آبان تتر
Loading...
XEC
XEC

ای کش

XEC

6.81%

USDT

0.00004767

قیمت خرید به تومان

3.3607

قیمت فروش به تومان

3.335

حجم کل بازار

USDT

20,907,779.74285237

امکان واریز,برداشت این رمزارز وجود ندارد.

یکی از مفاهیم پرکاربرد در دنیای بلاک چین، فورک است. پروژه ارز دیجیتال ای کش (eCash) یک هارد فورک از بیت کوین کش است که در سال 2021 با توکن XEC به بازتعریف خود پرداخت.

در این مقاله، قدم به قدم به توضیح این خواهیم پرداخت که فورک در شبکه بلاک چین چیست و هارد فورک ای کش (eCash) چگونه پدید آمده است. 

سپس به چگونگی خرید XEC و نحوه فروش آن خواهیم پرداخت. همچنین به شما توضیح خواهیم  داد که بهترین کیف پول‌های XEC کدام‌اند. پس در این مقاله، با آموزش کامل هر آنچه لازم است در رابطه با ارز دیجیتال XEC بدانید، با ما همراه باشید.

فورک بیت کوین چیست؟

ارزهای دیجیتال بسیاری در بازار کریپتوکارنسی وجود دارند که از فناوری بلاک چین برای انجام پرداخت‌هایشان استفاده می‌کنند. اولینِ آنها، بیت کوین بود. 

پس از بیت کوین، ارزهای دیجیتال بسیاری با استفاده از طرح بیت کوین ساخته شده‌اند. این ارزهای جدید گاهی کدهای اصلی بیت کوین را بهبود داده‌اند و گاه کاربردهای بهتری را از آنها نمایان کرده‌اند.

به این ترتیب نمونه‌های مختلفی از کدهای اصلی بیت کوین وجود دارد که در دنیای بلاک چین، به آنها فورک (fork) می‌گویند. از سال 2009 که بیت کوین ارائه شد، تا امروز، ده‌ها فورک ساخته شده است.

اما باید توجه داشته باشید که صرف اینکه یک ارز دیجیتال، فورکی از بیت کوین است، نمی‌تواند رشد و ثبات آن ارز را تضمین کند. ارز دیجیتال ای کش (eCash) نیز یک فورک است.

انواع فورک بیت کوین چیست؟ هارد فورک و سافت فورک

هر فورک در یک شبکه، آن شبکه را به دو زنجیره جداگانه تقسیم می‌کند. این زنجیره جداگانه گاهی از همان مسیر تعیین شده توسط کدهای اصلی استفاده می‌کند و گاهی، یک مسیر تازه و متفاوت می‌سازد.

دسته اول، سافت فورک (Soft Fork) نام دارد. یک سافت فورک با ایجاد تغییراتی بر روی کدهای بیت کوین ایجاد می‌شود اما منجر به ساخت یک ارز جدید نمی‌شود. 

به علاوه، تغییراتی که یک سافت فورک بر روی شبکه‌ ایجاد می‌کند، قابل‌بازگشت‌اند. تراکنش‌هایی هم که پیش از ساخت سافت فورک معتبر بودند، کماکان معتبر خواهند بود زیرا تمام نودهای شبکه می‌توانند اعتبار بلاک‌های جدیدی که در نتیجه سافت فورک ساخته شده‌اند را تأیید کنند.

دسته دوم، هارد فورک (Hard Fork) نامیده می‌شود. پس از ایجاد یک هارد فورک، در واقع دو رمزارز جداگانه ساخته می‌شود. برای اینکه یک هارد فورک به نحو موفقیت‌آمیزی اجرایی شود، لازم است همه نودهای شبکه، نسخه نرم‌افزار خود را  آپدیت کنند و به آخرین نسخه ارتقا دهند. 

چنانچه نودها آپدیت نشوند، نسخه جدید نرم‌افزار، تراکنش‌های آنها را نمی‌پذیرد. این تراکنش‌ها زنجیره‌ای جداگانه می‌سازند. از بین معروف‌ترین هارد فورک‌های بیت کوین می‌توانیم به مواردی مانند لایت کوین، بیت کوین گلد و بیت کوین کش اشاره کنیم.

