یکی از ویژگیهایی که در سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال باید به آن توجه کنید میزان تنوعی است که در این بازار وجود دارد. هر ارز میتواند امکانات خاصی در کنار امکانات عمومی که بیشتر ارزها ارائه میدهند در اختیار شما قرار دهد.
باید باتوجهبه ویژگی موردنظر خود به انتخاب ارز بپردازید و با مطالعه در مورد ارزها آنچه را که منجر به سودآوری موردنظر شما میشود را شناسایی و انتخاب کنید.
یکی ارزهایی که در سال 2021 رشد بسیار خوبی داشته است و امکانات فراوانی را برای کاربران خود فراهم میسازد اف تی ایکس است که رمز اختصاصی صرافی FTX است که از بزرگترین و پرامکاناتترین صرافیهای ارز دیجیتال است.
FTT که توکن اختصاصی این صرافی است، یکی از جالبترین توکنهای موجود در بازار است که پس از مدت کوتاهی از عرضه در لیست 100 ارز دیجیتال برتر بازار قرار گرفت.
اگر مایل به انجام معاملات آتی یا فیوچرز هستید اما تجربه و مهارت کافی در این زمینه ندارید اف تی ایکس به کمک شما میپردازد. البته که باید در نظر گرفت تجارت در فیوچرز، به ویژه با اهرم، ماهیت پرریسکی دارد.
عدم وجود سابقه نقض امنیتی یا هک جدی و قرارنگرفتن در معرض تهدیدات بدافزار موجب میشود که اف تی ایکس را بتوان به عنوان بستری امن معرفی کرد.
ما در ادامه به بررسی بیشتر صرافی اف تی ایکس و توکن آن میپردازیم. حال اگر برای شما سؤال پیش آمده که چگونه FTTبخریم یا چطور بفروشم و یا اینکه از کجا FTT بخریم با ما همراه باشید زیرا در این مقاله به مطالبی در مورد چگونگی خرید FTT و نحوه فروش FTT خواهیم پرداخت.
خدمات اصلی صرافی اف تی ایکس (FTX)
صرافی FTX از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در جهان است. این پلتفرم به دلیل امکانات منحصربهفردی که فراهم میسازد توسط افرادی که حجم معاملات بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرد. هم چنین یکی از مزیتهای بزرگ این صرافی پشتیبانی از لیست متنوعی از ارزهای دیجیتال است.
این صرافی از همان ابتدای فعالیت از نظر حجم معاملات میان 5 صرافی اول معاملات مشتق در رمزارزها قرار گرفت و بهسرعت طرفداران زیادی پیدا کرد. حال باید ببینیم منظور از معاملات مشتق چیست.
معاملات مشتق (derivatives) چیست؟
در این نوع معاملات توکن یک دارایی یا قرارداد یک دارایی ثابت بهجای داراییهای اصلی مورد مبادله قرار میگیرند.
این صرافی تنها پلتفرمی است که قراردادهای فیوچرز، دائمی و آپشن را برای بیت کوین و آلت کوینها ارائه میدهد. دیگر صرافیها عموماً این امکان را تنها برای آلت کوینهای اتریوم فراهم میسازند.
معاملات فیوچرز و آپشن میتوانند بهصورت لانگ و شورت مورد مبادله قرار بگیرند. لانگ کردن (خرید) به معنی انتظار رشد قیمت یک دارایی در آینده و شورت کردن (فروش) به معنی انتظار ریزش قیمت آن در آینده است.
در ادامه به بررسی مهمترین خدمات صرافی اف تی ایکس میپردازیم؛
معاملات فیوچرز
معاملات فیوچرز یا آتی اشاره به معاملاتی دارد که خرید و فروش یک دارایی در زمانی مشخص در آینده را نشان میدهد. قیمت یک قرارداد فیوچر بسته به تاریخ سررسید آن قرارداد، متفاوت است. این نوع معاملات معمولاً برای داراییها با لوریج یا اهرم صورت میگیرد.
