آبان تتر
Loading...
IOTA
IOTA

آیوتا

IOTA

-4.38%

USDT

0.1661

قیمت خرید به تومان

11,732

قیمت فروش به تومان

11,642

حجم کل بازار

USDT

6,956,926.8416

امکان واریز,برداشت این رمزارز وجود ندارد.

در این مقاله به دو فناوری پیشرو در جهان یعنی رمزارزها و اینترنت اشیا پرداخته می‌شود. آیوتا (IOTA) یکی از ارزهای موفق در بازار جهانی است که از جهاتی به اینترنت اشیا مربوط می‌شود. اگر برایتان سؤالاتی در مورد اینترنت اشیا و ربط آن به آیوتا پیش آمده است در ادامه این مقاله می‌توانید به پاسخ سوالات خود برسید. 

این ارز دیجیتال برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال با مشکلاتی چون هزینه‌های تراکنش و مقیاس‌پذیری مرتبط با بلاک‌چین روبرو نیست. این شبکه نه تنها مشکل مقیاس‌پذیری ندارد بلکه ترافیک بیشتر در آیوتا منجر به تسویه سریع‌تر تراکنش‌ها خواهد شد.

همچنین سرعت پردازش تراکنش‌ها (TPS) در این شبکه چند هزار برابر ارز دیجیتالی مانند بیت کوین است. یکی از جالب‌ترین نکات آیوتا این است که ممکن است در آینده علاوه بر حوزه مالی و ارزهای دیجیتال، در حیطه‌های وسیع‌تری شاهد حضور آن باشیم. 

 یکی از شعارهای آیوتا کمک به ایجاد یک زندگی ساده، آسان و سریع است. قطعاً اگر انرژی و وقت ما برای مواردی چون خرید، سوخت ماشین و پرداخت فیش‌ها هدر نرود می‌توان انتظار زندگی ساده و سریع‌تری را داشت.

با توجه به این موضوع و فناوری‌های موجود در این ارز دیجیتال و به‌روزرسانی‌های آنها می‌توانیم شاهد رشد نرخ آیوتا در آینده باشیم. 

ما در ادامه به بررسی بیشتر آیوتا و توکن‌ آن می‌پردازیم. حال اگر برای شما سؤال پیش آمده که چگونه آیوتا بخریم یا چطور آیوتا بفروشیم و یا اینکه از کجا آیوتا بخریم با ما همراه باشید زیرا در این مقاله به مطالبی در مورد چگونگی خرید آیوتا و نحوه فروش آیوتا خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های کلی آیوتا (IOTA)

آیوتا یک شبکه غیرمتمرکز است که مهم‌ترین تفاوت آن با دیگر ارزهای دیجیتال عدم استفاده از بلاک‌چین است. آیوتا به‌جای استفاده از بلاک‌چین، از یک بستر به نام تنگل (Tangel) استفاده می‌کند. آیوتا بزرگ‌ترین ارز دیجیتالی است که از فناوری تنگل استفاده می‌کند.

 آیوتا یک دفتر کل توزیع شده است و این یکی از شباهت‌‌هایی آن با بلاک‌چین است اما همان‌طور که اشاره شد فرایند کار متفاوتی از بلاک‌چین دارد. البته که شباهت اصلی فناوری بلاک‌چین و تنگل، تلاش برای ایجاد معاملاتی مستقل و بدون کنترل شخص ثالث است. 

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آیوتا رایگان بودن فرایند انجام تراکنش در این شبکه است. در واقع این شبکه کارمزدی برای تراکنش‌ها دریافت نمی‌کند و این موضوع برخلاف بسیاری از رمز ارزها در طی زمان از بین نرفته است. 

به علاوه، برخورداری از یک سیستم مقابله با حملات کامپیوترهای کوانتومی موجب امنیت این پروتکل شده است.

بخش‌های مختلف آیوتا (IOTA)

بازار داده یا (Data Marketplace) آیوتا هسته‌ای برای دسترسی به داده‌های رمز‌نگاری شده آیوتا است. اطلاعاتی که برای فرایند تأیید کاربران در تنگل لازم است با این بازار داده گردآوری و به سرعت پردازش می‌شود. تکنولوژی MAM کمک زیادی به این هسته می‌کند.

MAM که به عبارت Masked Authenticated Messaging اشاره دارد دربرگیرنده مجموعه‌ای از داده‌های اصلی شبکه آیوتا است. کاربران آیوتا به این مجموعه ‌داده‌ها دسترسی دارند. با استفاده از MAM کاربران می‌توانند بدون واسطه و به‌صورت همتا به همتا به اشتراک داده‌ها بپردازند.