سافت فورک سگویت (SegWit) چیست؟

Segregated Witness که به‌صورت اختصاری با علامت SegWit نشان داده می‌شود، یکی از سافت فورک‌های بسیار مهم در کدهای شبکه بلاک چین بیت کوین است.

سافت فورک سگویت در سال 2015 انجام شد. این به‌روزرسانی در کدهای بیت کوین، تعداد تراکنش‌های داخل هر بلاک را افزایش داد.

در تراکنش‌های سگویت، امضای دیجیتال از تراکنش‌ها حذف شده است. این تراکنش‌ها به‌صورت موازی با تراکنش‌های بیت کوین پردازش می‌شوند. 

سافت فورک سگویت میزان تراکنش‌های بلاک چین بیت کوین در هر ثانیه را دوبرابر کرده و به 7 تراکنش در هر ثانیه رسانده است. 

زیرساخت‌های سافت فورک سگویت، اکنون تبدیل به اساس شبکه لایتنینگ لایه دو (layer2 Lightning Network) شده است. شبكه لایتنینگ لایه 2 نیز بر روی بلاک چین بیت کوین قرار دارد. 

یکی دیگر از فوایدی که سافت فورک سگویت برای شبکه بلاک چین بیت کوین داشته است این است که بخشی از آسیب‌پذیری‌های احتمالی در کدهای بیت کوین را رفع کرده و به این صورت، ایمنی بلاک چین را افزایش داده است.

نقش سگویت (SegWit) و بیت کوین کش در شکل‌گیری ای کش (eCash)

دو سال بعد از اولین ارائه سافت فورک سگویت، یعنی در سال 2017، گروهی از توسعه‌دهندگان بیت کوین از زنجیره اصلی جدا شدند و آپدیت‌های سگویت را نپذیرفتند.

این زنجیره جداگانه که دیگر هیچ یک از تراکنش‌های بیت کوین را نمی‌پذیرفت، بیت کوین کش (Bitcoin Cash) نام گرفت. اندازه هر بلاک در زنجیره بیت کوین کش برابر با 8 مگابایت بود. این افزایش ظرفیت باعث سریع‌تر شدن پردازش تراکنش‌ها شد.

سپس در سال 2018، زنجیره بیت کوین کش با یک هارد فورک، به دو زنجیره مجزا تقسیم شد. بلاک چین تازه‌ای که معرفی شده بود، Bitcoin Cash SV (Satoshi Vision) نام داشت.

زنجیره Bitcoin Cash SV ظرفیت بلاک‌ها را تا 128 مگابایت افزایش می‌داد. زنجیره بیت کوین کش نیز، Bitcoin Cash ABC نام گرفت و ظرفیت خود را مانند گذشته، 8 مگابایتی نگه داشت.

در سال 2021، زنجیره بیت کوین کش ای بی سی (Bitcoin Cash ABC) به ای کش (eCash) تغییر نام داد و به بازتعریف ای کش و توکن اختصاصی این زنجیره، یعنی XEC پرداخت.

معرفی  کامل توکن XEC

همان‌طور که پیش‌ازاین اشاره کردیم، XEC توکن بومی شبکه ارز دیجیتال ای کش (eCash) است. این توکن ابتدا از نام BCHA که نام توکن زنجیره Bitcoin Cash ABC بود استفاده می‌کرد.

در روند بازتعریف و تغییر نام ای كش (eCash) تمام دارندگان BCHA می‌توانستند با نرخ 1 به 1.000.000، دارایی خود را به XEC تبدیل کنند.

یکی از اهداف اصلی XEC این بود که ارزی کاربرپسند باشد. در این راستا، تعبیر bit را برای استفاده در پرداخت‌های کوچک معرفی کرد.

