آبان تتر
Loading...
ZEC
ZEC

زد کش

ZEC

3.37%

USDT

42.85

قیمت خرید به تومان

3,022,639

قیمت فروش به تومان

2,999,929

حجم کل بازار

USDT

77,465.22

امکان واریز,برداشت این رمزارز وجود ندارد.

پروژه‌های متفاوتی در بازار ارزهای دیجیتال به فعالیت می‌پردازند که معمولاً هر کدام حول محور یک هدف مهم سازمان یافته‌اند. یکی از هوشمندانه‌ترین کارها برای فعالیت در این عرصه شناخت حوزه فعالیت هر یک از این پروژه‌ها است. 

هر چه شناخت ما از ارزهای مختلف بیشتر باشد شانس موفقیت ما در این عرصه بیشتر خواهد بود. در این مقاله به ارزی پرداخته می‌شود که هدف اصلی فعالیت آن حفظ حریم خصوصی کاربران است. این ارز دیجیتال قدیمی زدکش نام دارد. زدکش در واقع یکی از فورک‌های بیت کوین است.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدید نباید فعالیت‌های مالی افراد توسط دیگران قابل پیگیری باشد و باید برای کاربران در این زمینه آزادی را تأمین کرد زدکش از بهترین گزینه‌های پیش روی شما است.

ما در ادامه به بررسی بیشتر زدکش و توکن‌ آن یعنی ZEC می‌پردازیم. حال اگر برای شما سؤال پیش آمده که چگونه ZEC بخریم یا چطور بفروشیم و یا اینکه از کجا ZEC بخریم با ما همراه باشید زیرا در این مقاله به مطالبی در مورد چگونگی خرید ZEC و نحوه فروش ZEC نیز خواهیم پرداخت.

حوزه فعالیت زدکش (Zcash)

همان‌طور که اشاره شد زدکش یک فورک از بیت کوین است و درنتیجه برای پوشاندن یکی از عیب‌های بیت کوین روی کار آمده است. 

این عیب ریشه در این مسئله دارد که چون بیت کوین تراکنش‌ها را در دفتر کل توزیع شده ثبت می‌کند امکان شناسایی و ردیابی آن وجود دارد. مسئله مهم‌تر این بود که برخی مؤسسات به‌واسطه همین قابل دسترس بودن تراکنش‌ها شروع به نظارت در این عرصه کرده بودند.

زدکش (ZEC) یک کوین حریم خصوصی محسوب می‌شود. کوین‌های حریم خصوصی به‌واسطه روش‌هایی که به کار می‌گیرند اطلاعات کاربران را در مقابل دسترسی عمومی حفظ می‌کنند و در واقع تراکنش‌های این رمزارزها قابل ردیابی نیستند. 

البته نباید غافل شد که زدکش در کنار حفظ حریم خصوصی از دفتر کل نیز استفاده می‌کند. درواقع حتی در صورت نمایش عمومی معاملات زدکش در دفتر کل غیرمتمرکز نیز نمی‌توان به جزئیات آن پی برد.

کوین‌های حریم خصوصی دو نوع دارند. در نوع اول بدون درخواست کاربران و به طور خودکار اطلاعات کاربران برای دیگران غیرقابل‌دسترس می‌شوند. اما در دسته دوم غیرقابل‌دسترس شدن اطلاعات کاربران به‌صورت یک حق انتخاب به آنها ارائه می‌شود. زدکش از نوع دوم این نوع کوین‌ها محسوب می‌شود.

آغاز شدن آدرس کیف پول با  T (T-addr) به معنای تراکنش واضح و شفاف است و آغاز شدن آدرس کیف پول با z (Z-addr) به معنای پنهان بودن جزئیات تراکنش است.

آدرس کیف پول طرفین معامله و میزان وجه انتقال یافته در تراکنش‌های زدکش می‌توانند پنهان بمانند. تنها چیز قابل مشاهده از تراکنش‌ها، تاریخ و زمان آنها است.

نحوه کار زدکش (Zcash)

پروتکلی که زدکش برای حفظ حریم خصوصی استفاده می‌کند ZK-SNARK نام دارد که یکی از الگوریتم‌های دانش صفر است. طرفین معامله در زدکش با استفاده از آدرس خصوصی زدکش یا Z-Address از اطلاعات تراکنش خود محافظت می‌کنند. 

به طور کلی در فرایند ارائه کلید خصوصی به افراد برای استفاده از توکن‌های زدکش از ZK-SNARK استفاده می‌شود. ZK-SNARK مخفف عبارت Zero-Knowledge succinct Non-interactive Argument of knowledge  است. برای درک بهتر این عبارت، به توضیح یکایک جزئیات آن می‌پردازیم؛

Succinct : به معنای کوچک بودن گواه‌های اثبات و سرعت بالای تأیید آنها است.

