بازار آنلاین معامله ارزهای دیجیتال

فانتوم

FTM




اطلاعات بازار
قیمت فانتوم به تتر ۰.۹۳۹۲۴
قیمت خرید به تومان ۵۳,۶۴۹.۳
قیمت فروش به تومان ۵۳,۱۷۹.۷
تغییرات ۲۴ ساعت گذشته۰.۱%
حجم معاملات ۲۴ ساعت گذشته
FTM
۱۲,۴۹۴,۶۴۶
نمودار بازار جهانی

فانتوم، راهی برای دور زدن محدودیت‌ها

سال‌های زیادی از ورود رمزارزها به بازار نمی‌گذرد؛ اما این بازار توانسته است سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جلب کند و افراد زیادی توانسته‌اند از منافع آن استفاده کنند. این بازار هر روز در حال گسترش است و رمزارزهای متنوع و جدیدی با کاربردهای مختلف به آن افزوده می‌شود. یکی از رمزارزهایی که می‌توانید به سراغش بروید رمزارز Fantom است. فانتوم یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین است که تراکنش‌های سریع، مقیاس‌پذیر و ایمن اینجا می‌دهد. این رمزارز از الگوریتم اجماع (Directed Acyclic Graph )استفاده می‌کند که باعث می‌شود امکان تراکنش‌های موازی فراهم شود. هدف از ساخت این رمزارز ارائه یک زیرساخت بلاکچین است که می‌تواند برنامه‌های مختلف از پرداخت‌های ساده تا قراردادهای هوشمند پیچیده را انجام دهد. در ادامه درباره‌ی جزئیات فانتوم صحبت می‌کنیم.

معرفی پروژه فانتوم

پروژه‌ی فانتوم در دسامبر سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد. این رمزارز یک جایگزین جذاب برای اتریوم است و به‌عنوان یک قرارداد هوشمند منبع‌باز عمل می‌کند و به طراحان اجازه می‌دهد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز امن و جامع را توسعه دهند. fantom طراحی شده است که تا محدودیت‌های قبلی بلاکچین‌ها را برطرف کند.

هدف اصلی این پروژه را می‌توان به‌نوعی جاه‌طلبی دانست. این پلتفرم قرارداد هوشمند به‌عنوان سیستم عصبی برای شهرهای هوشمند عمل خواهد کرد و قرار است به ستون فقرات زیرساخت IT برای صنایع پیچیده تولید داده تبدیل شود. بنیاد فانتوم در جزایر کیمن قرارگرفته است و دکتر آن یوبانگ ایک بنیان‌گذار آن است.
مزایا و معایب ارز دیجیتال فانتوم

فانتوم یکی از کارآمدترین شبکه‌های قرارداد هوشمند رمزارزها است؛ اما این رمزارز هم مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مزایا

·       مقیاس‌پذیری: فرایندهای مالی غیرمتمرکز بخش مهمی از بازارهای ارز دیجیتال است که بر اساس برنامه‌های متمرکز (dApps) کار می‌کند. یکی از بلاکچین‌های نادری که مبتنی بر قرارداد هوشمند است و می‌تواند مشکل مقیاس‌پذیری را حل کند فانتوم است. تراکنش‌ها در این پلتفرم سرعت بسیار زیادی دارد و هزینه‌ی آن بسیار کم است.

·       پاداش‌های جذاب استیکینگ: فانتوم یک شبکه proof-of- stake است و به‌این‌ترتیب به کاربران اجازه می‌دهد در ازای توکن‌هایی که به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنند شبکه را امن کند. مشوق‌ها در این شبکه به‌شدت چشمگیر است.

·       سازگاری EVMEVM  مخفف عبارت Ethereum Virtual Machine یا همان ماشین مجازی اتریوم است. به این معنی که به طور کامل از بلاکچین اتریوم و کدهای آن پشتیبانی می‌کند. این باعث می‌شود توسعه‌دهندگان نیاز به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جدید ندارند.

·       حاکمیت غیرمتمرکز زنجیره‌ای: فانتوم به طور کامل از حاکمیت زنجیره‌ای پشتیبانی می‌کند. با داشتن Fantom شما توانایی رأی‌دادن و دادن پیشنهادهای جدید حاکمیتی را پیدا خواهید کرد. اعطای حکمرانی به یک جامعه باعث می‌شود یک ارز دیجیتال غیرمتمرکزتر باشد و سرمایه‌گذاران بیشتری در توسعه پروژه مشارکت خواهند کرد.

معایب

·       نگرانی‌های امنیتی: مانند هر پلتفرم بلاک‌چین دیگری، نگرانی درباره‌ی فانتوم هم یک نگرانی اصلی است. هرچند معماری این رمزارز به نظر ایمن است اما نمی‌توان از خطراتش چشم‌پوشی کرد.

·       عدم‌پذیرش: فانتوم هنوز مورد پذیرش گسترش قرار نگرفته است و در مقایسه با سایر پلتفرم‌های بلاکچین هنوز هم ناشناخته است.