 به این ترتیب، هر کاربر زنجیره‌ ای کش (eCash) می‌تواند به‌جای 0.00001000 واحد BTC، عبارت 10 bits را وارد کند و با سهولت بیشتری پرداخت‌های خود را انجام دهد.

پروژه بازتعریف توکن XEC تصمیمی بود که باتوجه‌به روان‌شناسی بازار در مورد این ارز دیجیتال انجام شد. زیرا قیمت پایین واحدها، رشد بازارهای صعودی را افزایش می‌دهد. 

توزیع ذخایر ارز XEC در بین بخش‌های مختلف اکوسیستم ای کش (eCash)، بر عهده شورای جهانی شبکه (Global Network Council) است. تعداد کل توکن‌های XEC برابر با 21 تریلیون واحد است. میزان عرضه عمومی این ارز دیجیتال تا کنون در حدود 18 تریلیون بوده است.

به علاوه، پروژه ‌ای کش تمام درآمدهای پلتفرم خود را صرف سرمایه‌گذاری بر روی توسعه فعلی و برنامه‌های آینده شبکه ‌ای کش (eCash) می‌کند.

3 ویژگی مهم ارز دیجیتال ای کش (eCash) 

در این بخش پس از معرفی کلی ارز دیجیتال XEC، به بررسی سه تا از ویژگی‌های بنیادی آن خواهیم پرداخت.

استیک کردن XEC

پروژه ارز دیجیتال ای کش (eCash) از فرایند اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند. دارندگان توکن XEC  با استیک کردن این توکن، حق حاکمیت در شبکه را خواهند داشت. 

این حق حاکمیتی به آن معناست که دارندگان XEC  می‌توانند با استیک کردن دارایی‌شان، در رأی‌گیری‌های مربوط به آپدیت اکوسیستم ای کش (eCash) شرکت کنند و پیشنهادهای خود را مطرح کنند.

علاوه بر حق حاکمیت، استیک کنندگان XEC، در ازای استیک کردن دارایی دیجیتال خود، پاداش دریافت می‌کنند. امکان استیک کردن XEC، حاصل ادغام پروژه ‌ای کش با پروتکل استیکینگ آوالانچ (Avalanche) است. 

پروتکل اجماع آوالانچ در eCash

همان‌طور که پیش‌ازاین توضیح دادیم، ایجاد شبکه ‌ای کش (eCash) حاصل فورک‌های متعددی از شبکه بلاک چین بیت کوین بوده است. تیم توسعه ‌ای کش، برای جلوگیری از تقسیم این زنجیره توسط یک فورک دیگر، از الگوریتم اجماع اوالانچ (Avalanche) استفاده کرده‌اند.

 پروتکل اوالانچ، یک الگوریتم اجماع مبتنی بر اثبات سهام (PoS) است که اولین‌بار در سال 2018 معرفی شد و یک سال بعد، در دانشگاه کرنل، توسط گروهی از محققان علوم کامپیوتر مدون و ویرایش شد.

پروتکل اوالانچ از 4 مکانیزم جداگانه ساخته شده است. این مکانیزم‌ها Slush، Snowball، Snowflake و Avalanche نام دارند اما کل پروتکل، اصطلاحاً، اوالانچ نامیده می‌شود.

 پروتکل اوالانچ به کمک این 4 مکانیزم می‌تواند 1300 تراکنش را در هر ثانیه پردازش کند و برای تأیید تراکنش‌ها نیز، تنها به 4 ثانیه زمان نیاز دارد.

بکار بردن الگوریتم اوالانچ، منافع بسیاری برای شبکه‌ ای کش (eCash) به همراه داشته است. به‌واسطه استفاده از این پروتکل در ای کش (eCash)، مکانیزم‌های مدیریت غیرمتمرکز eCash تسهیل شده‌اند و تراکنش‌ها با بازدهی بالا و تأخیر بسیار کم انجام می‌شوند. به علاوه، به‌روزرسانی کدها در eCash بدون فورک امکان‌پذیر شده است.

الگوریتم اوالانچ هم امنیت شبکه بلاک چین را افزایش می دهد و هم به غیرمتمرکز شدن روند حاکمیت eCash کمک می‌کند.

