mcEUR و mCELLO پاداش میدهد.
تیم شبکه سلو
بنیاد سلو یک موسسه غیر دولتی در آمریکا است که توسط گروهی متشکل از اعضای دانشگاه استنفورد،MIT، گوگل، دانشگاه هاروارد، بانک جهانی، Go Daddy، بانک فدرال رزرو، توییتر و Gates Foundation کار خود را آغاز کرد. این بنیاد با هدف کمک به آموزش و تحقیقات فنی و گسترش اکوسیستم با فراهم کردن رفاه همگانی به وجود آمده است. در سال ۲۰۱۷، رنه رینسبرگ (Rene Reinsberg) و مارک اولشوفسکی (Marek Olszewski) و سپ کاموار (Sep Kamvar) شبکه سلو را تأسیس کردند. رنه و مارک هردو از مدیران شرکت میزبانی وب Go Daddy و سپ کاموار مدیر اجرایی گوگل و استاد دانشگاه MIT است.
رمز ارز سلو (CELO) چیست؟
رمز ارز بومی شبکه سلو، کوین CELO است کاربران میتوانند این رمز ارز را استیک کنند و از این طریق در رأیگیریها و امور حاکمیتی این پلتفرم مشارکت کنند. ارز دیجیتال سلو محدودیت عرضه یک میلیارد توکن دارد که ۶۰۰ میلیون در هنگام راهاندازی شبکه اصلی در آوریل سال ۲۰۲۰ عرضه شد و ۴۰۰ میلیون باقی مانده آن به تدریج و از طریق پاداشها و کارمزدها منتشر میشود.
نرخ ارز CELO در زمان نگارش این مقاله با قیمت 1.16 دلار در حال معامله است و در جایگاه 83ام میان ارزهای دیجیتال قرار دارد. پیشبینی میشود که این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ به قیمت 1.65 دلار برسد و در سال ۲۰۲۵ قیمت 2.18 دلار را تجربه کند. البته این پیشبینیها بهطور قطعی قابل اعتماد نیستند و باید فاکتورهای دیگری را در نوسان قیمتها در نظر گرفت و برای سرمایهگذاری با توجه و دقت بیشتری تصمیمگیری کرد. حالا با دانستن تمام اطلاعات مربوط به سلو شاید بپرسید چطور CELO بخریم و یا از کجا سلو بخریم؟ در ادامه ما به شما چگونگی خرید سلو از صرافی و فروش سلو به صرافی را آموزش می دهیم.
آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال سلو
خرید سلو و فروش سلو، کار چندان پیچیدهای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. صرافیها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم میشوند که شما میتوانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافیها پایینتر توضیح خواهیم داد). بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (بهعنوانمثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. شما از طریق پنل خود میتوانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظهای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.
برای خرید ارز دیجیتال سلو از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد CELO که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش سلو به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. کافی است هر چند واحد سلو که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که صرافیهای متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسبتر هستند یا صرافیهای غیر متمرکز؟
تفاوت صرافیهای متمرکز (Centralized EX) و صرافیهای غیر متمرکز (Decentralized EX)
صرافیهای متمرکز صرافیهایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر میشوند. این صرافیها میتوانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد مورد نیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافیها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.
صرافیهای غیر متمرکز، صرافیهایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمیکنند. این صرافیها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرفداران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.
کدام صرافیها به خرید و فروش ارز دیجیتال سلو CELO میپردازند؟
برای خرید ارزهای دیجیتال میتوانید هم از صرافیهای داخلی و هم از صرافیهای خارجی استفاده کنید. البته به علت وجود تحریمها و احتمال بسته شدن حسابها، استفاده از صرافیهای خارجی ممکن است سرمایه شما را به خطر بیندازد؛ بنابراین برای اطمینان خاطر از امنیت سرمایه شما، صرافیهای داخلی گزینه مناسبتری به شمار میرود.