Non-interactive : به معنای تعامل کمِ طرفین معامله است. طرفین معامله که به اثبات کننده و تأیید کننده شناخته می‌شوند فقط به مبادلهٔ یک گواه یا شاهد نیاز دارند.

Arguments of Knowledge:  اشاره به این مسئله دارد که یک اثبات کننده فریبکار در این فرایند شانس کمی برای سوءاستفاده دارد. البته که فرض بر این است که این اثبات کنندگان قدرت پردازش محدودی دارند.

برای ایجاد و تأیید این گواه اثبات دانش صفر در ZK-SNARK کاربران به پارامتر‌های عمومی نیاز دارند. این پارامترها در واقع قوانین این فرایند هستند و درون پروتکل رمزنویسی می‌شوند. این کار توسط گروه کوچکی انجام می‌شود.

برای به دست آوردن این پارامترها نیاز به کلید‌های عمومی و خصوصی وجود دارد. پس از این فرایند، کلید خصوصی باید از بین برود و کلید عمومی نگهداری شود. اما اگر کاربری در این فرایند کلید خصوصی را از بین نبرد می‌تواند ZEC جعلی تولید کند. به همین دلیل به این کلیدهای خصوصی پسماند سمی‌ گفته می‌شود. 

برای حل این مسئله نگهداری جداگانه اجزای کلید خصوصی فرایند نابودی آنها را آسان می‌سازد. در واقع مراسم ZCash اشاره به فرایندی دارد که در آن اجزای کلید خصوصی به صورت جداگانه در نقاط مختلف جغرافیایی از بین می‌روند تا شانس ایجاد پسماند‌های سمی نیز از بین برود.

از جمله پروتکل‌هایی که قصد استفاده از ZK-SNARKs را دارند می‌توان به Komodo (KMD)، Hcash (HC) و ZCoin (XZC) اشاره کرد. زدکش قصد دارد که ZK-STARK را جایگزین zk-SNARK سازد تا بدین ترتیب بر مشکلات مرحله تنظیمات ابتدایی مرتبط با پارامترهای عمومی غلبه کند.

لازم به ذکر است که با استفاده از دو کلید مشاهده (View Keys) و یادداشت‌ها (Memos) می‌توان به تأیید میزان پول ارسال شده به آدرس‌های خصوصی پرداخت.

امکان بررسی مقدار وجوه صرف شده در طول تراکنش و افراد دریافت‌کننده آن با استفاده از کلید مشاهده ممکن می‌شود. کلید یادداشت نیز به اطلاعات مربوط به دریافت کننده اشاره می‌کند.

تیم توسعه دهنده زد کش (Zcash)

زوکو ویلکاکس (Zooko Wilcox) که سابقه فعالیت در زمینه‌هایی چون رمزنگاری‌ و سیستم‌های غیرمتمرکز را در کارنامه خود دارد، زدکش را بنیان نهاد.

 این پروتکل ابتدا زیروکوین (Zerocoin) سپس زیروکش (Zerocash) و درنهایت زد کش (Zcash) نامیده شده است. پس ریشه ارائه زدکش به سال 2013 که زیروکوین ارائه شد برمی‌گردد.

تیم این پروژه متن باز از مهندسان و مشاوران متعددی تشکیل شده‌اند که در شرکت کوین الکترونیک یا ECC به هدایت این پروتکل می‌پردازند. علاوه بر این یک بنیاد مستقل به نام Zcash Foundation نیز مسئول حفظ حریم خصوصی کاربران و انجام تراکنش‌های آنها می‌باشند.

الگوریتم اجماع زدکش (Zcash)

گواه اثبات کار و اجماع ناکاموتو دو مکانیزم اجماع زدکش هستند. اجماع ناکاموتو اشاره به مجموعه قوانینی دارد که با استفاده از ترکیبی از الگوریتم اجماع اثبات کار در شبکه همتا به همتا به تأیید یک بلاک ساخته شده می‌پردازد.

 در این الگوریتم طولانی بودن یک زنجیره نشان از اعتبار آن دارد زیرا ریشه در بزرگ‌ترین مجموعه قدرت محاسباتی دارد. همچنین ساختار تشویقی زدکش ریشه در استفاده از ناکاموتو دارد. 

البته که اخیراً اعلام شده است که به‌جای اثبات کار قرار است از اثبات سهام که با محیط زیست سازگارتر است استفاده شود.

استفاده از این الگوریتم مقاومت خوبی در برابر ASICها را رقم زده است. حافظهٔ بالای زدکش نسبت به سایر رمزارزها که منجر به تأیید سریع تراکنش‌ها می‌شود از مزایای استفاده از الگوریتم Equihash است.

ارز دیجیتال زدکش (ZEC)

ZEC توکن بومی زدکش است. زاتوشی (Zatoshi) کوچک‌ترین واحد ZEC با یک صد میلیونم یا 0.00000001 ZEC است.

نحوه توزیع این توکن بدین صورت است که  52.7 درصد از آن برای بنیان‌گذاران‌، کارمندان و مشاوران، 16.5 درصد به سرمایه‌گذاران سهام شرکت کوین الکترونیک، 14.4 درصد به بنیاد ZCash و 11.9 درصد آن برای این شرکت تخصیص یافته است.

نام قبلی زدکش Zclassic بوده است. بودجه 10 درصدی اختصاص‌یافته به بنیان‌گذاران، مهم‌ترین دلیل فورک شدن زدکش از Zclassic بود. 

در واقع 10 درصد از کل توکن‌های زدکش در چهار سال اول راه‌اندازی به‌عنوان پاداش بلاک بین بنیان‌گذاران آن توزیع می‌شد. البته که در به‌روزرسانی اخیر زدکش پاداش بنیان‌گذاران حذف شده است و پاداش ماینر‌ها به 3.125 واحد ZEC کاهش یافته است.

لازم به ذکر است که هزینه تراکنش‌های زدکش 0.0001 ZEC است که مقدار ناچیزی است. در هنگام انجام تراکنش به یاد داشته باشید که پس از 50 دقیقه تأخیر در برداشت وجه، معامله به‌صورت خودکار لغو می‌شود. البته که برای این مسئله مالیاتی در نظر گرفته نشده است.

همچنین زدکش با مشکل مقیاس پذیری روبرو است و با اینکه وضعیت بهتری نسبت بیت کوین دارد اما 6 الی 26 تراکنش در ثانیه انجام می‌گیرد. یکی دیگر از تفاوت‌های زدکش با بیت‌کوین در این نکته است که بلاک تایم زدکش 75 ثانیه و بلاک تایم بیت کوین حدود 10 دقیقه است.

آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال ZEC

خرید ZEC و فروش ZEC ، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید. 

صرافی‌ها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند که شما می‌توانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافی‌ها پایین‌تر توضیح خواهیم داد). 

بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (به‌عنوان‌مثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید. 

شما از طریق پنل خود می‌توانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظه‌ای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.

برای خرید ارز دیجیتال ZEC از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد ZEC که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش ZEC به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد. 

کافی است هر چند واحد ZEC که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که صرافی‌های متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند یا صرافی‌های غیر متمرکز؟

تفاوت صرافی‌های متمرکز (Centralized EX) و صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized EX)

صرافی‌های متمرکز صرافی‌هایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر می‌شوند. 

این صرافی‌ها می‌توانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافی‌ها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.

صرافی‌های غیر متمرکز، صرافی‌هایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمی‌کنند. 

این صرافی‌ها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرف‌داران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.

کدام صرافی‌ها به خرید و فروش ارز دیجیتال ZEC می‌پردازند؟

از جمله صرافی های بین المللی که به ارائه ZEC میپردازند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

صرافی بایننس Binance))

کوین بیس (Coinbase)

صرافی گیت Gate.Io))

صرافی هیوبی Huobi Exchange))

کوکوین kucoin))

کراکن (kraken)

بیتفینکس (Bitfinex)

جمینی (Gemini Exchange)

پولونیکس (Poloniex)

بای‌بیت (bybit)

برای ذخیره ZEC از کدام کیف پول‌ها می‌توانیم استفاده کنیم؟

بعد از آشنایی با نحوه خرید ZEC و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور می‌توانیم ذخیره کنیم. 

برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافی‌های متمرکز کار می‌کنید می‌توانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمی‌شود؛ مگر برای زمان‌های کوتاه.

این کیف پول‌ها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد. 

کیف پول‌ها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به دارایی‌های دیجیتالی یک کیف پول است.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری

کیف پول‌های نرم افزاری یا کیف پول‌های گرم (Hot wallet)، از محبوب‌ترین کیف پول‌ها در بین کاربران شناخته می‌شوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پول‌های گرم، به این علت است که این کیف پول‌ها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید. 

کیف پول‌های نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پول‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید این کیف پول‌ها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحت‌ترین و کوتاه‌ترین زمان به آن دسترسی داشته باشید. 

البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکن‌ها بر روی کیف پول‌های نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پول‌ها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی می‌کنند.

دستهٔ دوم کیف پول‌ها، کیف پول‌های سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پول‌های نرم افزاری، این کیف پول‌ها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پول‌های سرد (Cold wallet) نیز گفته می‌شود.

 کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پول‌های نرم افزاری دارند. این کیف پول‌ها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی می‌کنند و به همین دلیل بسیار محبوب‌اند. 

در نظر داشته باشید که این کیف پول‌ها گران‌تر از کیف پول‌های نرم افزاری هستند. این کیف پول‌ها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) دارایی‌های دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال ZEC

کیف پول‌های نرم افزاری و سخت افزاری معتبری وجود دارند که از ZEC پشتیبانی می‌کنند. این کیف پول ها عبارت اند از:

کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس Ledger Nano X)): امنیت بالا، قابلیت اتصال به موبایل با بلوتوث، قابلیت امنیتی دو لایه و صفحه نمایش بزرگ و واضح از مزایای این کیف پول است اما قیمت بالایی دارد.

کیف پول سخت افزاری ترزور وان ((Trezor One: امکان ذخیره سازی آلت کوین و بیت کوین و توکن‌های ERC20 در این کیف پول وجود دارد. کاربری آسان و امنیت بالا از مزیت‌های این کیف پول است.

کیف پول سخت افزاری ترزور تی Trezor T)): این کیف پول از 1100 کوین و توکن پشتیبانی می‌کند. این کیف پول علاوه بر صفحه لمسی و امنیت بالا، چند ارزی است طوری که به طور هم‌زمان می‌توان چند واحد پولی مختلف در آن ذخیره کرد. تنها نکته منفی این کیف پول قیمت بالای آن است.

کیف پول نرم افزاری تراست والت (trust wallet): این  کیف پول دارای نسخه‌های ویندوز، اندروید و IOS است. این کیف پول متن باز رابط کاربری آسانی دارد و وابسته به صرافی بایننس است. این کیف پول دارای مرورگری برای برنامه‌های غیرمتمرکز است و امکان تبدیل ارزهای مختلف به یکدیگر نیز در آن وجود دارد.

کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask): این کیف پول دارای نسخه‌های اندروید و iOS ، مرورگر(Chrome) و فایرفاکس (Firefox) است. این کیف پول متن‌باز دارای رابط کاربری آسانی است و کلیدهای آن تنها روی مرورگر کاربر بلکه رو هیچ سروری ذخیره نمی‌شود.

کیف پول نرم افزاری اتمیک والت (Atomic Wallet): این کیف پول دارای نسخه‌های ویندوز، اندروید و IOS است. قابلیت استیکینگ، بازیابی، تبدیل ارزهای دیجیتال بدون نیاز به یک واسطه به طور سریع از مزایای این کیف پول است.

کیف پول‌ اختصاصی ZEC

کیف پول‌های اختصاصی برای ذخیره سازی ZEC عبارت‌اند از:

کیف پول Winzec: این کیف پول متن باز کیف پول رسمی زدکش است که نسخه ویندوز آن موجود نیست. این کیف پول دارای قابلیت انجام تراکنش‌های مخفی است اما باید در نظر گرفت که برای استفاده از آن باید حافظه کافی و اینترنت پرسرعت داشت.

کیف پول Zec-qt-wallet: این کیف پول در کنار قابلیت انجام تراکنش‌های مخفی در نسخه مناسب برای ویندوز هم ارائه شده است. مانند Winzec این کیف پول نیاز به اینترنت پرسرعت و حافظه بالا دارد.

کیف پول Zelcore: این کیف پول علاوه بر زدکش از ارزهای دیجیتال متنوعی پشتیبانی می‌کند و همچنین قابلیت نصب بر روی ویندوز، اندروید، Ios، مک و لینوکس را دارد. درست است که این کیف پول نیاز به حجم بالای حافظه ندارد اما نمی‌تواند از تراکنش‌های مخفی پشتیبانی کند.

سایت خریدوفروش ZEC

صرافی آبان تتر می‌تواند بهترین سایت خرید ZEC در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان تتر را از دیگر صرافی‌ها متمایز می‌کند؟

اولین نکته این  است که صرافی آنلاین آبان تتر، به‌غیراز ارز دیجیتال ZEC ، امکان خریدوفروش بیش از  300 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافی‌های ایرانی فوق‌العاده است. 

علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش ZEC هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.

صرافی آبان تتر خرید ZEC با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید ZEC با ریال را دارید می‌توانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش ZEC بپردازید. 

در صفحهٔ اصلی سایت آبان تتر می‌توانید نرخ ارز دیجیتال ZEC و قیمت ZEC به تومان را مشاهده کنید. 

پشتیبانی 24ساعت آبان تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، می‌تواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.