Etokenها در پروتکل ای کش (eCash)

هر یک از کاربران eCash می‌تواند توکن مبتنی بر ارز دیجیتال eCash خاص خود را طراحی کند و بسازد. به این توکن‌های ساخته شده بر مبنای eCash، ای توکن (eToken) می‌گویند.

ETokenها با اپلیکیشن‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) سازگارند. کاربران می‌توانند با پرداخت هزینه یک تراکنش XEC، ای توکن خود را با پارامترهای قابل تغییر مانند میزان عرضه و مدل توزیع دلخواهشان بسازند.

به علاوه، کاربران برای عرضه eTokenهای خود نیاز به ‌صرف هزینه زیادی ندارند. این موضوع، یکی از دردسرهای پیش روی پروژه‌های ارز دیجیتال جدید را خنثی می‌کند.

کش فیوژن در پروتکل ارز دیجیتال ای کش (eCash)

پروتکل کش فیوژن (CashFusion) یک فناوری حریم خصوصی است. این فناوری، مشابه پرایوسی کوین‌ها (Privacy Coin) عمل می‌کند. آنچه کش فیوژن ارائه می‌کند، یک زیرساخت مقیاس‌پذیر است که امکان حسابرسی سقف عرضه را نیز فراهم می‌کند.

در پروتکل کش فیوژن، کاربران می‌توانند در مورد میزان شفافیت دارایی‌هایشان تصمیم بگیرند. کش فیوژن نوعی حریم خصوصی دلبخواهی در اختیار کاربران قرار می دهد.

eCash یک پروژه آینده‌نگر است و به این موضوع که پیشرفت‌های فناوری در ردگیری و تحلیل داده‌ها تا چه حد می‌توانند حریم خصوصی افراد را آسیب‌پذیر کند، توجه دارد.

زیرا به‌مرورزمان و با پذیرش بیشتر ارزهای دیجیتال در جامعه، نهادهای نظارتی مایل خواهند بود راهی برای ردگیری و تحلیل داده‌ها و کنترل رفتار کاربران بیابند.

eCash برای مقابله با چنین آینده‌ای، به استفاده از پروتکل کش فیوژن روی آورده است زیرا eCash در نظر دارد که حریم خصوصی تمام‌وکمال را به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های پول سالم و باثبات، برای کاربرانش فراهم کند.

کش فیوژن (CashFusion) اکنون فقط به‌عنوان یک گزینه بر روی کیف پول دسکتاپ Electrum ABC در دسترس است اما پروژه eCash در نظر دارد کش فیوژن را در نسخه‌های سازگار با دیگر کیف پول‌های ارز دیجیتال مانند Cashtab نیز ارائه دهد.

اهداف پروژه ارز دیجیتال ای کش (eCash) 

تیم توسعه‌دهنده پروژه ارز دیجیتال XEC به نحو دائمی به دنبال بهینه‌سازی و ارتقا دادن پروتکل خود است. در این راستا، این تیم سه هدف عمده را دنبال می‌کنند؛

ارتقای مقیاس‌پذیری: eCash به دنبال آن است که پردازش تراکنش‌ها در هر ثانیه را به پنج میلیون ارتقا دهد. این در حالی است که پیش‌ازاین، این تعداد، معادل 100 تراکنش در هر ثانیه بوده است.

افزایش سرعت و ایمنی تراکنش‌ها: یکی از مهم‌ترین اهداف تیم eCash این است که تجربه کاربر (UX) در زمینه پرداخت‌ها را بهبود ببخشد و تراکنش‌ها را در سریع‌ترین و ایمن‌ترین حالت ممکن به انجام برساند.

به‌روزرسانی بدون فورک: شبکه eCash هر دو سال یکبار در 15 می و 15 نوامبر، به‌روزرسانی‌هایی در این شبکه انجام می‌دهد. تلاش تیم توسعه‌دهنده eCash این است که اجرای این آپگریدها بدون نیاز به فورک انجام شود.