فرایند کار تنگل (Tangel)

در حالی که بلاک‌چین برای ثبت تراکنش‌ها از یک مدل خطی استفاده می‌کند، تنگل برای این امر از یک مدل درختی بهره می‌برد. 

عدم پیروی از یک ترتیب مشخص موجب می‌شود دیگر تراکنش‌‎ها در یک صف ذخیره نشوند و به‌صورت موازی پردازش شوند. این فناوری تنگل به طور روزافزون در حال توسعه است. همچنین تنگل نیازی به پاداش بلاک ندارد. 

نحوه کار تنگل بدین صورت است که نقش ماینرها را در فرایند تأیید تراکنش‌ها حذف می‌کند. این در حالی است که هر تراکنش در شبکه بلاک‌چین به تأیید اعضا و استخراج‌کنندگان یا همان ماینرها نیاز دارد. 

حذف شدن ماینرها علاوه بر اینکه موجب صفر شدن کارمزدهای معاملاتی می‌شود، به بالارفتن سرعت مبادلات نیز کمک می‌کند. البته برخی جای خالی قراردادهای هوشمند در آیوتا را یکی از نقاط ضعف این شبکه می‌دانند اما هر فردی با توجه به هدف استفاده خود از یک شبکه، باید در این مورد تصمیم بگیرد.

نودها وظیفه تأیید تراکنش را در تنگل برعهده دارند. افزایش تعداد نودها یکی از راه‌های افزایش کارایی و امنیت این شبکه است. برای انجام تراکنش در آیوتا ابتدا باید وارد کیف پول شد و درخواست تراکنش داد. 

در شبکه آیوتا هر تراکنش به تأیید دو تراکنش قبلی نیاز دارد. در واقع دو معامله‌گر قبلی که کاربر با آن تراکنش انجام داده است باید کاربر را تأیید کنند و این دو معامله‌گر قبلی نیز به تأییدیه‌های قبلی نیاز دارند. هم‌زمان با فرایند تأیید تراکنش‌ها، روند استخراج ارز انجام می‌شود. 

در آیوتا برخلاف بسیاری از شبکه‌های بلاک‌چین، تعداد تراکنش‌های بالا یا حضور تعداد بالایی از کاربران موجب کند شدن تنگل نمی‌شود. 

ربط اینترنت اشیا یا IoT با آیوتا

برای فهم این ارتباط بهتر است ابتدا با مفهوم اینترنت اشیا آشنا شویم. اینترنت اشیا (Internet of Things) حوزه اصلی فعالیت شبکه آیوتا محسوب می‌شود که این امر حتی در نام‌گذاری این ارز دیجیتال نیز مشهود است زیرا IOTA مخفف عبارت Internet of Things Application است.

 اینترنت اشیا برای اولین بار در سال 1999 مطرح شد اما اخیراً تأثیرات بزرگی در دنیای IT داشته است. به اتصال و ارتباط دستگاه‌های مختلف با یکدیگر از طریق اینترنت، اینترنت اشیا گفته می‌شود. کسب‌وکارهای زیادی به سمت استفاده از این تکنولوژی رفته‌اند. 

برای مثال یخچال‌های هوشمندی که به‌واسطه استفاده از اینترنت می‌توانند موجودی و تاریخ انقضا مواد خوراکی داخل آن را به کاربران اطلاع دهند یا قلاده‌های حیوان خانگی که به دستگاه‌های دیگری مانند تلفن همراه متصل هستند، از اینترنت اشیا استفاده می‌کنند.

در واقع اینترنت اشیا پلی میان دنیای فیزیکی و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر محسوب می‌شود. اینترنت اشیا می‌تواند ابعاد مختلف زندگی را بر بستر اینترنت وارد کند.

آیوتا (IOTA) چه کمکی به اینترنت اشیا کرده است؟

به طور کلی اینترنت اشیا می‌تواند ارتباط یک دستگاه هوشمند با دستگاه‌های دیگر را ممکن می‌سازد و هدف اصلی آیوتا ارائه یک مدل استاندارد انجام تراکنش‌ها در دستگاه‌ها است.

یکی از نگرانی‌هایی که در استفاده از اینترنت اشیا مطرح می‌شود، مسائل مربوط به حریم خصوصی و امنیت است. ورود فناوری اینترنت اشیا به دنیای ارزهای دیجیتال می‌تواند این مسائل را حل کند. در واقع استفاده از این فناوری در بستر غیرمتمرکزی چون آیوتا می‌تواند جنبه‌های امنیتی اینترنت اشیا را بالا ببرد. 

پرداخت ماشین به ماشین و یا M2M به تعداد تراکنش‌های بالایی نیاز دارند و در نتیجه کارمزد فراوانی باید پرداخت شود. 