از صرافیهای معتبر خارجی برای خرید CELO میتوان کوین بیس (Coinbase)، کوین بیس پرو (Coinbase Pro)، بایننس(Binance)، کوین لیست (Coinlist)، اکی کوین (OkCoin)، بیتکس (Bittex)، کوکوین (KuCoin) و گیت. ای او (Gate.io) معرفی کرد. از صرافیهای معتبر داخلی نیز میتوان به آبانتتر اشاره کرد که تمامی اطلاعات و امکانات لازم برای معامله رمز ارزها را در اختیار شما قرار میدهد. خرید CELO از صرافی آنلاین آبانتتر امنیت سرمایه شما را تأمین میکند. شما میتوانید در این صرافی از قیمت CELO به ریال آگاه شوید و حتی سلو را به ریال و به بهترین قیمت خریداری کنید.
برای ذخیره سلو CELO از کدام کیف پولها میتوانیم استفاده کنیم؟
بعد از آشنایی با نحوه خرید سلو و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور میتوانیم ذخیره کنیم. برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافیهای متمرکز کار میکنید میتوانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمیشود؛ مگر برای زمانهای کوتاه.
این کیف پولها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. کیف پولها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به داراییهای دیجیتالی یک کیف پول است.
کیف پول اختصاصی سلو ولت Celo wallet
سلو ولت (Celo Wallet) که کیف پول اختصاصی شبکه سلو و از نوع غیر حضانتی و سازگار با وب است، این امکان را به کاربران میدهد تا داراییها، حسابها و کلیدهای خصوصی را خودشان مدیریت کنند. همچنین این کیف پول برای ایجاد امکان دعوت کردن از سایر کاربران از خدمات گوگل پلی استفاده میکند. این کیف پول خدمات پرداخت، استیکینگ، صرافی و مشارکت در حاکمیت شبکه را به کاربران ارائه میدهد.
این کیف پول از یک سرویس اطلاعرسانی یا نوتیفیکیشن برای دریافت اعلان دریافت یا ارسال رمز ارز نیز استفاده میکند.کیف پولهای نرمافزاری همچون Valora، Celo Terminal و Steakwallet والتهایی هستند که مختص شبکه Celo طراحی شدهاند و قابلیتهایی همچون پرداخت کارمزد با cUSD را برای کاربران فراهم میکند.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری
کیف پولهای نرم افزاری یا کیف پولهای گرم (Hot wallet)، از محبوبترین کیف پولها در بین کاربران شناخته میشوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پولهای گرم، به این علت است که این کیف پولها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. کیف پولهای نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پولها بسیار آسان است. شما میتوانید این کیف پولها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحتترین و کوتاهترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکنها بر روی کیف پولهای نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پولها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی میکنند.
دستهٔ دوم کیف پولها، کیف پولهای سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پولهای نرم افزاری، این کیف پولها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پولهای سرد (Cold wallet) نیز گفته میشود. کیف پولهای سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پولهای نرم افزاری دارند. این کیف پولها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی میکنند و به همین دلیل بسیار محبوباند. در نظر داشته باشید که این کیف پولها گرانتر از کیف پولهای نرم افزاری هستند. این کیف پولها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) داراییهای دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب میشود.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال CELO:
کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask)
کیف پول نرم افزاری والت کانکت (Wallet Connect)
کیف پول نرم افزاری داو والت (Dove Wallet)
کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)
کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger nano s)
سایت خریدوفروش سلو CELO
صرافی آبانتتر میتواند بهترین سایت خرید سلو در ایران معرفی شود؛ اما چه چیزی آبانتتر را از دیگر صرافیها متمایز میکند؟
اولین نکته این است که صرافی آنلاین آبانتتر، بهغیراز ارز دیجیتال CELO، امکان خرید و فروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافیهای ایرانی فوقالعاده است. علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خرید و فروش سلو CELO هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.
صرافی آبانتتر خرید سلو با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید سلو با ریال را دارید میتوانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبانتتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش سلو بپردازید. در صفحهٔ اصلی سایت آبانتتر میتوانید نرخ ارز دیجیتال سلو و قیمت سلو به تومان را مشاهده کنید.
پشتیبانی 24 ساعته آبانتتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، میتواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.