برنامه‌های آینده‌ی کش (eCash)

ازآنجایی‌که XEC از مقیاس‌پذیری بالایی برخوردار است، این ارز دیجیتال در آینده می‌تواند به‌عنوان پول دیجیتالی رایجی به کار گرفته شود. این در حالی است که بسیاری از ارزهای بسیار معروف و معتبر، مانند بیت کوین، امروزه بیشتر به‌عنوان ابزاری برای سرمایه‌گذاری به کار گرفته می‌شوند.

یکی از برنامه‌های آینده پروژه eCash همکاری با اتریوم است. توسعه‌دهندگان ای کش قصد دارند امکان پشتیبانی از ماشین مجازی اتریوم (EVM) را فراهم کنند. پشتیبانی از EVM، امکان ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز را بر روی شبکه eCash فراهم می‌کند.

صرافی‌های  ارز دیجیتال ای کش (XEC)

ارز دیجیتال ای کش در صرافی‌های معتبر بسیاری در سراسر جهان عرضه شده است و خرید و فروش می‌شود. صرافی‌های ارز دیجیتال به دودسته کلی متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می‌شوند.

در صرافی‌های متمرکز، نحوه خرید XEC به این صورت است که صرافی به‌عنوان یک شخص ثالث، مسئولیت نظارت بر تراکنش کاربران را برعهده دارد. اما طریقه خرید یا فروش XEC در صرافی‌های غیرمتمرکز به این صورت است که معامله بین فروشنده و خریدار، به‌صورت بی‌واسطه انجام می‌شود.

از بین صرافی‌هایی که به عرضه ارز دیجیتال XEC پرداخته‌اند، به نقل از وب‌سایت coinmarketcap.com، به 10 صرافی برتر این ارز می‌پردازیم؛

Binance

Bithumb

Gate.io

Huobi Global

Coinone

KuCoin

ByBit

Poloniex

OKX

MEXC

آموزش خرید و فروش ای کش (eCash)؛ از کجا XEC بخریم؟

اگر شما نیز با سوال چطور XEC بخریم مواجه شده‌اید، ما در این بخش از مقاله، به این سوال به طور کامل پاسخ خواهیم داد.

اگر به دنبال خرید، فروش یا قیمت لحظه‌ای XEC هستید، بهترین راه، رجوع به صرافی‌های ارز دیجیتال است. پس از واردشدن به سایت خرید و فروش XEC، می‌توانید قیمت آنلاین این ارز دیجیتال را چک کنید و با بررسی نوسانات قیمت، اطلاعات کارآمدی مانند بهترین قیمت XEC را به دست آورید.

اگر به دنبال خرید XEC از صرافی یا فروش XEC به صرافی هستید، باید این نکته را بدانید که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، بسیاری از صرافی‌های معتبر خارجی، فعالیت کاربران ایرانی در این صرافی‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند.

در چنین شرایطی، کارکردن با یک صرافی معتبر داخلی، ساده‌ترین و ایمن‌ترین روش خواهد بود. برای خرید XEC با تومان، یک صرافی ایرانی معتبر را انتخاب کنید و در آن ثبت‌نام و احراز هویت کنید.

اگر نام ارز موردنظر خود را در سایت صرافی مدنظر جستجو کنید، نرخ ارز دیجیتال XEC به شما نشان داده خواهد شد. سپس می‌توانید با شارژ ریالی حساب خود، هر مقدار XEC که مایل بودید بخرید و هر زمان خواستید، به فروش بگذارید.

بهترین کیف پول‌های ای کش (XEC)

پس از آموزش خرید و فروش XEC، نوبت به انتخاب یک کیف پول مناسب برای ذخیره دارایی دیجیتال شما می‌رسد. بسیاری از کاربران، ارزهای دیجیتال خریداری شده خود را در کیف پول‌های درون صرافی ذخیره می‌کنند، اما پیشنهاد ما به شما این است که به دلایل امنیتی بهتر است دارایی دیجیتال خود را در یک کیف پول معتبر و ایمن ذخیره کنید.