در نتیجه می‌توان گفت فناوری‌های توزیع لجستیک (DLTs) بستر مناسبی برای این پرداخت‌ها نیستند. همچنین این نوع پرداخت‌ها حجم داده بالایی دارند و فناوری‌های توزیع لجستیک معمولاً با مشکل مقیاس‌پذیری مواجه هستند. 

آیوتا برای حل این مسائل دست نوآوری‌هایی چون استفاده از فناوری تنگل زده است. استفاده از فناوری تنگل علاوه بر اینکه می‌تواند مقیاس‌پذیری لازم برای اینترنت اشیا را فراهم سازد، کارمزدی هم برای پرداخت‌های ماشین به ماشین دریافت نمی‌کند.

به طور کلی مدیریت هوشمند و هدفمند اینترنت اشیا از اهداف اصلی آیوتا است. آیوتا را می‌توان بستری برای انتقال داده و ارزش میان انسان و ماشین در نظر گرفت.

توسعه و تقویت اینترنت اشیا معمولاً هدفی در نظر گرفته می‌شود که نیاز به سرمایه فراوانی برای ایجاد زیرساخت‌ها دارد اما آیوتا با ارائه امکاناتی چون تراکنش‌‎های بدون کارمزد، داده‌های ضد دست‌کاری و عدم نیاز به منابع گوناگون این هدف را بهینه‌سازی کرده است.

تاریخچه و تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال آیوتا

ریشه ارائه طرح آیوتا مربوط به پروژه جین است که در سال 2014 راه‌اندازی شد. این پروژه در حوزه توسعه سخت افزارهایی مانند پردازنده‌های عمومی کم‌هزینه و کم‌مصرف برای اینترنت اشیا فعالیت می‌کرد. در سال 2015 پروژه جین به آیوتا تغییر نام داد.

سرجی ایوانچگلو (Sergey Ivancheglo) ،‌ سرجویی پاپو (Serguei Popov ) ،‌ دیوید  سانستبو (David Sonstebo ) و دومینیک اسکینر (Dominic Schiner) بنیان‌گذاران آیوتا هستند.

 از آنجایی که آیوتا به‌جای استفاده از بلاک چین، با شبکۀ اختصاصی خودش شروع به فعالیت کرد می‌توان گفت که در طی زمان و با ایجاد یک سری بروزرسانی‌ها توانست به رشد کنونی خودش دست یابد. 

همکاری آیوتا با هلدینگ‌های بزرگ دنیا مانند فوجیستو، فولکس‌واگن و سامسونگ توجهات زیادی را به این ارز معطوف کرد.

بنیاد آیوتا (IOTA Foundation) و آیوتا تکنولوژی (IOTA Technologies) دو نهاد اصلی آیوتا محسوب می‌شوند.

 IOTA Foundation  یا بنیاد آیوتا در سال 2017 در آلمان بنیان نهاده شد. این بنیاد، نهاد اصلی آیوتا محسوب می‌شود که وظایفی چون ایجاد حمایت‌های لازم برای توسعه‌دهندگان و کاربران آیوتا و ایجاد همکاری‌های پایدار دارند. فعالیت اصلی آیوتا تکنولوژی در راه توسعه بیشتر تنگل و به طور کلی پشتیبانی فنی این پروژه است.

ارز دیجیتال آیوتا  (IOTA)

آیوتا از مطرح‌ترین توکن‌های اینترنت اشیا محسوب می‌شود. از این توکن در معاملات و تراکنش بین دستگاه‌های اینترنت اشیا استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه ارز دیجیتال آیوتا مبتنی بر بلاک‌چین نیست پس می‌توان آن را غیرقابل‌استخراج دانست. واحدهای توکن آیوتا عبارت‌اند از Kiloiota، Megaiota، Gigaiota، Traiota و Petaiota .

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال آیوتا (IOTA)

خرید آیوتا و فروش آیوتا ، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. 

صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). 

بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. 

شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال آیوتا از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد آیوتا که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش آیوتا به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. 

کافی است هر چند واحد آیوتا که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. 

این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. 

این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال آیوتا می‌پردازند؟

از جمله صرافی های بین المللی که به ارائه آیوتا می‌پردازند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صرافی ارز دیجیتال Binance

صرافی ارز دیجیتال OKEx

صرافی ارز دیجیتال Bitfinix

صرافی ارز دیجیتال HitBTC

صرافی ارز دیجیتال Huobi

صرافی ارز دیجیتال CoinEx

صرافی ارز دیجیتال Bittrex

صرافی ارز دیجیتال Liquid

صرافی ارز دیجیتال WazirX

برای ذخیره آیوتا از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید آیوتا و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. 

برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.

این کیف پول‌ها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. 

کیف پول‌ها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به دارایی‌های دیجیتالی یک کیف پول است.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. 

کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. 

البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود.

 کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. 