در واقع معاملات فیوچرز نقطه مقابل معاملات اسپات است که دارایی مورد معامله در همان زمان معامله مبادله و پرداخت میشود. امکان استفاده از لوریج 101 برابری در معاملات فیوچرز برای کاربران اف تی ایکس فراهم شده است.
یکی از نکات برتری اف تی ایکس، در فراهم سازی این نوع معاملات برای ارزهای کمتر شناخته شده در کنار ارزهای برتر و معروف است.
قراردادهای فیوچر (perpetual) نوعی از قراردادهای فیوچر است با این تفاوت که تاریخ سررسید ندارد و به مدت زمان طولانی میتوان آن را نگهداری کرد.
معاملات آپشن
معاملات آپشن یا اختیار معامله که محاسبه تسویه وجه نقد آن به دلار انجام میشود، اشاره به معاملاتی دارد که حق خرید یا فروش یک دارایی خاص را با قیمت مشخص و در یک تاریخ مشخص به تریدرها میدهد اما الزامی برای این کار وجود ندارد.
این معاملات به دو صورت اختیار خرید (Call) و اختیار فروش (Put) وجود دارند. در صورتی که درخواست برآورد قیمت برای قرارداد آپشن داشته باشید صرافی اف تی ایکس در حدود 10 ثانیه آن را در اختیار شما قرار میدهد.
مثلاً اگر بخواهید یک دارایی را به قیمت 100 هزار تومان در یک زمان خریداری کنید، در آن زمان خاص حتی اگر قیمت دارایی به 120 هزار تومان افزایش پیدا کرده باشد میتوانید آن را با همان 100 هزار تومان خریداری کنید.
قراردادهای MOVE
به واسطه این قرارداد کاربران میتوانند روی نوسانات بازار شرط بندی کنند. این نوع قراردادها از نوآوریهای اف تی ایکس در این حوزه محسوب میشود که در صرافی دیگری نیز ارائه نمیشود.
سودآوری پوزیشن لانگ قرارداد MOVE بستگی به تغییر قیمت چشمگیر از زمان آغاز قرارداد و اما سودآوری پوزیشن شورت در معامله MOVE با ثابت ماندن نسبی قیمت در زمان آغاز آن نیز به دست میآید. این قراردادها در اف تی ایکس به صورت روزانه، هفتگی و سهماهه وجود دارند.
صندوق بیمه اف تی ایکس
یک مدل نقدینگی سهلایه در این صرافی وجود دارد که اگر کاربران متحمل ضرر شدند میتوانند از صندوق بیمه برای جبران آن استفاده کنند.
یکی از شروط استفاده از این صندوق این است که یک وثیقه مالی معتبر مانند استیبل کوینها (Stablecoin) قرار دهند که ارزش پولی آن برابر با پول برداشته شده از صندوق باشد.
استیبل کوین نوعی کریپتوکارنسی است که وابسته به یک دارایی ثابت است که این دارایی میتواند هر چیزی از طلا گرفته تا ارز فیزیکی یا نوعی دارایی که قیمت آن قابل تعیین است، باشد.
یکی از مزایای این مدل میتواند این باشد که بدون استفاده از معاملات مارجین میتوان به بازکردن پوزیشنهای فروش پرداخت. در این صورت کاربران حتی هنگام کاهش قیمت هم سود میکنند.
مازاد کارمزدهای معاملاتی بیشتری که از معاملات اهرمی گرفته میشود به این صندوق منتقل میشود و بهعنوان عامل محافظی در برابر موقعیتهای تراز منفی عمل میکند.
اگر این صندوق بیمه برای پرداخت به مشتریان کافی نباشد اف تی ایکس حدود 5 درصد از توکنهای FTT متعلق به غیر اف تی ایکس را برای جبران کنار میگذارد.
معاملات مارجین یا اهرم دار
معاملات مارجین یکی از مشخصههای صرافی FTX است. معاملات مارجین یا اهرمی بر پایه سه اصل، قرض گرفتن، استفاده از اهرم و در نهایت افزایش سرمایه قرار دارند.