برخلاف بسیاری از دیگر ارزهای بازار کریپتوکارنسی، کیف پول‌های متنوعی که از ارز دیجیتال XEC پشتیبانی کنند وجود ندارد. ما در این بخش، به نقل از وب‌سایت رسمی پروژه ارز دیجیتال eCash، به معرفی بهترین کیف پول‌های XEC خواهیم پرداخت؛

کیف پول کش تب (Chashtab): این کیف پول تنها در یک نسخه و در قالب افزونه مرورگر در دسترس است. اما مانند تمام دیگر کیف پول‌های آنلاین، تنها برای نگهداری کوتاه‌مدت و دارایی‌های محدود مناسب است. زیرا در این نوع کیف پول‌ها، کلیدهای خصوصی کاربران به‌صورت آنلاین ذخیره می‌شود و این موضوع می‌تواند امنیت کاربران را دچار خطر کند.

کیف پول الکتروم ای بی سی (Electrum ABC): در زمان ایجاد شبکه بیت کوین ای بی سی (Bitcoin ABC)، کیف پول Electron Cash نیز ساخته شد. الکتروم ای بی سی، یک فورک و انشعاب از کیف پول الکترون کش است. علاوه بر نسخه اصلی این کیف پول، نسخه‌های تقلبی بسیاری از این کیف پول در دسترس است. برای حفظ امنیت دارایی‌تان، لازم است در هنگام دانلود، توجه کافی داشته باشید.

کیف پول ویا ولت (Via Wallet): ویا ولت توسط شرکت ViaBTC عرضه شده است. این کیف پول علاوه بر XEC، از حدود 30 ارز دیجیتال دیگر نیز پشتیبانی می‌کند.

برخی دیگر از ویژگی‌های این کیف، یکی پشتیبانی از استیکینگ، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و مدیریت هم‌زمان چند کیف پول باهم اشاره کرد.

Dove Wallet: این کیف پول در واقع مربوط به یک صرافی با همین نام است. این صرافی در کشور کره جنوبی تأسیس شده و دو مزیت عمده دارد؛ یکی اینکه این صرافی و کیف پولش از نزدیک به 30 ارز دیجیتال و 6 شبکه بلاک چین پشتیبانی می‌کنند و دیگری آن که به دلیل ساختار لایه‌ای، از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

Dove Wallet در حال حاضر، بهترین گزینه برای ذخیره XEC به شمار می‌رود.

جمع‌بندی

پروژه ارز دیجیتال ای کش (eCash)، در نتیجه فورک‌های متعدد از شبکه بلاک چین بیت کوین ساخته شده است. این پروژه، نام ای کش را در سال 2021 برای خود برگزید و به بازتعریف پروژه و توکن خود پرداخت.

توکن بومی این پروژه XEC نام دارد و عرضه کل آن 21 تریلیون خواهد بود. پروتکل ای کش ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که آن را به پروژه محبوبی تبدیل کرده است.

ای کش (eCash) توجه زیادی به حفظ حریم شخصی کاربرانش دارد و در همین راستا از فناوری کش فیوژن (CashFusion) استفاده می‌کند.

این پروژه از فرایند اجماع اوالانچ (Avalanche) استفاده می‌کند و قابلیت استیک کردن را برای کاربرانش فراهم می‌کند.

به علاوه کاربران XEC می‌توانند توکن‌های خود را با هزینه کم و به‌سادگی بر روی این شبکه بسازند. این توکن‌ها eToken نامیده می‌شوند. همچنین ای کش (eCash) در نظر دارد در ادامه، با پشتیانی از ماشین مجازی اتریوم (EVM)، از امکانات آن نیز بهره‌مندند شود.

صرافی‌های بسیاری ارز دیجیتال ای  کش (eCash) را در لیست ارزهای عرضه شده قرار داده‌اند. اگر شما نیز به دنبال خرید XEC یا فروش آن هستید، صرافی معتبر آبان‌تتر در تمام مراحل همراه شما خواهد بود.