در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال آیوتا

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری معتبری وجود دارند که از آیوتا پشتیبانی می‌کنند. این کیف پول ها عبارت اند از:

کیف پول‌ سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S): تا مدتی تنها کیف پول سخت‌افزاری مناسب برای آیوتا بود. لجر نانو اس بیش از 1000 کوین و توکن دیجیتال را پشتیبانی می‌کند. این کیف پول از طریق یک کابل یو اس بی استاندارد میکرو، به هر کامپیوتری می‌تواند وصل شود.

کیف پول‌ نرم افزاری تراست ولت (trust wallet): یک کیف پول چندارزی است که برای پلتفرم‌های موبایلی (اندروید و iOS) مناسب است. صرافی غیرمتمرکز درون این صرافی امکان تبادل ارزها با یکدیگر و ارتباط مستقیم با برنامه‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌سازد.

کیف پول‌ نرم افزاری متامسک (metamask): این کیف پول روی مرورگرهایی مثل کروم، فایرفاکس، بریو (Brave) و Edge قابل استفاده است. پشتیبانی بالا، امکان بازیابی و منبع باز بودن از مزیت‌های این کیف پول است. همچنین چون متامسک با دو صرافی در ارتباط است که به‌واسطه آن طی فرایند ساده‌ای می‌توان ارز دیجیتال خریداری کرد.

کیف پول نرم افزاری Guarda: این کیف پول در مرورگر کروم و پلتفرم‌های دسکتاپ و گوشی موبایل قابل استفاده است. رابط کاربری ساده، برخورداری از یک صرافی داخلی، غیرمتمرکز بودن کنترل دارایی‌ها، ادغام با والت‌های دیگر نظیر لجر از مزایای این کیف پول است. کیف پول گواردا از بیش از 40 کوین و 10 هزار توکن پشتیبانی می‌کند.

کیف پول‌ اختصاصی آیوتا

از سری کیف پول‌های اختصاصی برای ذخیره آیوتا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیف پول نرم‌افزاری Trinity: تولید و پشتیبانی این کیف پول برعهده مؤسسهٔ آیوتا است. این کیف پول دارای دو نسخهٔ دسکتاپ و موبایل است و توسط سیستم عامل‌های اندروید و iOS ، ویندوز، مک و لینوکس قابل اجرا است. این کیف پول فقط از ارز دیجیتال آیوتا پشتیبانی می‌کند و با کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس قابل انطباق است. البته باید در نظر داشت که این کیف پول امکان سفارشی شدن دارد و کاربران می‌توانند با توجه به تم، زبان و ارزهای مدنظر خود به ساخت این کیف پول بپردازند. با داشتن کیف پول ترینیتی می‌توان از قیمت آیوتا به صورت لحظه‌ای مطلع شد. به‌روزرسانی‌های خودکار از دیگر مزیت‌های ترینیتی است.

کیف پول نوستالژیا Nostalgia IOTA Light Wallet: (Nostalgia)  روی سیستم‌های ویندوز، مک و لینوکس قابل استفاده است. این کیف پول برای افرادی با سابقه و تجربه در فضای کدنویسی مناسب‌تر است. در کنار امنیت بالای این کیف پول، دسترسی سریع به شبکه IOTA نیز با استفاده از آن امکان‌پذیر است. این کیف پول برخلاف GUI به فضای حافظه بالایی نیاز ندارد.

کیف پول GUI IOTA Light: این کیف پول مانند نوستالژیا روی سیستم‌های ویندوز، مک و لینوکس قابل استفاده است ولی برخلاف آن برای افراد مبتدی گزینه مناسب‌تری است. رابط کاربری این کیف پول به گونه‌ای طراحی شده است که می‌توان بین حالت فول نود و لایت نود دست به انتخاب زد. حالت فول نود که به معنای ارتباط مستقیم با شبکه است. این حالت به اینترنت بسیار پرسرعتی نیاز دارد اما مزیت‌هایی چون استفاده از تمامی امکانات شبکه و هزینه کارمزد صفر برخوردار است. حالت لایت نود که اتصال غیرمستقیمی با شبکه دارد به اینترنت پرسرعتی نیاز ندارد اما نیاز به مقداری هزینه کارمزد دارد.

سایت خریدوفروش آیوتا (IOTA)

صرافی آبان تتر می‌تواند بهترین سایت خرید آیوتا در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال آیوتا ، امکان خریدوفروش بیش از  300 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. 

علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش آیوتا هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان تتر خرید آیوتا با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید آیوتا با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش آیوتا بپردازید. 

در صفحهٔ اصلی سایت آبان تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال آیوتا و قیمت آیوتا به تومان را مشاهده کنید. 

پشتیبانی 24ساعت آبان تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.