کاربر در معاملات مارجین این امکان را دارد که از پلتفرم معاملاتی خود سرمایه قرض بگیرد و معامله خود را انجام دهد که هدف آن این است که کاربر نسبت به دارایی خود قدرت خرید بیشتری داشته باشد.
معاملات اهرم دار یا مارجین این امکان را برای کاربر فراهم میسازد که چندین برابر سرمایه اصلی خود معامله خود را انجام دهد. اینکه این مقدار چند برابر باشد بستگی به پلتفرم ارائه دهنده وام دارد.
البته در کنار چندبرابر شدن سود ضرر هم میتواند بیشتر شود. اگر معامله مثلاً با 5x انجام شود، همانطور که میتواند 5 برابر سود کند امکان 5 برابر ضرر هم وجود دارد.
حساب هاب بالای 100 هزار دلار میتوانند به معاملات مارجین بپردازند. در این صورت کاربران میتوانند تا 10 برابر با اهرم معامله کنند.
توکنهای اهرمی
این توکنها با استاندارد ERC-20، خاص صرافی FTX هستند و معامله آنها به همان روش توکنهای معمولی است، اما آنها اجازه دارند تا با استفاده از اهرم x3-، x1- یا x3- به معامله با رمزارزهای محبوب بپردازند.
صرافی FTX دارای 4 توکن اهرمی برای معاملات آتی به نامهای BULL (+3x)، BEAR (-3x)، HEDGE (-1x) و HALF است. توکنهای BULL و HALF برای پوزیشن لانگ و توکنهای BEAR و HEDGE برای پوزیشنهای شورت قابل استفاده هستند.
معاملات فرابورس یا خارج از صرافی (OTC)
مبادله مستقیم ارزهای دیجیتال با سایر کاربران در بازار otc صرافی FTX بدون نیاز به نظارت صرافی امکانپذیر است. البته باید در نظر داشت که این امر نیازمند سطح ۱ احراز هویت حساب کاربران است.
در این بازار درخواستهای مبادله طی چند ثانیه صورت میگیرد و این درخواست میتواند به شکل ارسال پیام نیز صورت گیرد. قیمتها با استفاده از OTC دسک به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته، تعیین میشوند.
امکان دسترسی به قیمتهای فوری OTC برای اکثر ارزهای دیجیتال اصلی از طریق سایت otc.ftx.com و با استفاده از همان اعتبارنامههای پلتفرم اصلی صرافی FTX وجود دارد. استفاده از این پلتفرم بدون کارمزد است.
دیگر خدمات صرافی اف تی ایکس (FTX)
علاوه بر بازارهایی که به توضیح آنها پرداختیم، نوعی بازار به نام بازار پیشبینیها (PREDICTIONS) وجود دارد که در زمینههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که واضح است پیشبینی درست در این بازار منجر به کسب سود میشود.
یکی از نمونههای کاربرد این بازار توکن TRUMP-2020 بود که برای پیشبینی برنده شدن ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفت.
همچنین صرافی اف تی ایکس اخیراً بازاری را برای مبادله توکنهای غیرقابلتعویض (NFT) ایجاد کرده است. در کنار مبادله، کاربران میتوانند NFTهای خود را بسازند و آن را به بازار ارائه دهند.
توکنهای BVOL از دیگر راههای کسب سود در این صرافی است. این توکنهای با استاندارد ERC-20 نوسانات بیت کوین را دنبال میکنند و این اطلاعات را از قراردادهای FTX MOVE و قراردادهای آتی دائمی BTC کسب میکنند.
یکی دیگر از خدمات جالب اف تی ایکس برای کاربران، امکان ساخت استراتژیهای معاملاتی شخصی با استفاده از Quant Zone است. محدودیتی برای ایجاد این قوانین وجود ندارد و این استراتژیها قابلیت فعال و غیرفعال سازی دارند.