 

استخراج ارز دیجیتال فانتوم

احتمالاً درباره‌ی استخراج رمزارزهای مختلف چیزهای زیادی شنیده‌اید، در این فرایند توکن‌های جدید تولید می‌شوند و شبکه گسترش پیدا می‌کند؛ اما همه رمزارزها قابلیت استخراج ندارند و فانتوم یکی از آن‌ها است؛ زیرا این رمزارز از الگوریتم اثبات سهام یا POS استفاده می‌کند درحالی‌که الگوریتم ثبات کار یا همان Proo-of-Work قابلیت استخراج رمزارز را فراهم می‌کند.

 

خریدوفروش ارز دیجیتال فانتوم  (FTM)

ارز دیجیتال فانتوم یک ارز شناخته شده است و در بیشتر صرافی‌های مشهور مانند بایننس و کوکوین و بیتمکس آن را لیست کرده‌اند و خرید و فروش می‌کنند. این رمزارز علاوه بر اینکه به‌صورت مستقیم با ارزهای دلار و یورو و... از این صرافی‌ها قابل‌خرید است با بیت‌کوین، اتریوم و تتر هم قابل‌معامله است؛ اما همان‌طور که می‌دانید امکان خرید مستقیم از صرافی‌های بین‌المللی در ایران وجود ندارد و لازم است ابتدا از طریق یک صرافی داخلی تتر تهیه کنید. برای این کار لازم است در این صرافی‌ها ثبت‌نام و احراز هویت کنید. بعضی از این صرافی‌ها، مانند صرافی آبان‌تتر، فانتوم را به‌صورت مستقیم لیست کرده‌اند و می‌توانید به‌صورت مستقیم و با ریال فانتوم را خریداری کنید و در کیف پول خود نگهداری کنید.

همچنین شما میتوانید جهت خرید ارز دیجیتال ( بیش از 400 ارز مختلف ) از طریق آبان‌تتر اقدام کنید.

نگهداری از ارز دیجیتال فانتوم

نگهداری از رمزارزها  در اکانت صرافی ممکن است؛ اما برای نگهداری از رمزارز فانتوم هم مانند هر رمزارز دیگری بهتر است از یک کیف پول مناسب استفاده کنید. این رمزارز یک کیف پول مخصوص به نام Fantom Wallet دارد که برای رمزارز بسیار کاربردی است اما می‌توانید آن را در کیف پول‌های دیگری هم نگهداری کنید که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

·       MetaMask

·       MyEthereWallet

·       TrustWallet

·       Atomic Wallet

همچنین می‌توانید این رمزارز را در کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند Ledger  و Trezor استفاده کنید.

آیا رمزارز فانتوم (FTM)  برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

این یک سوال عمومی است که جواب آن به چیزهای زیادی بستگی دارد. برای پاسخ دادن به این سوال بهتر است ابتدا سیر قیمت این رمزارز و پیش بینی‌هایی که درباره‌ی آن وجود دارد را بررسی کنیم.  این رمزارز در سال ۲۰۱۹ با قیمتی حدود ۰.  دلار در بازار عرضه شد و تا سال ۲۰۲۱ تغییر چندانی نکرد اما در سال ۲۰۲۲ صعود زیادی را تجربه کرد و به سه دلار رسید. روند این رمز ارز در پایان ۲۰۲۲ نزولی شد و در ماه‌های ابتدایی ۲۰۲۳ به حدود نیم دلار رسید. در نمودار زیر می‌توانید تغییرات این رمز ارز را ببینید.

درباره‌ی پیش‌بینی‌های انجام شده درباره‌ی آینده فانتوم باید گفت تحلیل‌های مختلفی روی آن انجام شده است. بر اساس داده‌های وبسایت ambcrypto قیمت متوسط این رمزارز در دو ال آینده حدود ۰.۴ دلار خواهد بود اما در سال ۲۰۳۰ به ۱.۳۵ دلار خواهد رسید. این وبسایت این رقم را برای نیمه‌ی دهه‌ی بعد حدود ۳.۵ دلار پیش‌بینی کرده است.

کریپتو نیوز هم تحلیل‌های خود را در این حوزه منتشر کرده است. به گفته‌ی این وبسایت قیمت فانتوم در پایان سال ۲۰۲۵ به ۱.۵ دلار خواهد رسید. پیش‌بینی این وبسایت برای پایان این دهه میلادی عددی بین ۳.۱۹ تا ۳.۸۹ دلار است.

بر اساس تحلیل‌های موجود به نظر می‌رسد کارشناسان به آینده فانتوم امیدوارند. از سوی دیگر مزایای این رمزارز باعث شده است کم‌کم گستردگی بیشتری پیدا کند که می‌تواند روی بالارفتن قیمت آن مؤثر باشد؛ اما از سوی دیگر چالش‌هایی مانند محدودیت تعداد توکن‌ها سر راه آن قرار دارد و شفافیت جزئیات پروژه هم چندان بالا نیست.  واقعیت این است که درهرحال با یک ارز دیجیتال طرف هستیم که پشتیبان آن یک بنیاد خصوصی است و ممکن است در اثر اخبار و حتی تغییرات قانونی با نوسانات شدید قیمت مواجه شود؛ بنابراین پیش از خرید فانتوم تحقیقات خود را به طور کامل انجام دهید و سعی کنید سرمایه خود را فقط روی یک رمزارز متمرکز نکنید. همچنین باید بازار را دائماً زیر نظر داشته باشید