از محصولات آتی این صرافی میتوان به تراکنشهای آتی هش ریت بیت کوین (Bitcoin Hashrate Futures)، توکن نوسانی بیت کوین (BTC Volitility Token)، بازارهای اسپات ترون (TRX Spot Markets) و تراکنشهای آتی نفت (Oil Futures) اشاره کرد.
بنیانگذاران اف تی ایکس (FTX) چه کسانی هستند؟
آلمدا ریسرچ و صرافی FTX توسط سم باکمن فرید (Sam Bankman-Freid) و گری وانگ (Gary Wang) تأسیس شده است که هر دو دانشجوی دانشگاه امآیتی (MIT) بودند.
سم باکمن فرید که مدیرعامل هر دو شرکت است قبل از تأسیس آلمدا ریسرچ از سال 2014 تا 2017 معاملهگر شرکت جین استریت کپیتال (Jane Street Capital) در میز بینالمللی ETF بود که در منجر به کسب تجربه خوبی در زمینه معاملات سهام، ارزها، معاملات فیوچرز و ETF شد.
گری وانگ نیز مدیر ارشد آلمدا ریسرچ و صرافی FTX است که قبل از تأسیس آلمدا ریسرچ، به عنوان مهندس فنی در گوگل فعالیت میکرد. او در آنجا وظایفی همچون ایجاد سیستمهایی برای جمعآوری قیمت بلیت هواپیماها در میلیونها پرواز را برعهده داشت.
Almeda Research که از بازارسازهای معتبر برای بیتمکس (BitMEX)، اوکیاکس (OKEx) و سایر صرافیهای اوراق مشتقه بوده است یکی از دلایل مهم پیشگام شدن اف تی ایکس است. یکی از اهداف آلمدا ریسرچ ایجاد یک میز سفارش برای صرافی FTX است تا به فروش توکنها بپردازد.
صرافی FTX یک راهنمای کاربری دارد و تیم پشتیبانی آن به خوبی پاسخگوی کاربران است. همچنین دو رابط کاربری ترید از طریق دسکتاپ و موبایل در این صرافی وجود دارد.
با توکن FTT آشنا شوید!
FTT رمزارز اختصاصی صرافی FTX، یک توکن ERC-20 است و کاربردهای متفاوتی در اکوسیستم صرافی FTX برعهده دارد.
هدف از صدور این ارز توسط این صرافی افزایش انعطافپذیری اکوسیستمش بود. هم چنین این ارز بهعنوان بزرگترین منبع نقدینگی برای ارزهای دیجیتال شناخته میشود.
استفاده از ارز دیجیتال FTT مزیت تخفیف بیشتر در کارمزد معاملات را به همراه دارد. در واقع افرادی که به خرید ارز دیجیتال FTT میپردازند در کارمزدهای آنها تخفیف اعمال میشود. این تخفیف بسته به میزان ارز اف تی ایکس محاسبه میشود و باعث کاهش 3 تا 60 درصدی کارمزد تراکنشها میشود.
هم چنین این ارز بهعنوان یک وثیقه در معاملات مورداستفاده قرار میگیرد. از نکات جالب این ارز این است که عملکرد مشابهی با رمزارز بایننس کوین (BNB) دارد که در صرافی بایننس مورداستفاده قرار میگیرد.
همچنین از FTT میتوان در شرط بندی و وسیلهای برای رأی دهی در شبکه استفاده کرد. لازم به ذکر است که این توکن در ایالات متحده و سایر حوزههای قضایی محدود قابل دسترسی نیست.
FTT یک توکن غیر قابل استخراج محسوب میشود که بدین معنا است که ابتدا توسط خالق آن توکن استخراج میشود و سپس به عموم عرضه میشود.
آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال FTT
خرید FTT و فروش FTT ، کار چندان پیچیده ای نیست. برای این کار لازم است ابتدا یک صرافی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید.
صرافیها در یک تقسیم بندی کلی به دو دستهٔ متمرکز و غیر متمرکز تقسیم میشوند که شما میتوانید به اقتضای نیاز خود یکی از این دو صرافی را انتخاب کنید (در مورد تفاوت صرافیها پایینتر توضیح خواهیم داد).
بعد از انتخاب صرافی مورد نظرتان (بهعنوانمثال یک صرافی متمرکز) کافی است در سایت صرافی ثبت نام کنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، وارد پنل کاربری خود شوید.
شما از طریق پنل خود میتوانید به تمام ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشید و قیمت لحظهای و قیمت آنلاین تمام ارزهای دیجیتالی که در صرافی مورد نظر لیست شده بودند را مشاهده کنید.
برای خرید ارز دیجیتال FTT از صرافی کافی است حساب خود را به ریال یا تتر شارژ کنید و هر چند واحد FTT که مد نظرتان است را خریداری کنید و به کیف پول خود انتقال دهید. فروش FTT به صرافی هم دقیقاً همین روش را دارد.
کافی است هر چند واحد FTT که مد نظرتان است را مشخص کنید و سپس آن را به آدرس کیف پول مقصد منتقل کنید. سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که صرافیهای متمرکز برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال مناسبتر هستند یا صرافیهای غیر متمرکز؟
تفاوت صرافیهای متمرکز (Centralized EX) و صرافیهای غیر متمرکز (Decentralized EX)
صرافیهای متمرکز صرافیهایی هستند که به عنوان واسطه در انجام معاملات بین خریدار و فروشندهٔ ارز دیجیتال ظاهر میشوند.
این صرافیها میتوانند امور مربوط به پشتیبانی را بر عهده بگیرند و در موارد موردنیاز، مشکلات کاربران خود را حل کنند. این صرافیها نیاز به ثبت نام و احراز هویت دارند.
صرافیهای غیر متمرکز، صرافیهایی هستند که صرفاً یک بستر برای انجام فرایند خرید و فروش هستند و نقش ثالث را در معاملات بازی نمیکنند.
این صرافیها در بین کاربرانی که قصد دارند هویت خود را پوشیده نگه دارند طرفداران زیادی دارند زیرا نیاز به شفاف سازی هویت در آنها وجود ندارد.
کدام صرافیها به خرید و فروش ارز دیجیتال FTT میپردازند؟
FTT علاوه بر صرافی اف تی ایکس در صرافیهای دیگری نیز ارائه میشود. ما اشاره کردیم که صرافی اف تی ایکس در صورت خرید FTT خدماتی مانند دریافت تخفیف و سودهای همگانی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد اما در صورت تمایل میتوانید گزینههای دیگر را مد نظر قرار دهید.
از جمله صرافی های بین المللی که به ارائه FTT میپردازند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• صرافی CoinEx
• صرافی Poloniex
• صرافی Huobi Global
• صرافی Bitmex
• صرافی MEXC
• صرافی Gate.io
• صرافی Binance
• صرافی Kucoin
برای ذخیره FTT از کدام کیف پولها میتوانیم استفاده کنیم؟
بعد از آشنایی با نحوه خرید FTT و نحوه فروش آن، لازم است بدانید که ارزهای خریداری شده را چطور میتوانیم ذخیره کنیم.
برای ذخیره ارزهای دیجیتال ما باید یک کیف پول دیجیتال شخصی داشته باشیم. هر چند اگر با صرافیهای متمرکز کار میکنید میتوانید ارزهای خود را بر روی حساب صرافی خود ذخیره کنید اما این کار معمولاً توصیه نمیشود؛ مگر برای زمانهای کوتاه.
این کیف پولها دارای یک آدرس به طول یک خط و ترکیبی از حروف و اعداد هستند. اگر کسی بخواهد ارز دیجیتالی را به کیف پول شما انتقال دهد، باید این آدرس را داشته باشد.
کیف پولها دارای یک کلید خصوصی یا رمز هم هستند که باید نزد شما محفوظ بمانند؛ زیرا در دست داشتن این کلید خصوصی به معنای دسترسی داشتن به داراییهای دیجیتالی یک کیف پول است.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری
کیف پولهای نرم افزاری یا کیف پولهای گرم (Hot wallet)، از محبوبترین کیف پولها در بین کاربران شناخته میشوند. علت نام گذاری این کیف پول به کیف پولهای گرم، به این علت است که این کیف پولها آنلاین هستند و برای استفاده از آنها حتماً باید به اینترنت متصل باشید.
کیف پولهای نرم افزاری، یا رایگان هستند یا قیمت بسیار کمی دارند. در ضمن دسترسی به این کیف پولها بسیار آسان است. شما میتوانید این کیف پولها را بر روی گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید تا در راحتترین و کوتاهترین زمان به آن دسترسی داشته باشید.
البته توجه داشته باشید که امکان ذخیرهٔ تمام انواع توکنها بر روی کیف پولهای نرم افزاری وجود ندارد و معمولاً این کیف پولها تنها از استانداردهای محدود و مشخصی پشتیبانی میکنند.
دستهٔ دوم کیف پولها، کیف پولهای سخت افزاری هستند. دقیقاً بر عکس کیف پولهای نرم افزاری، این کیف پولها آفلاین هستند و به همین دلیل به آنها کیف پولهای سرد (Cold wallet) نیز گفته میشود.
کیف پولهای سخت افزاری به دلیل آفلاین بودنشان امنیت بیشتری از کیف پولهای نرم افزاری دارند. این کیف پولها از تمام ارزهای دیجیتال و تمام استانداردها پشتیبانی میکنند و به همین دلیل بسیار محبوباند.
در نظر داشته باشید که این کیف پولها گرانتر از کیف پولهای نرم افزاری هستند. این کیف پولها برای کسانی که قصد هولد کردن (Holding) داراییهای دیجیتالی خود را دارند، بهترین گزینه محسوب میشود.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای ذخیره ارز دیجیتال FTT
FTT توکنی سازگار با ERC-20 است در نتیجه میتوان از کیف پولهای متعددی برای ذخیره آن استفاده کرد. از جمله این کیف پول ها عبارت اند از:
• کیف پولهای سختافزاری Ledger Nano X
• کیف پول سخت افزاری Ledger Nano S
• کیف پول سخت افزاری Trezor
• کیف پول نرم افزاری Trust
• کیف پول نرم افزاری Atomic
• کیف پول نرم افزاری Safepal
• کیف پول نرم افزاری Lumi
سایت خریدوفروش FTT
صرافی آبان تتر میتواند بهترین سایت خرید FTT در ایران معرفی شود. اما چه چیزی آبان تتر را از دیگر صرافیها متمایز میکند؟
اولین نکته این است که صرافی آنلاین آبان تتر، بهغیراز ارز دیجیتال FTT ، امکان خریدوفروش بیش از 290 ارز دیجیتال را برای کاربران خود ممکن ساخته است. این تنوع ارز در بین صرافیهای ایرانی فوقالعاده است.
علاوه بر سایت صرافی، اپلیکیشن خریدوفروش FTT هم در دسترس کاربران قرار گرفته است که در جهت تسهیل انجام معاملات برای کاربران ایجاد شده است.
صرافی آبان تتر خرید FTT با کمترین کارمزد را برای کاربران ممکن ساخته است. اگر قصد خرید FTT با ریال را دارید میتوانید پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب خود در صرافی آبان تتر را با ریال شارژ کنید و سپس به خریدوفروش FTT بپردازید.
در صفحهٔ اصلی سایت آبان تتر میتوانید نرخ ارز دیجیتال FTT و قیمت FTT به تومان را مشاهده کنید.
پشتیبانی 24ساعت آبان تتر و امنیتی که برای کاربران خود رقم میزند، میتواند تجربهٔ معاملات امن، سریع و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد.